Scudo Sports

Belgrat ormanı 20'yi aşkın köpek etrafımı sardı. Sakinleştirdim, üstünlük sağladım ve tüydüm :)

isamorgil

Daimi Üye
Tepki
595
İsim
isa morgil
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
merhaba arkadaşlar.

konuda etrafı köpekler tarafından sarılmış bir adamın (ki ben oluyorum) köpekleri sakinleştirip akabinde sürünün liderini bağırarak susturup bölgeden sıvışması ve son olarak sürünün yaşadığı yerin haritadaki yeri vardır. he birde kameranın bisiklet üstünde düzgün çekmesi için ters monte edilmesinden dolayı genelde bulutları gösteren video :mad:

başlıkta da bahsettiğim üzere orman içindeki toprak yolda seyir halinde iken karşıdan gelen atlı bir arkadaş beni uyarıyor. abi ilerde köpekler var gitme geçirmezler diye. İçimden diyorum ki köpekleri severim 3-5 köpekle de baş ederim :). Teşekkür edip atı ayrı arkadaşı ayrı gönderiyorum. ben nereden bileyim orada bildiğin bir alay köpek var. neyse az sonra bir iki tane görüyorum beni görür görmez gidiş istikametime doğru kaçıyorlar. İşte diyorum iki köpek vardı onlarda kaçtı. Ha ha çok safım hemde Çok. Meğer adamlar gözcü imiş sürüye haber vermeye gidiyorlarmış:eek:

Lafı da fazla uzatmak istemem ama. zaten bayır aşağı iniyorum bir anda aralarında buldum kendimi:acpsnr::acpsnr:.

off ki ne off önce köpekleri soluma alıp bisiklet den inip. bisikleti bir kalkan olarak kullandım. Yemedi tabi sol tarafta bir sürüsü var , gideceğim yön dolu , ters tarafta varlar. sırt tarafımı sağlama almaya çalışıyorum. maalesef başaramadım artık her yerdeler... çare yok sakinleştirmek için elimden geleni yapıyorum arkadan sırtıma çıkan ları sevip ittiriyorum aşağı. bi ikisi atlıyor bi üçü offf allahım ne yapacağım yahu...

ben konuştukça sakinler gibi oluyorlar sonra fotoğrafta işaretlediğim it oğlu it hırlayınca gene başa dönüyoruz

6ypV9v.jpg

Liderleri bu galiba diye düşünüp üstüne oynamaya karar verdim. Başladım deli gibi hayvana bağırmaya o havladı ben daha çok bağırdım (arada üstüme çullananları itip kakmaya devam ediyorum tabii:krktm: ) böyle böyle hayvan geri vites yapıtı :ssrtcbya: valla o an kontrolün bende olduğunu anladım (dedim içimden olum yırttın:D )

gidiş istikametim çok daha kalabalık olduğundan geri döndüm bir süre bisiklet elde köpeklere bağırıp itip kakarak devam ettim. tabii ki iş orada da bitmedi bana eşlik etmeye başladı içlerinden bir kısmı. Hey allahım ben gidiyorum yanımdalar. Neyse biraz daha ilerleyince atladım bisiklete bir sürede öyle devam ettik. Arada gene bir iki tepik atıyorum ben. Çok yaklaşıyor keratalar. en son azaldılar bayağı ve böyle böyle tehlikeli alandan çıkmış oldum.

olayın gerçekleştiği yer resimde işaretledim. Belgrat ormanları - uskumruköy inişi.

Ay8Mjp.jpg

buda sürüşün strava linki

(link)

son olarak genelde güzel bulutları ve benim delilik vari bağırmalarımı içeren video.

Scudo
"buranın ağası benim" :kptmya: hem eğlendim, hem öğrendim. Ayrıca geçmiş olsun.
Ben aynı durumda olsam "ne kokuyor lan bu" diyerek pantolonumun arkasını kokluyor olurlardı :ssrtcbya:

Bu denli sakin kalmayı başarabildiğiniz için sizi kutluyorum...

Biz de aynı sorunu ODTÜ Ormanları içinde yaşıyoruz. Orman içine yalnız girmeye korkuyorum doğrusu. Hayvan sevgisi iyi hoş ama işte maalesef yaşam kalitemizi de olumsuz etkilemeye başladı. Buna bir çare bulunmaz ise, sorun artarak devam edecek ne yazık ki...

Tebrikler.Herkes soğuk kanlı olamıyor maalesef.Orada tasmalı köpekler var anlaşılan. Ah ahh ne kadar üzücü ki hayvanseverim diyerek alıp bu yavruları alıp 3-4 ay bakıp sokağa atıyorlar.Herkese köpek satılmamalı bence :agla:

• Beğen
Tepkiler: isamorgil
Helal olsun gerçekten. Çoğu zaman tek köpek gördüğüm zaman bile rota değiştirdiğim oluyorken 20 köpek. :eek: Neyse...

• Beğen
Hocam çoğunluğu kuyruk sallayıp sizi tanımak için yanınıza gelmiş zaten hatta muhtemelen kendilerini sevdirmek istemişler. Arada sıkıntılı olanlar da olabilir. İyi idare etmişsiniz yinede.

@Punctum

teşekkür ederim. maalesef sakin olmaktan başka çare yok.

yani burada belediyenin büyük hatası var. Belli ki bu hayvanlar buraya bırakılmış. en azından basit bir çit ile yaşadıkları yer çevrilse sonuçları çok korkunç olacak olaylar önlenir. Ama bizde olay yaşanmadan ve basında yankı bulmadan önlem alınmıyor :(

• Beğen
Tepkiler: Punctum
İstanbul terbiyesi almış köpeklerle yaşanmış karşılaşma. Köpekler evcil tabiatlı, bir süre sahiplerinin bencilliklerini tatmin ettikten sonra doğaya salınan, mahalli idarelerin kontrolünde bir şekilde bakımdan geçmiş, aşılanmış, küpelenmiş, daha açlıktan vahşileşmemiş. Bir oyun ve ilgi istedikleri belli. Yoksa gerçek bir vahşi tabiat koşulunda şöyle bir haberlede karşılaşabilirdik.

(link)

köpekler dönen şeylere yani; bisiklet jantı, araba jantı gibi şeylere tepki veriyorlarsa o anda bisikleti elimize alıp uzaklaşmanın bir faydası olur mu acaba?

yani yerden havaya kaldırıp, jantın dönmemesi için

@bakankoray aktif köpek (veya köpekler) gördüğünüz anda bisikletten inip yürümek en doğru yöntemdir.. yürüme hızında tekerin dönmesi sorun çıkarmaz!!!

geçen sabah saat 06:00 da uzun zamandır gitmediğim yaklaşık 20 km lik ormanlık parkuru, her 5 km de köpek sürüsü olduğu için 10 km sini yürüyerek (ara sıra sürerek tabi) tamamladım.:bsmagryr: Hep asfattamı sürücez ya, bu sonbaharın görsel mutluluğu ormanda, bi çare ama ne?

• Beğen
Geçmiş olsun. Köpekten korkan biri olarak büyük ihtimal bayılıırdım herhalde ben öyle bir durumda

• Beğen
Hayvanları bolca seven ve sokak hayvanlarını okşayıp oynayan biri olarak sanırım o kalabalığı görünce “bisiklet ile hızlıca nasıl u çekilir” videosu falan çekerdim. Güzel soğukkanlılık. Tebrikler

Bence bir saldırı girişimi yapacak köpek yokmuş eğer öyle birşey olsa o köpeğin saldırmasıyla çoğu birden saldırabilir,dikkatli olmakta fayda var....

• Beğen
Tepkiler: Heraklia
Geri