Scudo Sports

Beylikdüzü'nde Bisan MTX 7800 marka bisikletim çalındı (Ödül Verilecek)

orcanus

Üye
Tepki
7
İsim
Emir
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba Beylikdüzü - Adnan Kahveci Mahallesindeki apartmandan bugün saat 15:40 sularında resimde görünen Bisan MTX 7800 marka bisikletim çalınmıştır. Bisiklet çalınmadan önce resimde görünen boruya kilitle bağlıydı ve yaklaşık 3 aydır bu şekilde bırakıyordum. Bugün eve o saatlerde yine bisikletimle dışardan geldim ve yarım saat sonra tekrar çıkıp gidecektim bisikletimle. Fakat yerinde göremedim ve orada sadece kilit vardı.

Çalan kişinin net olmasada fotoğrafları mevcuttur.

Özellikle bu civarlarda gören duyan birileri olursa tarafıma ulaşmasını rica ediyorum. (Maddi ödül vardır)

İletişim: 0535 786 93 26 - Emir Bey

Dosyalar

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    400,2 KB · Okunma: 327
  • unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    423,9 KB · Okunma: 322
  • unnamed (3).jpg
    unnamed (3).jpg
    423,7 KB · Okunma: 295
  • unnamed (4).jpg
    unnamed (4).jpg
    344,3 KB · Okunma: 282
Scudo
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Beylikdüzü'ndeyim turlarken dikkat ederim bisikletlere. Arkadaşlar mümkün olduğunca evin içine alın bisikletleri. İstediğiniz kadar kilit takın farketmez. Hırsızın işini uzatır sadece. Özellikle takip eden hırsızlar var. En sonunda gelip bisikleti alıyor apartmandan eliyle koymuş gibi buluyor. Belki daha önce keşif için girmiştir apartmana. En kötü balkona koyun bisikleti üzerine bi branda atıp. Hiç yeriniz yoksa ev kapısının önüne kilitleyip üzerine bisiklet alarmı takın en azından hırsız elini atınca alarm öter ve caydırıcı olur. Tabi bisikletin yanından geçen diğer komşular yanışlıkla değerse yine ötecektir. En sağlamı evin sınırları içerisinde bir yerdir.

Sonradan akıl veren çok olur tabi ama bisikleti kesinlikle apartman kapalı otoparkı, koridor vs gibi kolay ulaşılabilir yerlere koymayın. İlla çalınacaktır.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hocam geçmiş olsun bu aralar Bizimkent ve Büyükşehir civarında çok fazla bisiklet çalınıyor, sürerken ben de dikkat ederim, ikinci el satılan yerlere de koyabilirler oralara da bakmanı öneririm.

• Beğen
Küçük bir hatırlatma yapayım. Bisikletinizin detaylı fotoğraf ve videosunu çekin bisiklette belirgin olan çizik yamukluk gibi detay yerleri güzelce çekin ilerde çalınma gibi olumsuz bir durumla karşılaşırsanız detaylı fotoğraflarını ve videolarını paylaşırsınız elinizde güzel bir belge olur bisiklet şasi numarasını da bir yere yazın 👍 🙋‍♂️🚲🚲🚲🚲🚲

Geçmiş olsun.
Allah'tan ufak bir yerde yaşıyorum. Hem trafik derdim yok, hem çalınma korkusu neredeyse yok.

Geçmiş olsun.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de Beylikdüzü'ndeyim turlarken dikkat ederim bisikletlere. Arkadaşlar mümkün olduğunca evin içine alın bisikletleri. İstediğiniz kadar kilit takın farketmez. Hırsızın işini uzatır sadece. Özellikle takip eden hırsızlar var. En sonunda gelip bisikleti alıyor apartmandan eliyle koymuş gibi buluyor. Belki daha önce keşif için girmiştir apartmana. En kötü balkona koyun bisikleti üzerine bi branda atıp. Hiç yeriniz yoksa ev kapısının önüne kilitleyip üzerine bisiklet alarmı takın en azından hırsız elini atınca alarm öter ve caydırıcı olur. Tabi bisikletin yanından geçen diğer komşular yanışlıkla değerse yine ötecektir. En sağlamı evin sınırları içerisinde bir yerdir.

Çok teşekkür ederim hocam. Ben de evin içinde bir yere yakıştıramadığımdan ve apartmanın giriş kapısının şifreli olmasına güvendiğimden daire kapısının yanındaki doğalgaz borusuna kilitlemiştim. Almış olduğum kilidin iyi bir kilit olduğuna inanıyodum ama öyle değilmiş maalesef. Zincirli olan ve park edilecek yerde sabit kalan ağır ve büyük kilitler varmış sonradan gördüm ama tabii ki sizin söylediğiniz gibi bisikleti bir şekilde eve koymak en mantıklısı. Zaten adam asansörle hemen kata çıkıp bisikletin kilidini kırıp 2 dk sonra merdivenle bisikletle aşağıya iniyor elimde görüntüleri var.

Sonradan akıl veren çok olur tabi ama bisikleti kesinlikle apartman kapalı otoparkı, koridor vs gibi kolay ulaşılabilir yerlere koymayın. İlla çalınacaktır.

Ben de keşke kapalı otoparkım olsaydı da oraya bir güzel kitleseydim hem de sitenin kapalı otoparkıysa öyle herkes giremez diyodum. Eğer bulursam bisikleti bundan sonra hep eve koyacam. Bulamazsam zaten artık bisikletim hiç olmayacak demektir.

Hocam geçmiş olsun bu aralar Bizimkent ve Büyükşehir civarında çok fazla bisiklet çalınıyor, sürerken ben de dikkat ederim, ikinci el satılan yerlere de koyabilirler oralara da bakmanı öneririm.

Teşekkür ederim hocam ben de bizimkente yakınım zaten yaşam vadisinin oralardayım. Hergün bisikletimle işe gidip geliyodum zaten ve dün özel bir işim olduğumdan eve erken geldim bisikletimle. Yine hemen çıkacaktım dışarıya yaya olarak. Yarım saat sonra bisikletin yerinde olmadığını gördüm. Kabustayım zannettim ve hala o kabustan uyanamadım.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.

2+1 kutu gibi evleri malikane fiyatına satıp hapsettiler bizi. Ondan sonra akıl vermeye gelince eve koy eve koy. Koyulmuyor kardeşim işte öyle kolay kolay. Çocuğu mu atalım dışarı?
Sitenin otoparkında park demirine decathlon u kilit ile arka üçgenden kilitliyorum.

@orcanus selam, çok geçmiş olsun. :(

Konuya yeni mesaj yazıldığı zaman heyecanla girip, sizin "bisikletimi buldum arkadaşlar" mesajınızla karşılaşacağımı ümit ediyorum.

Kaybolan her bisiklete, her bisiklet sahibi üzülüyor emin olun. Umarım bisikletinizi bulursunuz.

Geçmiş olsun. Benim de bisikletim çalındı 12 Temmuz pazar günü.
Hergün sahibinden ve letgo ilanlarına baktım. Hergün. Hatta alarm koydum yeni ilan gelince diye. Şansım bisiklet 2000 modeldi ve aynısından yok denecek kadar azdı. Yani bir ilan görsem o benimki olacaktı.

Neyse. 2 ay sonra ilan gördüm ve 1 haftalık uğraş ile bisikleti geri aldım. Ben İstanbuldayım bisiklet Adapazarı'nda çıktı.

Beylikdüzünde değildir muhtemelen o artık. İlanlara bakın.
Benimki çalındıktan sonra 2 aylık serüveni şöyle olmuş.

Çalan zibidi (bu arada sizin resimdekine çok benziyor) muhtemelen şebekeye verdi bisikleti. Onlar şehir dışına çıkartmış, Adapazarı'nda bisikleti alan arkadaş orada bir bit pazarından almış, pazarcı bisikleti yalovadan almış. Anlayacağınız benden gittiğinde 5.kez el değiştirdikten sonra satmak için ilan açınca son alan ben buldum.

Karakola kayıt yaptım işe yaramadı. Yazamazdı zaten. Hiç yaramaz.

Bisikletim bulunmadı, ben buldum.

Altını çiziyorum, ilanları izleyin takip edin. Yılmayın. Mutlaka bir gün denk gelme ihtimaliniz var.

Bisiklet yeni, seri numarası vardır tahmin ediyorum. Yoksa aldığınız yerden fatura örneği VS kayıtlardan edinin. Belirgin yerlerin fotoları varsa a4 kağıda bastırın renkli. Bende Gidon boğazı Tranz x marka idi. Resmen ilanı görünce boğazdan ve maşa üzeri kendi taktığım şeffaf halkadan tanıdım.

Çünkü lastik ve jantlar farklıydı. İnce teker takmışlar. (mtbye yuh artık)
Gidon yükseltici takmışlar 5cm yüksekti
Ön maşa kırmızı çıkmış beyaz dandik sontour takmışlar. (sonra buldum orjinalini pazarcı değiştirmiş kilitli olsun diye)
Sele değişmiş beyaz sele takmışlardı.
Spd pedallar gitmiş uyuz Reflektörlü standart Pedal gelmişti.

Bisikleti kadrodan + boğazdan + sele borusundaki çiziklerden + şeffaf maşa üzeri yüzükten tanıdım resmen.

Bu sebeple ilanları çok iyi inceleyin.

Ve bir daha ev dışında hiç bir yere koymayın. Duvara asın. Ben öyle yaptım.

Not: bisiklet çalınınca başka bir bisiklet aldım ve mecburen eve aldım eşim de kabullendi duvara astım. Yeni bisiklet geldikten 1 ay sonra eskisini de bulunca eşim hafiften komaya girdi. Şimdi duvarda altlı üstlü duruyorlar 😂😂

İnşallah bir an önce bulursunuz yanda bulunur. Çok geçmiş olsun. 🤚

• Beğen
Tepkiler: orcanus
@Burak Uğurlu Bisikletinizi tekrardan mı satın aldınız ?

Tabi ki hayır. Yalnızca son olarak kendisine gelen ve satmak isteyen arkadaş hiç bir zorluk çıkarmadığı için ve süreç boyunca yardımcı olduğu için bir miktar para verdim ama çok cüzi bir miktar. Hani kaybolan bir cüzdanı bulan birine verilen bahşiş gibi düşünün.

Bir not. Polisi devreye sokmadım. Çünkü seri numarası yoktu yalnızca resimlerden ıspat edebilirdim. Ve kamu davası açılırdı. Bisiklet yediemine giderdi bekle Allah bekle. Zaten pazarcı da resimleri görünce tamam dedi bu senin. Ve adama parasının büyük bir kısmını iade etti. Konu kapandı.

@orcanus Çok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede bulunur.

• Beğen
Geçmiş olsun. Benim de bisikletim çalındı 12 Temmuz pazar günü.
Hergün sahibinden ve letgo ilanlarına baktım. Hergün. Hatta alarm koydum yeni ilan gelince diye. Şansım bisiklet 2000 modeldi ve aynısından yok denecek kadar azdı. Yani bir ilan görsem o benimki olacaktı.

Neyse. 2 ay sonra ilan gördüm ve 1 haftalık uğraş ile bisikleti geri aldım. Ben İstanbuldayım bisiklet Adapazarı'nda çıktı.

Beylikdüzünde değildir muhtemelen o artık. İlanlara bakın.
Benimki çalındıktan sonra 2 aylık serüveni şöyle olmuş.

Çalan zibidi (bu arada sizin resimdekine çok benziyor) muhtemelen şebekeye verdi bisikleti. Onlar şehir dışına çıkartmış, Adapazarı'nda bisikleti alan arkadaş orada bir bit pazarından almış, pazarcı bisikleti yalovadan almış. Anlayacağınız benden gittiğinde 5.kez el değiştirdikten sonra satmak için ilan açınca son alan ben buldum.

Karakola kayıt yaptım işe yaramadı. Yazamazdı zaten. Hiç yaramaz.

Bisikletim bulunmadı, ben buldum.

Altını çiziyorum, ilanları izleyin takip edin. Yılmayın. Mutlaka bir gün denk gelme ihtimaliniz var.

Bisiklet yeni, seri numarası vardır tahmin ediyorum. Yoksa aldığınız yerden fatura örneği VS kayıtlardan edinin. Belirgin yerlerin fotoları varsa a4 kağıda bastırın renkli. Bende Gidon boğazı Tranz x marka idi. Resmen ilanı görünce boğazdan ve maşa üzeri kendi taktığım şeffaf halkadan tanıdım.

Çünkü lastik ve jantlar farklıydı. İnce teker takmışlar. (mtbye yuh artık)
Gidon yükseltici takmışlar 5cm yüksekti
Ön maşa kırmızı çıkmış beyaz dandik sontour takmışlar. (sonra buldum orjinalini pazarcı değiştirmiş kilitli olsun diye)
Sele değişmiş beyaz sele takmışlardı.
Spd pedallar gitmiş uyuz Reflektörlü standart Pedal gelmişti.

Bisikleti kadrodan + boğazdan + sele borusundaki çiziklerden + şeffaf maşa üzeri yüzükten tanıdım resmen.

Bu sebeple ilanları çok iyi inceleyin.

Ve bir daha ev dışında hiç bir yere koymayın. Duvara asın. Ben öyle yaptım.

Not: bisiklet çalınınca başka bir bisiklet aldım ve mecburen eve aldım eşim de kabullendi duvara astım. Yeni bisiklet geldikten 1 ay sonra eskisini de bulunca eşim hafiften komaya girdi. Şimdi duvarda altlı üstlü duruyorlar 😂😂

İnşallah bir an önce bulursunuz yanda bulunur. Çok geçmiş olsun. 🤚

Teşekkür ederim. Siz de aradan bir süre geçmiş olsada ve artık o eski bisikletinizi gibi olmasada bir şekilde bisikletinizi bulmuşsunuz. Ben civardaki bütün bisikletcileri ve hurdacıları aradım heryere haber verdim sayılır. Artık bundan sonrası nasip kısmete kalmış. Dediğiniz gibi ilanlara hergün bakıyorum artık bildirimleri falan açtım. Ben bisikleti bulursam evde duvara asmak yerine yatağımda onunla birlikte kıvrılıp öyle uyucam. Yoksa artık içim rahat etmez benim.

@orcanus Çok geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede bulunur.

Teşekkür ederim inşallah bulunur. Bütün hevesim keyfim kursağımda kaldı. Hayattan soğuyorum artık.
@orcanus selam, çok geçmiş olsun. :(

Konuya yeni mesaj yazıldığı zaman heyecanla girip, sizin "bisikletimi buldum arkadaşlar" mesajınızla karşılaşacağımı ümit ediyorum.

Kaybolan her bisiklete, her bisiklet sahibi üzülüyor emin olun. Umarım bisikletinizi bulursunuz.

Çok teşekkür ederim inşallah bir şekilde bulunur. Bulunduktan sonra o söylediğiniz mesajı yazmayı dört gözle bekliyorum :)

@Cambaz İsteyen illa ki bir yolunu bulur. Üniversite okurken 5 yıl 1+1 dairede 3 kişi yaşadık. Yatağın üstündeki tavana 2 tane kancalı çelik dübel çakmıştım, onlara asıyordum bisikleti. Bunun için hazır ürünler de var yapımarketlerde :
saris-ceiling-rack.jpg

@Cambaz İsteyen illa ki bir yolunu bulur. Üniversite okurken 5 yıl 1+1 dairede 3 kişi yaşadık. Yatağın üstündeki tavana 2 tane kancalı çelik dübel çakmıştım, onlara asıyordum bisikleti. Bunun için hazır ürünler de var yapımarketlerde :
saris-ceiling-rack.jpg
Bundan yıllar yıllar sonra kendi evime kesinlikle alacağım bundan :D

• Beğen
Geri