Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bianchi Trophy vs Salcano NG 600

Tepki
0
Merhabalar

Fiyatı hemen hemen aynı olan bu iki bisiklet arasında hangisini tercih ederdiniz?

Ben bildiğim/bulduğum kadarıyla özelliklerini yazayım.

Bianchi Trophy
(link)
Kadro : Hi-ten
Maşa : Hi-ten 1.1/8"
Jant : 26x1.75 alüminyum 36H SL
Vites : Shimano Toumey TX Series - 21 Vites
Fren : V-Fren alüminyum

Salcano NG600
(link)

Shimano TX 50 21 Vites
26 17.5 Alüminyum Kadro
Zoom Amortisörlü Maşa
Ahead Alüminyum Boğaz
Alüminyum V Fren

Salcano'da alüminyum kadro dediği çok hafif olmasa bile gerçekten farkedilecek bir hafiflik sağlar mı?
Önceki bisikletim olan Bianchi'den ben çok memnundum, burda okuyunca öğrendim Türkiye Bianchi'nin çok ayrı olduğunu. Salcano için neler söyleybilirsiniz? İKi yıl sonra orası çatladı burası patladı gibi bir derdi olmasın istiyorum, yoksa gider carrefour'da 90TL'ye bisiklet alırım :p

Bir de Salcano (hepsiburada.com'dan alırsam) demonte geliyormuş. Ama www.salko.com.tr'de servis listesi varmış, onlar ücretsiz topluyorlarmış, doğru mudur? En baştan demonte bile olsa kargo ile bisiklet almak doğru mudur?

Bütçem içinde alabileceğim en iyi iki bisiklet bunlar sanırım.
Kullanım şekli genellikle şehiriçinde gezinti türünde olacak ama dağa bayıra da mutlaka girerim ve pek sakınarakta kullanacağımı sanmıyorum. Bir de 90kiloyum :)

Şimdiden teşekkürler ..

Scudo
hi ten demir yığını bisiklet ile hiç uğraşma boşa para vermeni ne sen nede biz isteriz... (bianchi üstteki model)

Salcano ise
boyun tam olarak kaç
yani bu bisiklet kadrosu 17.5 inch ve standart ne büyüğü nede küçüğü var...

boyuna ve kullanım amacına uygun mu onu da belirtirsen seçiminde daha da etkin olabileceğimizi düşünüyorum...

1.73 civarında boyum.
Kilom an itibariyle 92 gibi :) Ama zayıflıyorum zaten extrem bi kilodayım hehe :)

Bu arada haftasonu kullandım NG600.. Eski bisikletim olan Bianchi Leopard'a göre oldukça hafifti güzel.
Ama frenlerin konumu, çok aşağı bakıyorlar ve kolları kısa, bu kötü geldi.
Bir de ben amortisöre alışamıyorum bir türlü sanırım. Çok rahatsız ediyor.

merhaba,
frenlerin konumunu (yukarı-aşağı sağ-sol) alyen anahtarla gevşetip kendine uygun hale getirebilirsin. kolların kısa olmasının sebebi v fren uyumlu kolların kısa olup daha az kuvvet gerektirmesidir. uygun fren ayarlamaları yapıp 2 parmakla freni kullanabilirsin.:rolleyes:

tabiki salcano derim ben.Çünkü aluminyum kadrosu var ve arasındaki ağırlık farkını çok rahat hissedersin.hemde ileriye dönük bi seçim yapmış olursun.

Teşekkürler.

EVet alyanşla açılıp değişebilir ama bu sefer de vitesin nerde olduğunu göremez durumda oluyorsunuz. Çok önemli bir detay olmasa gerek, ama hoş bir durum değil.
Bütün V Frenler aynı şekilde kısa mı? Değil diye biliyorum.

Evet bianchi'den uzak durun diyeyim ben de. Bugün eski bianchimin bazı parçalarını söküp annemin bisikletine taktım (fren kolları, vites attırıcılar gibi..) Sonuçta bianchi çıplak, sadece kadro olarak kaldı. Tartmadım bişey diyemem ama resmen demir yıgını oldugunu hissediyosunuz. Felaket agır bişey. Aluminyum her zaman daha iyidir. O yüzden Salcano alın hiç düşünmeden.
Fren kolları genelde belli bi standarda göre yapılıyor ama tabi size küçük gelmiş olabilir. Bu durumda alacagınız yere sorup üzerinde hali hazır olan kolları çıkartıp daha uzun bişeyle değiştirebilirsiniz, ya da kendiniz bisiklet parçası satan bi dükkandan kendi zevkinize göre yeni fren kolları alabilirsiniz. Fren kolları ile vites attırıcılar birbirine mi yapışık? Ya da benim bianchideki gibi ayrıklar, ama birbirlerine geçmelerini saglayan bi yapıdalar mı? Eger ayrılabiliyolarsa, bi şekilde istediginiz konuma getirebilirsiniz heralde, vitesleri de görebileceginiz şekilde. Yok eger bitişiklerse ve de buna ragmen vitesleri görmek istiyosanız, fren kollarını biraz yere bakacak şekilde ayarlayın derim. Hem fren kolları yere paralelken bilekte agrı yaparlar (en azından bende yapıyo).

bende bianchi stratos kullanıyorum ve maaleef forumu bisikleti aldıktan sonra fark ettim ve tüm bisiklet sitelerindede bianchi karalanıyor ve ben acemiliğimden olsa gerek pek kötülüğünü görmedim velesbitimin kadro biraz ağır ama alimunyum kadrolara göre

v brake kolları eski kollara göre kısadır her zaman. buyuk eski tip kol takmayın kaliteli bir v frende güç kontrolunu zorlaştırır.. (bir bisikletimde öyle oradan biliyorum)

merhaba bianchi trophy kadro agirligi kaç acaba ?

14 - 15 kg lite çelik kadro

Geri