Scudo Sports

Bilgilendirme [Argo, Küfür, Hakaret]

@Serkan Mıstınoğlu Yok ben sizi anladım. Örnek değişik ama amacına ulaştı. :) Son zamanlarda biz yönetim olarak şikayetleri değerlendirdiğimizde böyle bir sonuca ulaştık. Yani sürekli bir itiş kakış var. Bizim maksadımız bunun önüne geçebilmek. Yani bu olaylar yaşanmasın istiyoruz. Yoksa münferit bir olayla kaleme alınmış bir uyarı değildir bu. Ben ilginize teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Scudo
Kuralların hatırlatılması gayet doğal neden rahatsız olundu bunu anlamadım. Hukukta kanunu bilmemek mazeret sayılmaz diye bir ilke vardır. Atilla beyin zaman ayırıp bunu yazması kuralı hatırlatması bile takdir edilmeli. Forumun son zamanlardaki yozlaşmasından, seviyesizliğinden ben de şikayetçiydim ve birkaç mesajımda bunu belirttim. Olayı bilmiyorum ancak küfür ve hakaret kabul edilemez bir davranış.

Ben bir süredir dikkat ediyorum da, forumda tartışma çıkan tüm konulara işin içine dini katan insanlar sebep oluyor net. Mesela tayt önerisi isteyen birinin konusuna tayt giymek günahtır yazıyor adamın teki sonra da olaylar olaylar...

Yönetim ekibi olarak forumda içinde din unsuru geçen yorumları ve konuları direkt olarak silerseniz tekrarında ise üyeyi bir hafta, bir ay, bir yıl şeklinde uzaklaştırırsanız bu sorunu çözersiniz.

@Serkan Mıstınoğlu
Verdiğim örneğe cevap yazan biri olacağını sanmıyorum bu konuda. Olursa da ben cevap vermem. Çok uğraştık anlatamıyoruz. :)

• Beğen
Tepkiler: Helen
Çifte standart olmuyacak. Birileri devamlı çıkıyor konulara tam vakıf olmamış kişilerle resmen dalga geçiyor, ego patlamaları yapıyor ama açıktan tek uyarı yok. Birileride haksızlığa karşı kelam ettiğinde maşallah daktilo başlıyor yazmaya.

Hz. Ali der ki: Hakk..sızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. ( bu giydirme değildir. )
@Onur YCL

@Serkan Mıstınoğlu
Hahah ne derlerse desinler amaaaan. :D Neyse abi dağıtmayalım konuyu. :D

Yaklaşık 6 yıl donanımhaber'de yöneticilik ve adminlik yapmıştım. Gönüllü olarak bu işi yapmak gerçekten zor. Yalnız bu tip uygulamaların çok önceden alındığını düşünüyordum. Yani, küfür ve hakaret edenlerin süresiz olarak uzaklaştırıldığını düşünüyordum desem, daha net bir cevap olur.

Bir de en çok gördüğüm ve huzursuz olduğum, insanların yazdıkları yazılarla ve hitap şekilleri ile birbirlerini kışkırtması durumu söz konusu. Karşılıklı saygı ve sevgi'nin olmaması da buna etken olabilir.

Yöneticilere kolaylıklar diliyorum.

@Anonim kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.imla kuralları konuyu kendisiyle hiç alakası olmayan yerlere kadar götürebilir.misal, bir arkadaşımız "Şok'a girdim ve olanlara inanamazsınız"diye bir başlık açmıştı.başlığı okuduğunuzda,zihninizde kurguladığınız şey ile arkadaşımızın anlattığı olayın birbiriyle en ufak alakası yok.hem başlık seçimini hem de imla kurallarını doğru kullanmadığı için cevap yazan arkadaşlarımız kendisine şaka yollu baya takılmıştı.biri de bendim.kendisinden özür diliyorum.Ayrıca bazı üyeler var ki(genelde bunlar 15-18 yaş aralığında)başlıklara ilgisiz alakasız bir çok şey yazıyorlar veya sırf konu açmak ve beğeni toplamak için abes paylaşımlarda bulunuyorlar.Arkadaşlar teknoloji ve bilgi çağındayız.konu açmadan önce lütfen biraz araştırın baktınız bişey bulamıyorsunuz sonra konu açarsınız.böylece hem forumda kirlilik yaratmamış olur hemde insanların vaktini çalmamış olursunuz.Saygı ve sevgilerimle..

@ÖzDi

Edebiyat Fakültesi bitirmiş birisi olarak geçmiş dönemlerde bu konunun hassasiyetini altını çizerek vurgulamıştım. Bayağı bir dalga geçilmişti sanırım. Bizim insanımızın klasik özelliğidir, böyle bir mevzuda başlık açtığınızda birileri, yazdığınız metni TDK sözlük eşliğinde büyük bir titizlikle inceler. En ufak bir hata bulduğunda da "Mal Bulmuş Mağribi" gibi hemen onu ilan eder. Hayatında eline sözlük veya imla kılavuzu almamış "Elifi görse mertek zannedecek" arkadaşların bu çabası yine de takdire şayan. Ama bir gerçek var ki, dil yozlaştıkça insanlar da yozlaşıyor. Bidayette dili yozlaştıranlar da insanlar gerçi ama...

hakkı yada haksız kimse kimseye hakaret edemez eden olursada atılmalı forumdan konusuna katılıyorum
birde şaka yapmak farlı şey dalga geçmek farklı şey bunu karıştıran arkadaşlarda oluyor bu gibi şeyler yüzündende çok tartışma çıkıyor diye düşünüyorum

Forumun görece bilgili üyelerinin gördükleri bir hatayı "nakış" gibi işleyerek, o hatayı yapan üyeyi yerin dibine sokmaları benim gibi birçok üyenin dikkatini çekmiştir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Berke
Şu yazdığınızın altına imzamı atarım :) Gönülden katılıyorum. Bu tarz yorumlar gerçekten hoş olmuyor, daha da kötüsü ardı arkası kesilmiyor ve tartışma ortamı oluşuyor. Keyif almamaya başladığımız nokta da bu zaten. "Bisiklet" forumu burası, herşeyin din ile harmanlandığı bir forum değil. Kimseyi dışlamıyorum, din karşıtı değilim. Ama abartıyorlar artık. Mutlaka önlem alınmalı.

@Deniz Tezcan
Adama tayt önerisinde bulunmak için konuya giriyorum bir bakıyorum günahtır, haramdır gibi kelimeler yazılmış. İster istemez tartışmaya giriyorum. Öyle bir yorum olmasa, tartışma da olmayacak. Şu din ile birlikte yazılan yorumlar siyaset yorumlarından daha beter.

@Berke
Berke bey siz burada bahsedince ilgili konuya girip baktım kim "tayt giymek günahtır, haramdır" yazdı diye. Öyle bir mesaj göremedim ama sizin aşağıdaki yorumdan rahatsız olup cevap yazdığınızı gördüm. Bence oradaki arkadaş kendi görüşünü uygun bir şekilde aktarmış. Şimdi bu tarz mesaj yazanların forumdan uzaklaştırılmasınımı talep ediyorsunuz? Sizin bahsettiğiniz gibi tayt giymek günah, haram diye insanları yargılar tarzda mesaj yok ortada (ya da benim engellediğim bir üye yazmış ben göremiyorum)

Bazıları bu tarz yorumları özellikle görmek istiyor sanırım. İmam Hatip Bisikletçileri konusunda ortada din, fetva muhabbeti hiç yokken birisi çıkıp "tayt giymek haram mı söyleyin bakalım" tarzında bir soru sorup milletin görüşünü almış sonra da cevap veren arkadaşı dalgaya almaya başlamışlardı.

Tayt mevzusunda sizi rahatsız eden mesaj sanırım bu:
(size göre profesyonel, güzel vs olan başkasına göre çirkin,ilginç vs olabilir, adam 'bence' demiş sakin olun :)) benim şahsi fikrim evet profesyonelce duruyor ama ahlak bakımından hoş bulmuyorum ne kadınlarda ne erkeklerde. yani bazıları o kadar ince tayt giyiyorki kimse kusura bakmasında ,kimesinin orasını burasını görmek istemiyorum. neyse giyen giyer, giymeyen giymez. giyene de saygı duyarım herkesin kendi yaşam şekli var. ben kısa taytın üzerine paçası dar fitness eşofmanı giyiyorum yukarda bahseliden paraşüt gibi açılma olayı hiç olmuyor :))

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Çakır
@Yusuf G. O mesajların yönetim tarafından silinmiş olabileceği ihtimalini düşündünüz mü? :) Ben bu tarz konular abartılınca yönetime şikayet ediyorum. Zaman içinde de kaldırılıyor. Konunun sizin engellediğiniz bir üye ile ilgili olacağını ben de sanmıyorum :)

@Anonim Evet sizin dediğiniz gibi yönetim tarafından silinmiş de olabilir.

Benim kimleri engellediğim konusunda da kafa yorup fikir yürütmenize gerek yok sanırım.

@Yusuf G. Sizin yazdığınıza göre cevap verdim. Kafama göre yorum yapmadım. O kadar kolay kafam yorulmaz merak etmeyin :) :)

Geri