Scudo Sports

Bilgisayardan anlayan abilerim...

Paslı Bisiklet

Daimi Üye
Tepki
156
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Downhill-Freeride
Elimde HP G62 120-ET var. İşlemci İntel Core İ3 2.13 GHZ.
Anakart modelinin -LGA 1156 (Socket H)- olduğu yazıyor.
İşlemcimi yükseltmek istiyorum.
1-Mümkün mü ?
2- Eğer mümkünse anakarta uygun işlemciyi nereden bulabilirim? Maliyeti nedir ?

Scudo
HP G62 120-ET ? bu anakart modeli mi abi?
Öyleyse bilgisayarın masaüstü mü laptop mu?
Eğer laptopsa maalesef öyle bir imkanın yok.Olsa bile astarı yüzünden pahalıya gelir.(neredeyse bir bilgisayar parası)
Ama öyle değilse yardımcı olurum :)

• Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
Laptopta sadece ram yükseltilebilir.

• Beğen
@Harun Salcı

Bence yanlış bilgilendirme yapmayalım arkadaşım :eek:

Ben notebook alıp satıyorum. İşlemci, harddisk, ram, ekran kartı vs. tamamı yükseltilebilir. İşlemcisi pahalı ona birşey diyemem. Ama harici ekran kartlı pc'de ekran kartı yükseltilebilir. HDD upgrade yapılabilir. Kendim defalarca yaptım yani. Kulaktan duyma fikirler değil söylediklerim. Saygılar..

Vatanbilgisayar'ın sayfasında 218-500 lira arasında 1156 soket 4 adet işlemci var ve hepsi 2.13'den hızlı. Gir bak istersen.

Bu arada, gençler kusura bakmayın ama herkes birbirine birşeyler bildiğini ispatlamaya çalışıp kimse arkadaşın sorusuna elle tutulur bir yanıt vermemiş... Keşke daha fazla düşünüp daha az yazsanız...

• Beğen
@M.Cilasun Bayülgen

sizin cevabınız elle tutuluyor lakin işe yaramıyor :D..:) her 1156 sokete her işlemci girseydi bu gün laptop denen ıvır zıvır olmazdı..:D

arkadaşın pcsi laptop. soket farkınıda belirtmiş. vatanda,bimeksde veya ona benzer mağazalarda bulacağınız bir işlemci değil soket tipi uyduktan sonra işlemcinizi değiştirebilirsiniz..

Bu arada yukarda dendiği gibi laptopta modifiyeye veya upgrade uygundur biraz daha maliyetli olması dışında eksiği yoktur...

edit: istediğiniz işlemciyi çıkma laptoplardan yada yurt dışından alabilirsiniz (yurt dışı işini ciddiye alın ,yanmış işlemci gönderebiliyorlar..:S)

• Beğen
uygun soketli ve uygun watt değerinde çalışan çıkma bir işlemci bulabilirseniz, işlemcinizi yükseltebilirsiniz. işlemcinizin watt ve soket yapısını öğrendikten sonra ona göre çıkma bir işlemci arayın. aynı modelin farklı watt değerinde çalısan modelleri olabiliyor

kendi notebookumun amd turion64 olan işlemcisini amd x2 ile değiştirdim, olmaz diye birşey yok. uygun parçayla herşey mümkün

• Beğen
konuya uzun süre bakmamışım ama çok teşekkürler hepinize.

soket 1156 formunda mobil(M) işlemci almanız lazım.Türkiye de blabileceğiniz tek yer bildiğim kadarıyla ikinci el satan forumlar ve teknik sevisler olur. onlarda satarmı bilemem. ama ücret karşılığında belki hp servisinden upgrade ettirebilirsiniz. Tabi fiyatı biraz tuzlu olabilir. Ya da yurt dışndan getirtmeniz lazım.

• Beğen
bir bilgisayar bölümü 2. sınıf öğrencsi olarak şunları söyleyebilirim ; overlock yapılarak işlemciden ultra performans alınabilir fakat yanma riski çok büyüktür mevcut işlemciden en büyük verim ancak öyle alınabilir işlemciden memnun neden değilsin onu bilmek gerek örnek bi oyun yüzünden ise ram fazla ise ramden ekrana paylaş yada ram i sanal bellek yap hız konusunda yardımcı olcaktır.
Laptop da değiştirelebilir her malzeme ama çok masraflı olur o yüzden değişmemeni tavsiye ederim ayrıca HP G serisi pek tavsiye edilmez patlak seri olduğu söyleniyor.. ne konuda memnun değilsin bunu söylersen bişeler daha yazabilirim

• Beğen
bence elinizdekini elden çıkarıp yenisini alın. Yenisinide araştırarak alın www.limango.com.tr gibi sitelerde kampanyalardan alın. Örnek ben 4gb ram i5 2.40ghz işlemcili bir laptopu 1.200e almıştım.

• Beğen
Geri