Bel fıtığı ve bisiklet

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhabalar. Ben 10 aydır bel fıtığı olan bir kişiyim. Yürüyebiliyor, koşabiliyorum. Ama 30 dk oturduktan sonra ayağa kalkarken bacağım çok kötü çekiyor (3 adım topallıyorum sonra düzeliyor). Beyin Cerrahları ameliyat olmazsan geçmez diyor. Fizik doktorları ise bol bol egzersiz yap, yüz, bisiklet sür diyorlar. Ben de bu sebeple bisiklet almaya karar verdim. Bisiklet seçimi için arama yaparken bu siteyi buldum. Şimdi sizlere sorum şu: Sizin içinizden birisi veya yakınlarınızdan birilerinin başına gelmiş olabilir... Bisiklet sürmenin bel fıtığı olan birisine bir faydası var mıdır? Ne kadar vardır? Bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
Optimistic selam.. annemle ayni dertten muzdaripsiniz.. 2 fitik ve diskkaymasi ile bogusuyor, ara ara sag bacagi kitleniyor, sancidan yuruyemiyor vs.. cerrahlar ameliyat diyor, fizyoterapistler yuzme ve bisiklet..

bizde oturduk ailecek kapsamli bir arastirma yaptik ve su sonuca vardik:

iskeleti vucut agirligindan kurtarmak sart.. bunun icinde 1. kilo vermek, 2. kas gelistirmek (bacak ve sirtta, bu da bisiklet ve yuzme ile mumkun) 3. mumkun oldugunca agirliksiz ortamlarda bulunmak: deniz/havuz ozellikle su donemlerde..

annem bisiklete biniyor. 3 kmlik sahil yolunda durmadan 2 tur atiyor, sanci fitikta kotu isaret, agrisi baslar baslamaz birakiyor. sonra yuzme.. 10 tur gunde 2 defa.. hic agirlik tasimamasi lazim (buna uyamiyor maalesef :( ne kadar soylesek de :( ) ve gun boyu beli zorlayacak hareketler yapmamasi sart.. ayrica butun posturunu yeniden elden gecirmen, durusunu yuruyusunu, ayakkabilarini herseyi halletmen gerekiyor, tabanlik, ortopedik ayakkabilar vs..

ve fizyoterapi de gecici de olsa iyi geliyor ;)


bol bol da dinlenmek sart.. sanirim hepsi bu kadar ;) gecmis olsun
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Teşekkürler Bikergrll.

Bu konuda sana tecrübelerimi anlatsam herhalde birkaç sayfa yazabilirim.

İlk önce söylediklerinle ilgili şunu söyleyim...

Haklısın. Ağırlık baş düşman.. Çok şükür ağır da kaldırabiliyorum.
Benim asıl öğrenmek istediğim şey şuydu ;
Bisiklet, yüzme, egzersiz vasıtasıyla bel, karın, sırt kaslarını güçlendirdiğimizde büyük ihtimal sadece disk e binen yükü kaslar paylaşıyorlar.. Ve disk e binen yük çok azalıyor. Doğal olarak da ağrılar da azalıyor... Ama kaslar geliştikçe.. Omurlar düzene girdikçe... Acaba bi ihtimal fıtıkdaki çıkıntı içe girer mi... Öğrenmek istediğim şey buydu.. Ben 2 branşsız, 4 fizik, 3 beyin cerrahına göründüğüm halde bu soruyu sadece son beyin cerrahına sordum. Ama bu cerrahın muayenehanesine gitmediğim için tabiki 1 dk sını ayırmadı bana.. Yok içeri sokmaz egzersizler fıtığı dedi geçti..

Annenle ilgili söyleyeceklerime gelince.
Disk kayması çok da büyütülecek bir olay değil. Disk kaymasını doktorlar düzeltemez.. Ama halk içinde disk kaymasını küçücük bir hareketle düzeltecek insanlar var.. Ki çevremden biliyorum çok insan var bu şekilde iyileşen..

Fıtık sayısının 2 olması ilk başta çok kötüymüş gibi görünebilir.. Ama bunun için de üzülmesin... Çünkü 1 fıtığı olan insandan annen şuanda çok daha sağlıklı olabilir.. Bende 1 fıtık var.. Ayrıca bu bel fıtığı siz de araştırmışsınız bilirsiniz çok çok farklı bir hastalıktır ve herkeste farklı farklı görülür... Belde 5 omur var.. Kiminde S1 de kiminde L5 de vs. oluyor.. Kiminde fıtık yandan çıkıntı oluyor kiminde arkadan kiminde içe doğru çıkıntı oluyor.. Kiminde ise yırtık oluyor.. Kiminde ise kök basısı... Annenin MR ında yazan bilgileri buraya yazabilirsen sana edindiğim bilgilere göre ne yapması gerektiğini söyleyebiilirim :)

Ben normalde 10 dk oturamıyordum.. Sonra Konya'dan İstanbul'a geldim bir doktora ve manüplasyon yaptırdım (çekme) bazıları buna traksiyon diyorlar. Ama biraz farklı.. Herneyse o işlemden sonra oturmamda hiç problem kalmadı çok şükür. Ama fıtık içeri de girmedi.. Fıtığın pozisyonunda değişiklik olmadı. Arkadaş çevremden iki kişi daha o doktora gitti ve %100 iyileştiler... Annen eğer parmak uçlarında ve topuklarında yürüyebiliyorsa ayrıca sağ bacağında his kaybı yoksa.. Yani sinirler halen sağlamsa manüplasyon annene uygulanabilir diye düşünüyorum.

Arkadaşda disk kayması vardı.. Halk içinde bu işlerden iyi anlayan bilinçli bir insan bulmuş adam sağlık kuruluşundan emekli.. MR a ve röntgene bakıp ondan sonra işlem yapıyor.. Parmağıyla hafif bastırarak ayağını hafif kıvırıyor ve yürüyemeyen arkadaşımı yürür hale getiriyor :) Ama bu cümleleri çok duymuşsundur.. Çünkü atıyorum Ahmet'e 30 bel fıtığı hastası gidiyor 20 si iyi oluyor.. Mehmet'e de aynı şekilde... Ahmet'in iyi edemediğini Mehmet..Mehmet'in iyi edemediğini de Ahmet iyi edebiliyor... Yani sağlığın nerede nasıl kimin vesilesi ile gelebileceği belli olmuyor bu hastalıkta..

Annendeki disk kayması için gidebileceğiniz yer halk içinde kuyruk sokumundan eliyle bastırarak tedavi etmeye çalışan kişilere gitmesi gerekiyor.

Bel içinde en sağlıklısı parmağını bastırarak çözmeye çalışan insanlar.. Fakat fıtık içe doğruysa onlar da birşey yapamazlar..

Bel fıtığında çoğu insan çektirme yoluna gider.. Çoğu doktor da zararlı bulur..
Benden tavsiye halk içinde hiçkimseye bel çektirmeyin.. Ama benim gittiğim doktora gidebilirsiniz..

Halk içindeki insanların %85 i fasa fisodur.. Fasa fiso olduğu halde çoğu insanı iyi etmeyi başarabiliyorlar :) %15 lik bilinçli kesimden birisine giderseniz siz de iyileşebilirsiniz belki..

Eger ekstrüzyon varsa kesinlikle fizik doktorlarına bile gitmeden beyin cerrahına gidip ameliyat olmasında yarar var.

Yazılacak çok şey var aslında.. Gittiğim yerleri ve tecrübelerimi anlatacak olsam baya bi yazı çıkar :)

Akupunktur deniycem ileride..
Bende kök basısı olduğu için Nükloplas uygun değilmiş. Ama belki annen için uygundur..

Ben denemedim ama annen kaplıcaları da denese iyi olur .. Bir zararı dokunmaz..

Ha bir de kesinlikle tavsiye edebileceğim basit birşey daha var...

Duymuşsundur Masaj Yatakları diye geçiyor... Yatağın özelliklerini anlatmayım ... Bedavadır.. Gidersin günde 35 dk yatmak ücretsizdir.. Bu yataktan omurga ile ilgili hastalıkları olan insanların çoğunun iyileştiğine şahit oldum..

Neyse..
Geçmiş olsun...

Bisiklet ve egzersiz konusunun sadece ağrı kesici bir özelliği mi yoksa tedavi özelliği de olup olmadığı konusunda bilgisi olan kişilerden yanıt bekliyorum..
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
optimistic selam.. uzun bir cevap sonra yazacagim, bir cok detay icin anneme danismam lazim o da su anda yanimda degil ama cok cabuk bir kac sey, 1. fitik (benim bildigim kadariyla) iceri girmiyor.. ancak oradaki kaslari guclendirerek o bolgeye basinc uygulanmadan o halde genlesmis dokulari kullanmaya devam ediyorsun.. diktirmek kaslari kuvvetlendirmeden bir cozum olmayacagi gibi tekrar yirtilmasi olasi oldugunudan bence ameliyat cok ekstrem vakalar disinda gereksiz masraf/eziyet olabiliyor..

akupunkturu ben denedim (bende boyun fitigi baslangici var, isimden dolayi) ve bir ise yaramiyor.. gecici cozum.. o kadar.. ama su masaj yataklarindan bizde var.. onu da deneyebiliriz, bak bunu unutmustum!!! cok tesekkur ederim hatirlatman icin :) en kisa zamanda daha detayli bilgi ile sana geri donecegim :)
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
Bel fıtığı derdini şüphesiz çeken daha iyi bilir ancak, işin içine şifa bulmak girdiğinde tıptan tamamen ümit kesip, bel fıtığı konusunda cahil cesaretiyle hareket edenlere yönelmek yerine bu işin eğitimini görmüş ve devletin ruhsat verdiği kişi ve kurumlara başvurmak daha güvenlidir.
Çünkü sinir sistemi kendini yenilemeyen hücrelere sahip olduğundan tedavi maksadıyla bile olsa yapılacak en ufak bir hata bile ömür boyu çekilecek felçlere yol açabilir . Allah korusun öyle bir durum ortaya çıktığında kimden hesap sorulacaktır. Devlete ne hakla müracaat edeceksiniz. Devlet sınıkçıya gidenin arkasında olmaz.

Öte yandan da bir yada bir kaç doktor da bel fıtığının tedavisi anlamında tıbbı temsil etmeye yetmeyebilir. Ayrıca yine bir yada bir kaç doktorun sağlık sorununu çözememesi(hangi sebeplerle olduğu ayrı tartışma konusudur) dünyadaki en büyük hazinemiz olan sağlığımızı ruhsatsız insanların eline teslim etmeye sebep olmamalı.
Hipokratın meşhur bir sözü vardır.

"Pirimium nil nosore" = önce zarar verme..

Gerek kendimiz için gerekse bize danışan dostlarımız için bir çözüm yada çıkış yolu önerirken istemeyerek de olsa onlara zarar vermeyelim...

Çoğu doktor hastasının çektiği çileyi çekmemiş olabilir, ama yine de hiç bir hasta doktor değildir. Olsa olsa kendi hastalığının doktorudur. Başkasının değil.

Saygı sevgi ve sağlık dolu günleriniz olsun.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
ironman güzel kardeşim biliyorum bana cahil demedin. Ama ben yine de şöyle cevap vermek istiyorum. Ben kara cahil bir insan değilim. Bel fıtığı konusunda da çok derin araştırmalarım ve tecrübelerim var.

Tanıdığım halk içindeki bazı insanlar tamamen doktorlarla birlikte çalışabiliyorlar.. Doktorların gönderdiği kişiler bile olabiliyor..

İşin para tuzağı kısmını... Dolandırıcılar kısmını... Risk kısmını elbette en iyi şekilde biliyorum..

Tıbda çözüm ara cümlene gelince. 10 farklı hastane muayenehane şehirdeki doktorlarla görüştüm.. Ve malesef bir sonuç alamadım. Ayrıca çoğu da farklı farklı cevaplar veriyorlar.. Ama kesin çözüm yok diyorlar. Halk içindeki insanlara gelince.. Ben %90 ı gereksiz diyorum. Ama doğru insanı bulduğunda o kadar çok insan iyileşiyor ki bilsen şaşırırsın... cevabının ilk cümlesinde zaten kendin söylemişsin.. Çekmeyen bilmez diye...

Çekmeyen bilmeyen bir arkadaştan cevap istemiyorum. Çünkü herkes konuşur.. Herkes tıb der.. Allah senin başına da verirse o zaman daha iyi anlarsın bu durumu.. ve çaresizlik içinde her yolu denemeyi...

Ben yukarıda kimseye halk içindeki şu şu adama gitmelisin demedim.. Tavsiye ettiğim tek kişi istanbulda bir doktor idi. Onun da ismini vermedim zaten.

Halk içindeki kimseyi övmüyorum. Çünkü hiçbirisi beni iyi edemedi.
Ama %100 eminim ki onların en cahili bile 1 kişi 1000 kişiyi iyi etmiştir..
Ama dediğim gibi doğru insana gitmek gerek.. Her insanın yöntemi biraz farklı.. Bel fıtığı o adama uygun mu onu da bilmek gerek.. Risk her zaman vardır.. Herzaman da çoktur...

Çok şükür bende daha da kötüleşme hiç olmadı.

bikergrrl ilk mesajımda da söylediğim gibi ben yürüyebiliyorum koşabiliyorum... Fakat sabir olduğum yerde ayakta 10 dk durduğumda ayağım çok ağrıyor.. Fakat saatlerce yürüdüğümde bir sorun yok.. Ayrıca en büyük sorunum 30 dk oturup ayağa kalkarken çok çekiyor bacağım.. 2 ay bisiklete binicem.. Yarın bir gün bir bisiklet alacağım.. 2 ay yüzücem de.. 2 ay sonunda bir faydasını göremezsem ameliyat olayım diyorum..
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
optimistic tekrar cok cok gecmis olsun.. bence de sporla fizyoterapiyi birlestirmek en iyisi.. akupunktur konusunda, tekrar bosuna para/zaman harcama derim.. diski iceri itenler konusu kulaga nasil guzel geliyor bir bilsen... annemi ameliyat olmasina gerek kalmadan bu isten kurtarabilmek cennet gibi, ama bu konuda benim bakis acim biraz ironman'dan yana, ve her ne kadar senin bahsettigin insanla gorusmek, bu isi tam olarak nasil yapiyor bir de ondan dinlemek gerekirse de inan hic ama hic cesaretim yok. MRlari ben de gordum, annemin vakasinda disk kaymasi ile birlikte fitik 5. ve 6. omurlarda... bacaktaki birden saplanan siddetli agri disinda uyusma vs mevcut (zaman icinde basladi).. o yuzden ameliyatlik olana kadar bizim tek caremiz periodik fizyoterapilerle, bel jimnastigi ile, sonrasinda da bol bol spor ile bu isi yasanilabilir marjlara sokmak olacak..

tum bilgiler icin gene de cok cok tesekkurler!
 
  • Beğen
Tepkiler: Abidin Tanrıkut

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Size de geçmiş olsun.

Bu parmak basarak, farklı masaj yaparak, çekerek iyileştiren insanlarla ilgili tek bir kişiden bahsetmedim. Bu insanların isimlerini yerlerini yöntemlerini biliyorum. Konya'nın seydişehir, beyşehir ilçelerinde.. Birkaç semtinde.. Uşakta.. Kütahya'daki kişileri biliyorum. Hatta kütahya'dakinin ünü yurt dışına bile yayılmış... Ama beni evine almadı.. Çünkü sabah 9 öğlen 12 arası çalışıyormuş.. Çok cins birisi :) Herneyse.. Bende ironman gibi düşünenlerdendim.. Etrafımda o kadar çok ki bu işlerle ilgilenenler.. Ben en bilinçlilerine gittim.. Ve iyileşemedim :) İyileşemediğim halde kötüleşmedim de.. Ve kesinlikle bu tür insanlara gidenlere karşı değilim.. Çünkü MİNUMUM derecede gelenlerin %50 sini iyileştiriyorlar.. Ama fıtığın da o insanların yöntemlerine uygun olması gerekli tabi.

Bu tür insanlardan korkuyorsan kesinlikle ama kesinlikle gitmeni tavsiye edeceğim bir doktor var.. En şanslı tarafın ise o doktora çok çok yakın oluşunuz... Kadıköydesin sanırım... Yukarıdaki mesajımda da söylediğim gibi normalde 10 dk oturamıyordum.. O doktora gittim manüplasyon yaptı ve sonrasında 1 hafta yattım.. O 2 hafta yat demişti.. Sonuç olarak artık çok rahat oturabiliyorum.. Yani hastalığımda çok iyi bir etki verdi bana... Bu doktor Fizik doktoru.. Adı Sabri Narman.. Kadıköy Acıbadem hastanesinde bulunuyor.. Manüplasyonu da açıklayım.. Normalde bu işlem bir makine aracılığıyla yapılıyordu fakat çok lüks olan acıbadem hastanesinde bile beni belimin iki yerinden bağladılar. Sonra bir görevli geldi hafif hafif balık çeker gibi asıldı.. Sonra doktor boynumu tuttu.. Eğdi.. Adama çek dedi. Adam çekti bir anda.. kütürtt etti birşeyler :)
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
optimistic cok tesekkurler, tekrar bilgiler icin :) manipulasyon eger dediginiz gibi traksiyonla ayni sey ise annemde bir kac sefer uygulandi.. bu doktor hakkinda daha detayli bilgiyi bana mesaj olarak gonderebilirseniz cok memnun olurum, sonra burada bize kizmasinlar :)

olmadi bir randevu alir gideriz o kadar tavsiye ediyorsaniz :D

tekrar tesekkurler, tekrar gecmis olsun :)
 

huseyinsak

Aktif Üye
Kayıt
5 Aralık 2005
Mesaj
177
Tepki
54
Şehir
Zeytinburnu, İstanbul
Konuyla alakası yok ama ,ben ciddi anlamda iki yıl boyunca haftanın 6 günü yüzdüm. Hocalarımız bize bisiklete binmeyin derdi, bisiklette bacak kasların ters yüzmede düz hareket ettiğini söylemişlerdi bizde binmezdik böyle bişey varmı dır?
 

Mesut Girgiç

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2006
Mesaj
4.518
Tepki
11.737
Şehir
Konya
ÖNCE BENİM MESAJIM
Bel fıtığı derdini şüphesiz çeken daha iyi bilir ancak, işin içine şifa bulmak girdiğinde tıptan tamamen ümit kesip, bel fıtığı konusunda cahil cesaretiyle hareket edenlere yönelmek yerine bu işin eğitimini görmüş ve devletin ruhsat verdiği kişi ve kurumlara başvurmak daha güvenlidir.

SONRA SİZİN YORUMUNUZ.

ironman güzel kardeşim biliyorum bana cahil demedin

SONUÇ: YORUMUNUZ TAMAMEN DOĞRU.
SİZİN BAŞKA BİR YORUMUNUZ.

Çekmeyen bilmeyen bir arkadaştan cevap istemiyorum. Çünkü herkes konuşur.. Herkes tıb der.

Bunu ise hep beraber tekrar düşünelim derim. Çünkü tıp bilimi ayrı şey, onu temsil edenlerin bu işi ne kadar becerebildikleri ayrı şey. Hem laf aramızda bildiğim kadarıyla çoğu sınıkçı da omurga röntgeni olmadan artık bel çekmiyormuş. (Röntgen filmi de tıbbın insanlara bir katkısı değil midir?) (Sakın bu sözüm sınıkçılar lehine yorumlanmasın.) Son söz: Ben burada doktorlar yada hastalar arasında taraf değilim. Ben bu forumda sadece bir bisiklet dostu olarak bulunuyorum. Eğer bir bisikletçinin sırtı ağrımışsa benim sırtım ağrımış kadar beni üzer. O bisikletçi bir doktor da olabilir, bir hasta da olabilir ama benim için hiç farketmez. İnanın benim için farketmez. Değerli paylaşımları için bu konuya katılan herkese teşekkürlerimi sunarım. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: sertel

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Ben traksiyon yaptırmadım. Traksiyon ile de ilgili çok fazla bilgiye sahip değilim. Traksiyon da da çekme olduğunu biliyorum. Fakat el ile müdehale de ediliyormuş masaj tarzı sanırım. İnternette bir site görmüştüm hem kaplıca hem de kaplıcanın içinde doktorlar falan traksiyon uyguluyorlardı.

Manüplasyona gelince fazla duyulmuş birşey değil. Ama manülasyonda tek yapılan fizik tedavide olduğu gibi önce beline elektro dalga veriliyor sıcaklık koyuluyor.. Sonrasında anlattığım gibi çekme işlemi bilinçli bir şekilde uygulanıyor.

Doktorun telefon numarasını bulmam biraz zor olur. Ama doktora ulaşman çok kolay. Ben doktora gitmeden önce internette de araştırmıştım. Birçok gazetede falan adı da geçiyor bu doktorun.. Zaten acıbadem hastanesinin kendi sitesinde fotoğrafı da vardı. Adamın adı Sabri Narman veya Norman... Acıbademin internet sitesinden kadıköy şubesini ve şubenin telefonunu bulacaksın... 118 e de sorabilirsin.. Doktor 30 dk en ince ayrıntıyla muayene ediyor. El parmak uçlarına bile bakıyor. Fizik doktoru olduğu için ameliyat da tavsiye etmez büyük ihtimal. Manüplasyonu da sinirlerinde çok fazla hasar olmayan kişilere yapıyor. Muayenenin sonunda yapıp yapamayacağını söyler zaten.

Size tekrar geçmiş olsun.

Bu arada doktor süper birşey kesinlikle gitmelisin elbette demiyorum. Ama herkes manüplasyon yapmıyor.. Hatta çoğu doktor bunu tasvip bile etmiyor. Ama ben faydasını gördüm. Çoğu insanın da faydasını gördüğünü bildiğim için tavsiye ettim bu doktoru. Ayrıca sana çok yakın olması da güzel bir şans.

3 gün önce haberlerde akupunkturu baya övüyorlardı.. Mantıken düşündüğümde birkaç iğne sokmanın benim belimindeki çıkıntıyı içe sokacağını hiç sanmıyorum. Sen de boşuna gidersin deyince aklımdan çıkardım gibi akupunkturu.. Şu sayfayı not almışım akupunkturla ilgili
(link)
Küçücük bir haberin bulunduğu yeri not etmişim bende ede ede :)

Notlarımın arasında Mezoterapi diye birşey de var.. Fakat ne olduğunu daha sonra araştıracaktım bel fıtığıyla ilgili :)

Bana aç gözlü bir doktor lazer ile fizik tedaviyi önermişti. Tedavinin sonunda hiçbirşeyin kalmaz demişti bana :) Sonra aynı hastanedeki fizyoterapistlere sordum bunu onlar sadece o doktorun paragöz olduğunu ve normal fizik tedavi ile lazerle fizik tedavi arasında hiçbir fark olmadığını söylediler. Ama şu sitede lazerle fizik tedaviyi baya bi önermişler.

(link)

-----

Google da da şu sitenin çok reklamı çıkıyor. Bel fıtığını kesinlikle eski haline getirdiklerini ve yöntemlerinin çok harika birşey olduğunu falan söylüyorlar. Ama ben pek birşey anlamadım bu adamların yaptıklarından. İnceleyebilirsin istersen (link)

----

Ayrıca annenin fıtığı ileri seviye değilse.. Yırtık ve kök basısı yoksa o zaman Nükloplas ameliyatı olmasında fayda var. Bu bir ameliyat değil normalde. Çünkü hiç kesi yapılmıyor. Bunun ne tür birşey olduğunu araştırmışsındır daha önce.. araştırmadıysan araştırmanda fayda var.. Çok küçücük bir fıtıksa %90 başarı diyorlar.. Bel bölgesine topluiğneden çok çok ufak bir iğne sokuyorlar..
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bikergrrrl aklıma birşey daha geldi..
Bir yöntem daha duymuştum. Bu yöntemi haberlerde sadece 3 dk izleyebilmiştim. Mantık sanki bir vakumlama sistemi gibiydi. Normal bir ameliyat değildi. Çünkü hiç riski yoktu.. Bir boru sokup diskin içinden çekme işlemi yapıyorlardı.. Bunun kaynağını internetten araştırdım ama bulamadım böyle bir yöntem.

Yukarıda yazdığım nükloplas yönteminde ise bir iğne sokuluyor diskin içine.. Radyo dalgası gibi dalga veriyorlar. Ve diskin içinde hafif bir yanma işlemi oluyor. O yanma sırasında dışa çıkan fıtık içine kayabiliyor ..
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Arkadaşım çok geçmiş olsun..
Yalnız burada şunu eklemek istiyorum.
200 YTL ile yola çıkarsanız ağır bir bisiklet alırsınız. Bu da belinize iyi gelmez..
Bizde 250 YTL ye (havale ile)aluminyum Salcano Mountaineer var. "Hafifçene" bir bisiklettir..Ben size yol parasına katkı olsun diye bir 10 YTL daha indirim yaparım haberiniz ola..
 

vagus

Üye
Kayıt
15 Şubat 2006
Mesaj
51
Tepki
38
Şehir
yarimin kalbinde
ben bu ağrı ile en şidetli şekilde tanışan ve meslek(dişhekimi) yüzünden her gun kendilerinin beni ziaret etmesini umursamayan biriyim. bisiklet bana kesinlikle çok faydası oldu hem kilo duzenleme hemde kas yonü ile tavsiye ederim,ama fıtığın yerine girmesi söz könsü olamaz biraz bel çukuru düzlenir ve omur basısı azalıp odem azalınca ağrı daha dayanılır hale gelir. ne kadar binerim peki ? bazen 120 km/gun bile olabilir hiç dert değil ama ertesi gun robot gibi olurum başka mesele:)
 

fulham

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Şubat 2006
Mesaj
495
Tepki
45
Şehir
adana
İsim
Mustafa
babam da bel fıtığı, doktorlar ameliyat olmazsan daha kötü olur diyorlardı.
ama inat etti olmadı. ve 20 yıldır bişeyi yok.. ama dikkat ediyor. yatağa yatarken, kalkarken.
benim sana diyeceğim bel kaslarını güçlendirmen yavaştan başlayarak.
yüzme mi olur, fitness mı.doktorlara sor. ondan sonra bisiklete başla derim.
geçmiş olsun
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisikletin faydasını görmekteyim.

Vagus ödem azalınca gibi bir tabir kullanmışsın. Ödem nasıl hangi hallerde oluşur bilmiyorum. Yani diskinde yırtık olan kişilerde ödem oluşuyordur belki bilemiyorum. Yani diskin içindeki sıvı dışarı çıkıyor orada bir yerlerde katılaşıyor ve bunun adına ödem deniliyorsa bu baya kötü birşey olmalı..

Benim sağ kalçamda acımalar oluyordu. Öksürdüğümde bacağımla birlikte sağ kalçam da acıyordu. Bisiklet ile yüzmeye aynı anda başladım. Ama günde ikisini de 30 ar dakika yapıyorum. Yüzmenin kısa sürede faydalı olduğunu zannetmiyorum. Ama bisiklet kalçamdaki öksürdüğümde zorlandığımdaki acıyı yok etti diye düşünüyorum. En önemlisi artık eskisi gibi ayağa kalkarken bacağım çekmiyor... Yani bisiklet sayesinde gelişme kaydettim diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlara da faydalı olması açısından belirtmek istedim.

Yalnız şöyle bir durum da söz konusu.. Ayağa kalkarken çekmiyor fakat sabit kımıldamadan ayakta olduğum yerde 5 dk dursam yine bacağım ağrıyor. Yani bu konuda öncekiyle aynı.. Hiçbir değişiklik görmedim.

Aklıma takılan bir soru var.. Bisikletle giderken bacaklar devamlı hareketli.. Bacaktaki haretker bel kaslarını güçlendiriyor mu ? Ki güçlendiriyordur sanırım...

Yüzerken de kollar devamlı hareketli... Kollar da bel kaslarını güçlendiriyordur sanırım..

Peki bunlardan hangisi karın ve bel kaslarını daha fazla kuvvetlendirir sizce ?

Ayağa kalkarken bacağımın çekme sorunun şimdilik düzelmiş gibi görünmesi acaba iyileşiyor olduğumun bir göstergesi midir yoksa 10 günlük kısa bir sürede hemen bel kası yapıp omurlara binen yükü azaltmış mıyım acaba?

Bir de bel kaslarının oluşumu bence birkaç ay gerektiren bir mevzu.. Sizce kaç ay bisiklete binmenin veya yüzmenin vücuda tesirli bir etkisi olur ?
 

vagus

Üye
Kayıt
15 Şubat 2006
Mesaj
51
Tepki
38
Şehir
yarimin kalbinde
ödem bir doku reaksiyonudur, nasil bir yerini çarptığın zaman şişer işte ödem budur basitce damar içindeki sıvının doku arasına çıkması, bele gelince oradaki surekli basıya dokuların cevabı odem dir boylece ağrı şiddetini arttırır yuzme ise ağarlıksız bir ortam oluşması ve bele gelen yukleri azaltması ve ordaki dokuları dinlendirmek gibi bir etkisi de var benim uzmanlık alanım değil ama ben yuzme ve bisiklet sayesinde gunluk hayatımı devam ettıriyorum. ne kadar surenin cevabı omur boyu olmalı. aynı şekilde bir arkadaşımı da alıştırdım ve o 55 yaşanda olmasına rağmen hergun bisiklete biniyor ve bana dua ediyor :)

sağlıklı günler umudu ile ...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bilgi için teşekkürler.

Ömür boyu konusunda haklısın..

İyi tarafından bakmaya çalışayım bari.. Yaşlansam bile zoraki spor yapmam gerekecek :) Atletik vücudum olur artık :)

Bir hafta bisiklet sürmezsem belki yine ödem oluşucak belki anında yine ağrılarım artacak... Bir ömür boyu spor baya zor olacak...

Sendeki fıtık nasıl ? Hangi omurda? Kaç tane? Küçük mü büyük mü ? Yırtık var mı yok mu? ( Hangi tür fıtığa bisiklet faydalı onu anlamaya çalıştığımdan soruyorum ) Doktorlar hiç ameliyat demiş miydi sana?

Ne kadar süreden kastettiğim şey "ilk" etapda faydayı görebilmek kas yapabilmek için kaç ay gerekli şeklinde sormuştum.

Ben hiç egzersiz yapmıyorum. Aslında yüzme + bisiklet + egzersiz yapmak gerekir. Ama yere uzanıp da bacağımı 90-100 derece açıp havaya kaldırdığımda bacağım çok kötü acıyor.. O sebeple yapmıyorum.

Arkadaşlar bugün ATV de bel fıtığıyla ilgili yeni bir yöntem izledim. Daha önce internette hiç karşılaşmadığım bir yöntem.

Bel fıtığı bölgesine bir iğne sokuluyor. Bu sokulan iğne aynı anda bir ekrandan görüntüleniyor. İğnenin içerisinde bulunan ilaç ödem oluşmuş olan sinirin içine veya o bölgeye enjekte ediliyor. Doktorun sözleri aynen şu şekilde :

2 gün içinde ödem çözülmeye başlar. Ödem çözüldükten sonra ağrılar da sona erer. Fakat bizim yaptığımız işlem ağrıları sonlandırmak değil bel fıtığını yok etmektir. Oradaki ödem kalktığında bel fıtığı ve de ağrılar yok olur. diyor.. %80 başarı kaydediyorlarmış. 90 yaşındaki insanlara bile yapılabiliyormuş. Sadece 10 dk sürüyormuş. Yapmadıkları tek kişiler aşırı his kaybı olan kişilermiş.

Bu yöntemi lazer ameliyatı yani nukloplasti ile falan karıştırmayın. Farklı birşey. Nukleoplasti yönteminde diskin içinde bir yeri yakma ve çıkıntıyı da bu şekilde içeri çekebilme yöntemi uygulanır. Bu yöntemde ise ilaç enjekte ediliyor.

Haberin başlığı şöyleydi : "Sinir Kökü Enjeksiyonu"

Ben internetten ufak bir araştırma yaptım ama bulamadım böyle birşey.
Bu sistem amerikada çok kullanılıyormuş. Türkiye de de yeni kullanılmaya başlanmış.

Bu tedavi yöntemi hakkında bilgisi olanlar yazabilirlerse sevinirim.
Nerede yapılıyor falan ?
 

vagus

Üye
Kayıt
15 Şubat 2006
Mesaj
51
Tepki
38
Şehir
yarimin kalbinde
sevgili dostum bende 7 yıldır bu dert var pamir hoca ki kendisi hocaların hocasıdır(ne demek ise) ilk gunden ameliyat olmamı tavsiye etti halen de en son MR da iyileşme diye bir şey yok ama spor ve duzenli spor hayat yaşanabilir hale getiriyor. bendeniz saglıkçı olmam nedeni ile kuçuk bir tavsiye bir yöntem inanılmayacak kada iyi ise ona inanmayacaksın
acil şifalar
 
  • Beğen
Tepkiler: sertel