Scudo Sports

Benzine yine zam geldi..ama hala akıllanmıyor yurdum insanı::))

yorumların hepsi mi hepsi haklı yorumlar.
ankara gibi bir başkent de halen metro,tren vs. toplu taşıma 2011 de bu seviyede ise pek de bisiklet yolu,trafik de saygı da beklemiyorum işin doğrusu.
sanırım şu dev projeyle istanbul da bir boğaz olunca herşey çözülecektir.
şuan için en önemli hadise bu ülkemiz için:10:
cmylmz ın da dediği gibi eğitim şart

Scudo
@Güney Tuncer

Konya da yaşayan bir vatandaş olarak olaya farklı bakıyorum. Bisiklet yolu son 3-5 senelik bir mevzu. Şöförlüğün varsa gel Konya da araba kullan. (yanlış anlama sitemim sana değil şöförlere) Eğer biraz takip edersen ençok bisiklete ve motosiklete çarpan araçlar Konya'da. Hepsi basın da yer almıyor. bundan dolayı biz bisiklet kullanıcıları Konya'da da sıkıntı yaşıyoruz. Ne hikmetse abaraya binen yolları kendisinin yaptığını zannediyor. Hangi şehirde olursa olsun fark etmez, toplum olarak biraz empati yapmamız, insanı ve yeryüzündeki tüm canlıları sevip saymamız lazım. Bunlar yoksa benzine zam gelmiş, bisiklet yolu olmuş, yollar düz ve geniş olmuş fark etmez. İnsan huzuru ve mutluluğu dağın başında, düz ovadada bulur. Yeterki karşısındaki anlayışlı olsun.

@Tolga Yücel

abi ancak bu kadar doğru söz söylenir.bizim insanımıza ne oldu yahu:( kastamonu gibi şirin bi yerde merkez devlet hasanesinde acilde hekimim otobüs binmeye bile gerek yok burda heryere 1 saatte yürür de gidersiniz ben bisiklet sevdalısı bi adamdım çalınınca bikaç senedir alamamıştım.bisiklet alıp işe bisikletle geleceğim diyince kocaa doktor bisiklet mi biner demez mi bi hemşire ablamız.yahu anlamıyorum bu insanları bisiklet çocuk işi bunlara göre sadece.kayınvalidem bile eğlendi bisiklet alacağımı duyunca jantına boncuk takarsın dedi.Allah ım sen sabı ver diyorum

• Beğen
Tepkiler: Tolga Yücel
" Yurtdışında kask takmayanlara uzaylı gibi bakarlar,bizde ise takanlara bakıyorlar ne kadarda garip.."

Burda suçluyu dışarda değil içerde aramak lazım.Eğer bisiklete binenlerin büyük bir çoğunluğu takmıyorsa kaskı tabiki sıradan vatandaş için anormal gelir onu takan birini görmek.Binenlerin çoğu taksa o çok sevilen yurtdışındaki gibi laf etmeye kalkan olmaz.Ayrıca başkası ne diyecek nasıl bakacak korkusuyla hiçbirşey yapmayan/takmayan "bisikletçi"ler var o ayrı bir konu

@M Kerem Demirel

kerem hırsızın hiç mi suçu yok burda hayatında hiç baskı görüp ona göre hareketlerin şekillendiği olmadı mı? tabi ne olursa olsun kask eldiven bunlar hayati öneme sahip koruyucu unsurlar kimsenin itirazı yok.neyse dostum bunları yaşamadığın için şanslısın demekki :in:

Hocam salağa bak tipinde laflar bile duydum arkamdan geçenden birilerinden.Tuhaf bakışları falan bu tip şeylerin hepsini gördüm.Bunlardan daha kötüsü daha başıma gelmedi hemen hemen havanın uygun oldugu her gün dışarı cıkmama rağmen.İlk önce bisiklet camiası yapılabilecek herşeyi yapsın ondan sonra buralarda serzeniş üstüne serzeniş gerçekleştirirz.Ama cıkıyorum bi tur atıyorum bisikletlilerin kafadan %80 kasksız eldivensiz... Arabalarla beraber sahil yolunun ortasından (cidden ortasından) hiçbir güvenlik şeyi takmadan gideni bile gördüm :) Neyseki güvenlik önlemi almadan girilemeyen tur/gezi grupları var da bisikletçileri olması gerektiği gibi gösteriyor etrafa.

Geri