Bicycles Stack Exchange

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Merhaba,

Bir süredir Bicycles Stack Exchange sitesini takip ediyorum. Soru/cevap üzerine kurulmuş bir paylaşım platformu. Tartışma platformu değil.

Bu sitede puan kazanarak söz sahibi oluyorsunuz. Henüz uygun cevap bulunamamış bir soruya yanıt vererek işe başlayabilirsiniz. Eğer yanıtınıza herhangi biri oy verirse puan kazanıyorsunuz ve bu puan kilitli kapıları açıyor. Puanlarınız arttıkça siz de başkalarına oy verebiliyorsunuz.

Soruyu soran kişi cevaplar arasından kendi sorununu en iyi çözen yanıtı kabul ettiğinde, bu yanıtın sahibi puan kazanıyor.

Sistem öyle kurulmuş ki, puanlarınız belli bir seviyeye ulaştığında, bölümün moderatörüyle işbirliği yaparak onun görevlerini üstlenebilir ve ona destek olabilirsiniz.

Beğenmediğiniz oyları kaldırabilirsiniz ancak bu sizin puanınızı azaltıyor. Hatta bir başkasının cevabına düzeltme ekleyebilirsiniz.

Siteyi inceledim; forumlara hiç benzemiyor. En çok oy alan yanıtlar üst sıraya çıkıyor. Tartışmaya açık bir yapısı yok. Zaten fikir isteyen sorular soramıyorsunuz. Sorunuz bir problem üzerine olmalı.

Bu sitenin bizim açımızdan dezavantajı İngilizce olması ve bizim kültürümüze-şartlarımıza uygun olmaması.

Bisikletforum'da soru/cevaplar için bu sitenin işleyiş yapısı örnek alınabilir ve forumun yanısıra böyle bir site hazırlanabilir.

(link)

Aşağıdaki bağlantıda sitenin amacı ve tartışma forumlarından farkı açıklanıyor.

(link)
 
Scudo

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
Burada soru sor cevaplansın belki öyle birşey yapılabilir eğlenceli olur.
 

Atacan

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2014
Mesaj
374
Tepki
385
Yaş
41
Şehir
Karşıyaka-İzmir
Bisiklet
Giant
stackexchange güzel bir site, bisiklet bölümü olduğunu bilmiyordum. soruların genelde doğru veya doğruya çok yakın cevaplarını bulabilmek için çok faydalı. Kültür konusu da tabii hangisi daha iyi, MTB mi yol mu tarzı sorulara cevap bulunamaz ama bisikletin kendisi (sonuçta universal) ile alakalı sorulara çok daha temiz cevaplar gelebilir.