Hepsi birebir aynı anlamda değildir bana göre. Örneğin Araç Sürücüsü denilir, çünkü aracı süren kişidir, Bisiklet Sürmek de bir A noktasından diğer bir noktaya haraket ettirilirken kullanılması doğru olan terimdir.
Araba kullanırken telefonla konuşmayınız cümlesinde olduğu gibi, bisiklet kullanmak aslında direkt olarak sürmek eylemini belirtmez. Evet eş anlamlı gibi ama bence pek de değil, ya da olmamalı.
Bisiklete binmek ise sanki eylem daha başlamamışken kullanılır. Bisiklete binelim mi? gibi. (Ayrıca binmek eylemi ingilizcedeki riding gibi continuous tense olarak pek kullanılmaz sanırım, yani arabaya biniyorum yanlış bence, ya binersin, ya da binmişsindir.
Örneğin 112 km bisiklete bindim cümlesi bana kalırsa uygunsuz, 112 km bisiklet sürmüş olabilirsiniz, aynı zamanda da 112 km bisiklet kullanmış olursunuz, ama yaptığınız eylem(o süre içerisinde) sürmektir.
Mehmet bisiklete binerken düştü.(= Sanki Mehmet bisiklete, atıyorum ayağını kaldırıp oturacakken düştü gibi.)
Mehmet bisiklet sürerken düştü. (= Mehmet bildiğimiz bisiklet ile haraket halindeyken düştü.)
Mehmet bisiklet kullanırken düştü. (= Sürerken düşmüş gibi bir anlam var ama ben olsam bu anlam için sürmek kelimesini kullanırım.)
Benim anladığım ve kullandığım bu şekilde, yanlış düşünüyor olabilirim.