Scudo Sports

bilgisayarınızı açmak için kameraya gülümseyin :D

kurmedia

Aktif Üye
Tepki
117
Bilgisayarım beni nasıl tanır sorusunun cevabını , "Banana Screen" adlı güvenlik programını kullanarak sanırım bulabiliriz.Peki nedir bu ? ... BananaScreen bir yüz tanıma yazılımı...Bu yazılımı yükleyerek ve sonrasında yüzünüzü bilgisayara tanıtarak kullanmaya başlıyabilirsiniz.Böylece,bilgisayarınızın başından uzaklaştıgınızda kilitleniyor ve döndüğünüzde yüzünüzü tanıyarak kilitin açılmasını sağlıyor.İhtiyacınız olan şeyler ise çok basit;Pc,web cam ve banana screen yazılımını yüklemeniz.Program şuan sadece Windows 2000 ve Xp üzerinde çalışıyor.

Gercekten Cok Güzel Bir Program Yüzünüzü Tanıtıyorsunuz. Ama benim önerim bunun yerine bir fotografı tanıtmak cunku yuz tıpımız o ankı psikikolojhimize gore değişiyor.

(link) - link

Scudo
ee bilgisayara biz deilde başkası olduğunda açılmıomu yani

Ama benim önerim bunun yerine bir fotografı tanıtmak cunku yuz tıpımız o ankı psikikolojhimize gore değişiyor.

Bunu biraz açar mısınız?

Yani ben sakallı ve sakalsızken, gülümser ve somurturken, yani farklı tiplerde PC başına geçerken tanımama ihtimali mi var?

Eğer varsa pek işime yaramazdı. :)

@maosxs

Haklısın!
Peki programı yükleyen, test eden filan var mı? Yorumları alalım:)?

Sanırsam bu laptop'larda işe yarıyor.Parmak izi tanıma gibi bir arayüz'lemi çalışıyor.Normal pc'de deneyen varmı??

fotoğrafı tanıttıktan sonra ne anlamı kaldı ki her açışta fotoğraf tanıtmaktansa şifre yazarım daha iyi

• Beğen
Tepkiler: civil
Arkadaşlar şu an kullanıyorum ve çok da güzel evet sakal/bıyık uyumsuzluğu var gerçekten ama bunları tanımama ihtimali %20 civarı birşey...
eğer yüzünüzü tanımassa belirlediğiniz şifreyi de girebilirsiniz.
kesinlikle tavsiye ederim

Abimin laptopundada aynı program vardı. onda yüz şekliniz nasıl olursa olsun tanıyodu yeterki siz olun psikilojik durum yada yüzün şekli farketmiyodu baktıgı anda kameraya açılıyodu.

yurt gibi insanların mülteci gibi yaşadığı bir ortamda kalıyorsanız ve laptopunuzun ortalık malı olmasını istemiyorsanız güzel bir program.. ayrıca bu programdamı bilmiyorum buna benzer bi programda olabilir her neyse bilgisayarı başkası açmaya kalkarsa onun fotosunu çekip kaydediyor. sonradan siz bilgisayarınıza girdiğinizde kimlerin bilgisayarı kurcalamaya çalıştıgını görebiliyosunuz..

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
bence parmak izi okuyucularını daha pratik.ama yakında bu sistemide geliştirler.yavaş yavaş bilim kurgu filmleri gerçeğemi dönüşüyor ne.

Gerçekten teknoloji hızla ilerliyo çok ilginç :)

Verilen linkten programa erişilmiyor.

Geri