Benzin fiyatları.

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Afganistan, Almanya, ABD, Andorra, Angola, Antigua ve Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahama, Bahreyn, Bangladeş, Barbados, Batı Sahra, Belçika, Belize, Benin, Beyaz Rusya, Bhutan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bolivya, Bosna Hersek, Botsvana, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, Burkina Faso, Brundi, Cape Verde, Cezayir, Cibuti, Cook Adaları, Çad, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Doğu Timor, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Ekvador Ginesi, El Salvador, Endonezya, Eritre, Ermenistan, Estonya, Etiyopya, Faroe Adaları, Fas, Fiji, Fildişi Sahilleri, Filipinler, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Grenada, Guatemala, Guyana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Güney Kore, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kamboçya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kribati, Kolombiya, Komor, Kongo, Kosta Rika, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Küba, Laos, Letonya, Lesoto, Liberya, Libya, Liechtenstein, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Madagaskar, Malavi, Maldivler, Malezya, Mali, Malta, Mauritius, Marshall Adaları, Meksika, Mısır, Mikronezya, Moldova, Moğolistan, Monako, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Namibya, Nauru, Nepal, Nikaragua, Nijer, Nijerya, Niue, Norveç, Orta Afrika Cumhuriyeti, Özbekistan, Pakistan, Palau, Panama, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Polonya, Portekiz, Porto Riko, Romanya, Rusya, Ruanda, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Granada, Samoa, San Marino, Sao Tome ve Principe, Senegal, Sırbistan, Seyşeller, Sierra Leone, Singapur, Slovakya, Slovenya, Solomon Adaları, Somali, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Suriye, Suudi Arabistan, Svaziland, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tataristan, Tayland, Tayvan, Togo, Tonga, Trinidad Tobago, Tunus, Tuvalu, Türkmenistan, Uganda, Ukrayna, Umman, Uruguay, Ürdün, Vanuatu, Vatikan, Venezüella, Vietnam, Yemen, Yeni Zelanda, Yunanistan, Zambiya, Zimbabve.

Türkiye de benzin bu yukarıdaki ülkelerin hepsinden daha pahalı. :eek:

Büyük yalana devam mı tamam mı? :D
 
Scudo

Murat EVGİN

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Kasım 2004
Mesaj
976
Tepki
955
Şehir
İstanbul
kac ülke var burada ??
bunları yazacağına hangi ülkelerden daha ucuz olduğunu yazsaydın, daha az uğraşırdın :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Efe Bey

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Başka bir yerden kopyala yapıştır yaptım.
Tüm dünya ülkeleri var listede.
Benzinin daha ucuz olduğu bir yer yok bildiğim kadarı ile
Mars ta falan daha ucuz olabilir belki. :D

"Büyük yalana devam mı , tamam mı "
 

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.807
Şehir
Türkiye
Bu konuda sizi tebrik ederim ataruh hocam. Eski bir petrolcü olarak size hak vermemek olmaz. Gerçekten benzinin en pahalı olduğu ülkeler arasına Türkiye'yi görebiliriz.. ve görüyoruzda.
Sevgiler...
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Demokrasinin gelişmesini engellemek için 2 şey yapmak yeterlidir.
1- ulaşımı, insanların birbirini görmesini, ziyaret etmsini, kaynaşmasını engellemek. ( 4 kişilik bir ailenin istanbul da karşı yakada oturan bir tanıdığını ziyarete gittiğini düşünün 8 ytl tutuyor. böylelikle insanlar evlerine hapsediliyor, tv karşısında uyuşturulup, istedikleri gibi yönlendiriyorlar )
2- iletişimi engellemek. ( pek çok ülkede hat alana telefonun bedava verildiğini , hafta sonu konuşmanın bedava olduğunu, ve ücretlerin çoook düşük olduğunu biliyorsunuzdur sanırım )


Büyük yalana devam mı , tamam mı ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Murat CER

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134


olur mu bikergrrl! :eek:

o zaman bu petrol kime satılacak, nasıl ekonomi dışa bağımlı hale gelecek....
yok bisiklet falan..yasak kardeşim kadro da satılmasın..insanlar otomobil alsın...hem otomobilden daha çok vergi de alınıyor...oooo bi de akaryakıttan alınan vergiler var..bisikletin nesi var??

olmaz ööle iş..otomobile devam...


maalesef diyorum..
 

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
arabaya bi depo benzin alacağıma bisiklete bi dünya yedek malzeme alrıım bea
 

cambaz24

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
167
Tepki
88
Şehir
Erzincan
Türkiye şartlarıyla arabaya bir depo benzin almak iyice zorlaşıyor. Bu gidişle tüm Türkiye bisiklete yönelecek galiba...
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Valla arkadaşlar bence bi müddet bu bisiklet lafını şu benzin pahalılığında kullanmıyalım. Millet arabayı bırakırda bisiklete yönelirse.Ayıkla pirincin taşını. Valla hökümet bizi unuttuğunu haturlar yeminle senelik vergi + yola basma parası + vsire bissürü vergi çıkarır. Zaten bisikleti alırkene kadfeyi af etmeden alıy. siz siz olun . Bu lafları hökümete duyurmayın vallah derim. Pedalınız vergisiz olsun derim.
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
ama bisikletçilerin en azından bisiklete binerken benzine ihtiyacı yok dimi ama su fiyatları önemli :D
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
shopar haklisin, ama amman uyandirma yetkilileri, sayin nisan baklasi beyin de soyledigi gibi, zaten suya para kesmeye basladilar senelerdir, bir de bisikletciler icin ayri su vergisi falan cikarirlar sonra tam ayikla dur princin tasini, kumunu :D

saka bir yana, gene ataruh beyin sozlerine dokunmadan gecemeyecegim :D benzin, toplu tasima fiyatlari, varsin artirsinlar, bisiklete yoneliriz (herseye ya da hicbirseyin varligina ragmen (bisiklet yolu, trafik duzeni vs)) telefon fiyatlarini artirsinlar :D olsun daha iyi yuzyuze gorusmek icin bundan iyi firsat mi olur :D

ben hala diyorum ki sayilarimizi artirarak saflarimizi tutarsak biseycik olmas :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Anıl(shopar)

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Doğru laf sadece alkışlanır.ağzınıza sağlık diyorum. Ve biz bisiklet sevenlerin ve tabiki kullananların artması dileğimle. Her şey gönlümüzce olsun bol pedallı günler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: bikergrrl
T

Tuğrul

Misafir
Bütün dünyada akaryakıta zam gelmesi demek ,iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi demektir.Olaya bu yönüyle bakalalım.
Tamam insanlar motorlu araçları bırakıp bisiklete geçsinlerde, adam Kartal dan kalkıp Sefaköy e çalışmaya gidiyor.Bu nasıl olacak?

Sadece olayı bisikletle bağdaştırmamak gerek.Ekmek fırınları,Bütün toplu taşıma araçları(vapur+tren)Akaryakıta ve doğalgaza muhtaç.Bu örnekleri daha fazla elbetteki çoğaltabiliriz.
Hiçbir tüketim malzemesi, enflasyonu ,akaryakıta gelen zam kadar yükseltmiyor.
Bir şey daha hatırlatayım.

Şu anda kurşunsuz benzinin rafineri çıkış fiyatı: 1.04 Ytl

Son kullancıya ulaşan fiyatı: 3 Ytl

Aradaki fark VERGİ


Selamlar
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Sevgili Şefim,
Keşke aradaki o fark devlete gitse ve bize yol , su , elektirik olarak geri dönse.:)
2 yılda Türkiye nin kaçak benzinden dolayı uğradığı vergi kaybı 5 milyar dolar kadarmış.
Bu durum neden avrupa ortalamasının ( araç sayılarına göre ) 4 katı daha fazla benzin istasyonu olduğunu çıklamaya yetiyor sanırım. Çooooooooook tatlı bir kazanç var burada. Irak veya İrandan yada deniz yolu ile 50o bin liraya aldıkları benzini 3 milyona satıyorlar.:eek:
Ben susayım en iyisi. :boese157: :boese157:

Bu ülkede de hukuk var, anayasa var, polis , hakim, savcı var güya.:( :( :(
 
T

Tuğrul

Misafir
Yav bir yerden sonra maalesef susumak zorundayız.(Siyaset e giriyor)Ama şunu da söylemeden yapamayacağım.
Mazot ve benzin fiyatları makul seviyelerde olsaydı, ,kaçaklılığın boyutu bu kadar büyük olmazdı.
 

Anıl(shopar)

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Mayıs 2006
Mesaj
568
Tepki
228
Şehir
Erenköy, İstanbul
aman gerçekten zaten suyu artık evden yada gördüüm bi camiden dolduruorum su su fiyatları artmış biraz cık :D
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Ve ne kadar yazik ki bu kadar bagimli yasiyoruz kusura bakmayin tugrul bey ancak size bir noktada katilmiyorum. bence biz tepki verme sansimiz ve bu tepkinin ekonomiyi etkileyebilecegi olasiligini hic degerlendirmeyen bir toplumuz..

vergilerden ve bize geri donmeyen hizmetlerden bahsederken kacimiz her gun ise gittigimiz ve is yerinde gun boyunca park ettigimiz arabamiza yakinimizda yasayan bir calisani aliyor? bogaz koprusunde kac ozel arabanin icerisinde birden fazla insan oluyor sabah aksam? kacimiz ise gitmenin alternatif yollarini degerlendiriyoruz? kacimiz tatil yapacagimiz beldeyi secerken bu sirket grubunun var oldugu surec icerisinde dunyanin hangi bolgesindeki hangi ekosistemleri tahrip ettigini inceliyoruz? kacimiz cam siseleri biriktirip geri donusume veriyor? kacimiz kagitlari, aliminyum tenekeleri ayristiriyor? kacimiz butun bunlari yapanlara "kardesim dunyayi sen mi kurtaracaksin neden ugrasiyorsun" diyor?

bir mahalleye bir telefonla bir tetrapak donusum kutusu getirtebiliyorsunuz, calisan arkadaslarinizla konustugunuzda yakininizda yasayanlari arabaniza alabileceginizi ogrenebilirsiniz... bunlar belki minik adimlar.. ve belki ben kelebek ve firtina teorisine inanan birisiyim... ama bizler duyarli ve tepkili olmadigimiz surece de bu konusmalarin sonu gelmez diye dusunuyorum.. cunku bu bahsettikleriniz yasanmaya devam eder..

kanimca yapilmasi gereken evet belki bisiklete binmek, belki dis fircalarken muslugu kapatmak, ya da okudugun gazeteleri paylasmak.. bizler tuketici ve birey olarak sorumlulugumuzu bilmedigimiz surece, hakkimizi "nasil olsa vermezler" diye aramadigimiz surece, arabalarimizdaki ekstra 3 koltugu iscisiyle patronuyla paylasmadigimiz surece, Kartal'dan Sefakoy'e giden adamcagiz bu yolu sefalet icinde gitmeye mahkum kalacaktir.
 

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2005
Mesaj
3.888
Tepki
8.301
Şehir
İznik
Bisiklet
Cannondale
Türkiye iyilik adına mücadele edilemeyecek hale gelmiş bir ülkedir. Şahsen daha da beter, (çok çok kötü, muhtemel İstanbul depremi mesela) hale geleceğine inanıyorum.