Benzine yine zam geldi..ama hala akıllanmıyor yurdum insanı::))

dogan avcı

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
132
Tepki
90
Şehir
istanbul
Bugün sabah haberlerinde gördüm yine benzine 10 kr zam gelmiş millet ağlıyor ve lanetler yağdırıyordu. İnsanlar lanet yağdırıyor ama en kısa mesafelere bile arabayla gitmekten geri durmuyor yurdum insanı. Yürümeyi veya bisiklet kullanmayı aklına bile getirmiyor. Örneğin; evim ile ofisin arası sadece 10 km. havalar elverdiği ölçüde bisikletle gidip gelmeye çalışıyorum arabam olmasına rağmen ama iş arkadaşlarım dahil, etrafımdaki insanlar normal olmadığımı düşünüyorlar. Sizce hangisi anormal?? benzine litresi 4,32 krş (öyle hatırlıyorum) ödemek mi? yoksa bedavaya, çok sevdiğim bir sporu sevdiğim bir şekilde ve daha da önemlisi bisikletimi ulaşım aracı olarak kullanmam mı? çok ilginç gerçekten.. biz bisikletseverler bu ülkeye fazla mıyız? illaki Hollanda da mı yaşayalım yani?

Bu çelişkiyi sizinle de paylaşmak istedim.
 
Scudo

Samet Şenel

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2009
Mesaj
2.243
Tepki
782
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
Komik sadece,insanlar rahatına bu kadar düşkün olduğu için adamlarda zamcıkları koyuveriyor işte.. Belki İstanbul'da bisikletle gitmek sıkıntı olabilir ama Eskişehir vs gibi küçük sayılan şehirlerde yürüyerek 20 dk'da gidilen çarşıya bile arabasına binip,park yeri bulamayıp otorparkada para veren arkadaşlarım,akrabalarım var maalesef :) Arabası olan insanlara koymuyor demek ki,7-8 lirada olsa gayet kullanacaklar arabalarını biliyorum. Millet yolunmaktan hoşlanıyorsa Devlet ne yapsın. Olan arabasını kullanmak zorunda olanlara oluyor işte.
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.078
Yaş
42
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aynen katılıyorum söylediklerinize, benim ev de iş yerine 15km, bana diyorlar ki çok uzak nasıl geliyorsun :) halbuki bisiklet için çok normal bir mesafe. Arabam da var ama benzin ateş pahası gaz olmuş 2,45 gidiş geliş 15 liraya denk geliyor neredeyse, arabayla gittiğim zaman park edip iş yerine ulaşmam 30-35 dk sürüyor, otobüsle 40-50 dk arası değişiyor ki durakta bekleme süresini hiç hesaba katmıyorum, bisikletle normal bir hızla gidersem 45 dk ya varıyorum ki 30 dk ya da vardığım oldu, gerçi bayağı bir terlemiştim :) İş yerinde giyeceğim kıyafetleri çantamda taşıyorum hiç problem yaşamıyorum.
Hollandayı geçtim yarısı kadar bisiklet kullanımı olsa yetecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: dogan avcı

dogan avcı

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
132
Tepki
90
Şehir
istanbul
oturduğum site ile fırın arası sadece 800 metre. geçen sene zorla carraro aldırdığım bir arkadaşım geçen pazar önümden arabası ile geçti, gitti fırında durdu, ekmek aldı ve araba ile geri geldi. içimden küfür dışımdan ise" keşke o kadar para verip bisiklet almasaydın be hocam" dedim..bozuldu ama birşey diyemedi::))
 
Kayıt
2 Mayıs 2011
Mesaj
93
Tepki
53
Şehir
KONYA
Avrupa avrupa diyorlar boşuna demiyorlar. Her yaşta her cinste çoğu insan ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ediyorlar. Onlar için para ikinci planda olmasına rağmen. Önce sağlık sonra sakinlik diyorlar.
 
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
99
Tepki
41
Şehir
balıkesir-ankara
ben de yaklaşık 3 haftadır işe bisikletle gidip geliyorum.ilk 15 gün sonunda iş yerinden muhakkak birileri beni örnek alıp bisikletli sayısının artacağı konusunda gayet iddialı idim.fakat maalesef 3 hafta geçmesine rağmen 600 mesai arkadaşımdan hiçbir katılım olmadı.herkes ''oo bravo,helal olsun valla''demesine rağmen sonuç yok. fakat inancımı kaybetmiş değilim.ikna çalışmalarım devam edecek.
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.078
Yaş
42
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@a.rezak inal

İçinde yoksa insanın bisiklet sevgisi, üste para versen de binmezler malesef. 20 yaşına kadar bisikletten inmedim, çalındıktan sonra almadım bir daha aradan 10 yıl geçti yeni aldım bisikleti, şimdi 10 yıl binmediğime ne kadar pişmanım, keşke birisi deseydi de daha erken almama vesile olsaydı.
 

dogan avcı

Aktif Üye
Kayıt
18 Mayıs 2010
Mesaj
132
Tepki
90
Şehir
istanbul
bu konuda ben çok daha tecrübeliyim. "oo bravo" derlerken emin ol senin duymadığın bir mekanda "uçmuş la bu" diyorlar::)) tecrübeyle sabittir..hatta o kadar uçuk geliyor k, geçen sene patronum "koca bisikleti otobüse alıyolarmı lan" demişti bisikletle geldiğime inanmayıp. sebebi ise, ofisi yeni taşıdık ,eskiden eve 40 km idi::))sanıyorum 40 km nin bisiketle katedilmesi ona çok uzak bir düşünce idi..
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Bildik

Zeki Günaydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
24 Mayıs 2009
Mesaj
931
Tepki
623
Şehir
İstanbul-Samsun
bende elimden geldiği kadar BİR ÇOK OLUMSUZLUĞA RAĞMEN İSTANBULDA tüm işlerimi bisikletle halletme çalışıyorum.

şimdi gelelim bisiklet kullanmayan veya kullanmak isteyen birisinin sahilden uzak bi ilçede bisiklet kullabilitesine.( kullanabilite diye bi kelime yarattım :) )

1-trafikte bisiklete/yayaya saygısı olmayan otobüs-dolmuş-taksi şoforü arkadaşların yaptıkları ,trafiğe açık alanda bisiklet kullanmayı zorlaştırıyor.
2-araçların içinden ,magandalar tarafından fırlatılan çöp ,tükürmek v.s. gibi şeyler bisikletten soğutuyor.
3-bisikletimi market fırın v.s. nin önüne kilitlememe rağmen çalınma riskinin olması (ki bir çok arkadaşın başına geldi)
buna benzer bir çok örnek verilebilir.

Dolayısıyla İstanbul un bir kısmı bisiklet kullanmak için ne kadar elverişliyse geri kalan büyük bir kesim bisiklet kullanmaya elverişli değil.

bisiklete dikkat çekmek için / tanıtmak / iyi bişey olduğunu göstermek için çok çalışmamız lazım çook. son cumartesi çimlerde yatmamak lazım mesela :) mesajınız vaarrrrr :)
 
Kayıt
16 Şubat 2010
Mesaj
94
Tepki
18
Şehir
İstanbul
Ben 2 senedir liseme bisikletle gidip geliyorum. Özel okul olup guvenliği ve kamerası olmasına rağmen bisikletim otoparktan çalındı ve müdür yardımcısı ben mi sana bisiklet gel diyorum gelmeseydin gibi saçma bir tavır sergiledi. Ustelik 6 km kadar bir yol gidiyorum sadece. Bu yolu servisle gitmem daha iyi sanki.

Bir arkadaşımın okulunda ise ustelik fransız lisesi olmasına rağmen bisikletini okula sokturtmuyorlar. Gerekçe olarak ise sen gelmeye başladıktan sonra ya herkes bisikletle gelirse diyorlar.İstanbulda adı olan okulların boyle tavırlar sergilemesi beni çok yadırgatmakla beraber çok üzüyor
 

çağrı ilter

Aktif Üye
Kayıt
27 Ocak 2011
Mesaj
119
Tepki
61
Şehir
İstanbul / Manisa
Bisiklet
Scott
Bisikletin sadece çocukların oyuncağı olarak görüldüğü ortamda, hatta beyaz eşya mağazalarında bisiklet satıldığı ortamda maalesef o aldığınız tepkiler normal.

Bugün okulda iki arkadaşım bisiklet alıp bu yaz bu spora başlayacaklarını söylediler ve ortamın tecrübelisi olan benden yardım istediler ve çok mutlu oldum. işte bu dedim iki kişi daha kaptık:winkenlux saatlerdir onlar için araştırma yapıyorum ve hiç sıkılmadım. ulvi bir amaca hizmet eder gibi araştırıyorum. herkes bisiklet istese keşke hiç kaldıramasak kafamızı araştırmadan:in:
 
Kayıt
19 Mayıs 2011
Mesaj
64
Tepki
55
Yaş
39
Şehir
istanbul/Maltepe
İsim
Deniz Y.
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@dogan avcı

Kim normal kim anormal bahsine Ömer Hayyam cevabı vermiş:

“‘dünya üç beş bilgisizin elinde
sanırlar ki tüm bilgi kendilerinde
üzülme eşek eşeği beğenir
bir hayır var sana kötü demelerinde’”

aynen pedallamaya devam:))
 
Kayıt
26 Mart 2011
Mesaj
33
Tepki
12
Şehir
İzmir
emek vermeden, efor sarfetmeden, yalnızca "para"yı kullanarak bir yerden bir yere ulaşmak varken bizim yaptığımız iş mi ki? vallahi bizde salaklık, öğrenememişiz ideal tüketici olmayı, enayi gibi pedal basıyoruz. tabii.
 
  • Beğen
Tepkiler: dogan avcı

SALİH TUNÇKIRAN

Daimi Üye
Kayıt
6 Şubat 2011
Mesaj
226
Tepki
138
Şehir
MERSİN
verilen mesajlara bak. hayret ediyorum size. siz pedallayın, onlar arabalarla dolaşsın. bisiklete tasarruf için değil sağlık için binmek isterim. daha fazla derine dalmıyım. anlayan anladı mutlaka..
 

bahadır76

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2010
Mesaj
303
Tepki
173
Şehir
ankara
Bisiklet
Diğer
tabii ki sağlık ve kendiniz için binmelisiniz. bu bir tercihtir. onu kabul etmiyorum bunu tercih ediyorum demektir. insanlar otomobillerin içerisine hapsolmuşlar göbek büyütüyor bir de içine tek kişi binerek çok kısa mesafelerde bile trafik sorunu yaratıyorlar. bu ülkemiz için büyük bir kötülük. işte insanımız böyle ne yapacaksın ki?
öbür yandan hayatta motorlu taşıtla işim olmaz. ancak çok uzun yol oldu mu mecburiyetten biniliyor o kadar. aksi taktirde bisikletten indiğim an onu özlediğim andır.
 

aslan asker

Aktif Üye
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
133
Tepki
64
Şehir
istanbul
hiç kimseye aldırmayın basın pedala devam edin her koyun kendi bacağından asılır siz kendi sağlığınıza bakın isteyen bisiklet alsın isteyen araba
 
  • Beğen
Tepkiler: dogan avcı

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
Donanımhaber'de tartıştım bu konuyu biriyle.
Savunduğum şu; büyük şehirlerde toplu taşımaya yönelin. Böylece hem trafik azalır, hem de otobüs seferleri arttırılmak zorunda kalınır. Böylece hem gideceğimiz yere arabayla gidiyormuş gibi hızlı gideriz, hem de daha ucuza gidip otopark parasından da kurtuluruz.
Küçük şehirde oturanlar da binsinler bisikletlerine. Zaten 5km yol gidecekler, ne arabası.

Bana gelen cevap ise şu şekilde oldu. Otobüse binemem, millet birbirini fortluyor, tıklım tıklım. Bisiklet de süremem, yorulamam hiç. Ondan sonra protesto etmek için 1 hafta sıkıntıya giremeyen adam geliyor benzin fiyatlarından şikayetçi oluyor.

Ben de diyorum ki, müstahak size. İnşallah 10 lira olur litresi.
 

A.Kadir Ünal

Forum Demirbaşı
Kayıt
11 Şubat 2011
Mesaj
417
Tepki
187
Şehir
Eskişehir
Benim okulum ile ablamın okulu arasında aynı mesafeler var o servisle gidiordu zamanında ben ise bisikletle aylık 50tl veriolardı servis için bense o parayı gidip kendım için harcıordum hemde spor yapmış oluordum + doğayada katım oluordu :) Ve Hala bisikletle hallediyorum her işimi Arabada kapının önunde gerekmedikçe kullanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: dogan avcı

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Bisiklet hem sosyal hem maddi hem de iç huzur bakımından hayatımın her yönüyle kalitesini arttırdı. Özellikle büyükşehirlerde araç kullanmak artık tam bir işkence. 2,5 senedir İzmir'deyim aracımı İzmire gelmeden 1 sene önce aldım Yaklaşık 18 bin km ile geldiğim İzmir'de 2,5 yıl sonunda şu an araç 24 bin km'de. 1 yılda 18 bin son 3 yılda 6 bin km yol yapmışım. Kısa bir hesap ile hem maddi hemde sağlık açısından çok şey kazandığımı söyleyebilirim. Oturduğum bölgede park sorunu olduğu için aracım bir arkadaşımın yazlığında yatıyor gidip alıp binesim dahi gelmiyor. Verdiğim onca paraya yanıyorum. Büyükşehirde toplu taşıma araçlarını kullanmak en mantıklısı, kısa acil mesafelerde taksi, tatil ya da bir kaç günlük kullanım için kiralama yöntemi çok daha ekonomik.