Scudo Sports

bikaç sorum var

merve acar

Üye
Tepki
11
merhabalar
bikaç sorum olacaktı eğer yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim
bisikletle ulaşımımı sağlamak istiyorum daha önce hiç trafiğe çıkmadım trafiğe çıkmadan önce önereceğiniz bişeyler var mı? (trafikte yapılması gereknleri forumdaki yazıdan okudum onun dışında bişeyler varsa)
bisiklet sporuna başlamak istiyorum ilk antrenmanımı nasıl yapmamı önerirsiniz?
şu anda sadece kask almayı düşünüyorum başlagıç seviyesindeyim sonuçta yanlış mı düşünüyorum ?

not: boyum 157 cm kilom 57 kg yaşım 19 ve 1 yıldır dağcılıkla ilgileniyorum haftada 1 kere 1.5 saatlik tempolu koşuyorum

Scudo
keg uclusu var olmazsa olmaz: kask, eldiven, gozluk
ben istanbulda ulasim icin kullaniyorum, dikkatli olup kurallara uymak disinda yapabilecegim bir sey yok. sadece bunlari yapiyorum :) once belki biraz
trafige kapali alanda binebilirsiniz. fiziksel olmasa da psikolojik olarak bir uyum sureci olur, zira fiziksel anlamda ulasim icin bir gereksinim oldugunu dusunmuyorum.ilk basta sert viteste cevirmeyin. bu buyuk bir yanlis dizler icin. yuksek kadans yazisi vardi forumda onu bir okuyun derim.
tekrardan soyleyeyim: kask in yaninda eldiven ve gozluk de sart.
gidonu daha iyi kavramak ve trafikta gozunuze zarar gelmemesi.

• Beğen
Tepkiler: merve acar
Alper beyin dediği gibi kask gözlük eldiven önemli fakat bisikletinizde arka-ön far olması gerekli özelikle gece sürüşleri için ve sakın arabaların önünde gitmeye çalışmayın bırakın geçsinler yoksa önde gitme çabanız sonunuzu getirebilir... iyi günler

• Beğen
Artık baya bir kask modeli geliyor daha şık modeller uygun fiyatlı kaskı mutlaka edinmeniz iyi olur.Eldiven ise hem eller terleyince gidonu tutarken verdiği rahatsızlığı giderir hemde olası düşmelerde elleri daha rahat kullanıp yara almamayı sağlar.Gözlükde ise özellikle güneşli vakitlerde biniyorsanız mutlaka UV koruması olan gözlükleri seçin göz sağlığı açısından

Madem Ankara'dasınız, Perşembe Akşamları Bisikletçileri her hafta Perşembe günü saat 20.00'da Güvenpark'ta buluşup kısa mesafelere trafikte pedallıyor. Hem grup olmak trafikte güven duygunuzu daha çabuk geliştirir.

• Beğen
Burak nerdesin sen yahu ? Gel buraya yorumlarını paylaşş .... :)

Arkadaşlara katılıyorum özellikle gözlük çok önemli gözünüzü güneşten toz dan sinek vs den korur ilk antremana gelince tam olarak sizin kondüsyon durumunuzu vs bilmediğimden tahmini bişeyler söylemeye çalışıcam bol su içmeniz diğer sporlarda olduğu gibi kramp girme riskini önler yeni bisiklete başlayan özelliklede bayanlar sele konusunda hata yapıyorlar sele boyu ayarını doğru yapmanız gerekir (bacak uzunluğuna göre) pedal alt konumdayken topuğunuzu basıp bacağınızın düz bi şekilde olacak şekilde yüksekliğini ayarlamalısınız ayrıca pab dan bahseden arkadaşın dediği gibi o turlara katılıp trafiğe biraz daha alışabilirsiniz bisikleti nasıl kullanacaksınız işe vs giderken falan mı yoksa tayt lamı normal elbiseyle kullanacaksanız paça bandı gerekir yine arkadaşların bahsettiği gibi gece sürüşlerde arka stop lambası kesinlikle almanız gerekir arkadan gelen araçların sizi fark etmeleri için

Beslenme başlığına açmışsınız konuyu bununla ilgili olarak ta yine diğer sporlarda olduğu gibi bişeyler yedikten sonra hemen spora başlamamak gerekir öncelikle vücudun yediklerinizi sindirmeye başlaması ve besinlerin kana karıştırmaya başlaması gerekir ki buda önemlidir aksi takdirde nefesiniz kesilebilir kalp ağrısı vs olabilir aklıma gelenler bunlar zamanla pedalladıkça yeni sorunlarınızı bizimle paylaşırsanız bizde önerilerde bulunuruz kazasız pedallar

• Beğen
tavsiyeleriniz için teşekkürler :)
ankarada perşembe akşamları pedallayanlar içinde daha yeni başladım onlar kadar iyi süremiyo olabilirim yinede gitmemi önerir misiniz?

Pazar günleri BGB ve güngörlerin turları oluyor genelde. Trafiğe alışmak için toplu halde yapılan turlar sizin için iyi olacaktır. Perşembe akşamı bisikletçilerini bilemeyeceğim. Ancak üstte yazdığım gruplar herkese uygundur.

Gözlüksüz yola çıkarsanız; rüzgarın, tozun, böceklerin mahduru olabilirsiniz.Gözleriniz hassasa yoğun kızarma, sulanma gibi durumlar gelişebilir.

Trafikte aklıma kazınan en önemli durumlar:
1) Park halindeki arabanın yanından geçerken aynaya bile bakmadan açılan kapılar,
2) Yola paralel olan mazgallar.

• Beğen
Ben de perşembe akşamı zaman zaman turlara katılıyorum, kısa soluklu zevkli turlar. Ama pazar sabahları yapılanlardan başlamanızı öneririm. Akşam sürmeden önce gündüz gözüyle tecrübe kazanmanız faydalı olur. Hem sabahları ileride çok kullanacağınız yoldaki sabit tehlikeleri görebilirsiniz. Örneğin İnönü bulvarının belli kısımlarındaki kazınmış yolda akşam süreceğiniz zaman daha önceden gördüğünüz için dikkatinizi toplar ve potansiyel kazayı önlemiş olursunuz. Zaten sporcu olduğunuza göre günübirlik kısa turlarda (gidiş geliş 60 km civarındakiler) pek yorulmazsınız diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Geri