Scudo Sports

Bayılırım rampalara.. (17 Haziran Takkeli dağ ve Sille gezisi)

@Mesut Girgiç

buna hiç şüphem yok...bir içanadolulu olarak anadolunun bütün zirvelerine çıkmak,bütün anadolu köylerini gezmek istiyorum,gezilerdeki yorumlar karıştı ama birönceki gezinizde yaptıgınız yoruma çok katılıyorum..anadolu insanı bir başka :) allah bize uzun ömür ve güç kuvvet versin ki,tüm türkiyeyi biz de sizler gibi sindirerek pedallayabilelim

sevgiler :)

Scudo
@semrta

Sn. Semrta,
Aslında şimdi diyeceklerim belki ayrı bir forum konusu ama,
belki Anadoluya gelip gezmek isteyenler olabilir.
Güzel hayallerle bu yörelere gelip de insanını yakından görmek isteyenler olabilir.
Şimdi diyeceğim lafım işte bu arkadaşlara;

Eski Anadolu insanı kalmadı..
Eski yurdum insanı kalmadı..
Dünyada eski insan kalmadı..
Anadolu İstanbul oldu,
İstanbul Anadolu oldu..
Ne güzellik ararsanız kendi içinizde ve özünüzde arayın,
zira ancak orada bulabilirsiniz artık güzelliği bundan sonra...
Dünyada aramayın güzelliği...
Dünya değişti..
Yerinde kalan sadece dağlar, ovalar..
Onlarında eski heybeti yok artık..
Dağlar; ceylanlarla, kekliklerle, kekiklerle, sümbüllerle güzeldi...
Global ısınma bitirdi çoğu şeyi..
Biz ısıttık dünyayı..
biz kaçırdık tadını herşeyin..
Artık ormanlar ve dereler bile kalmadı.
Cartlak karga seslerini,
kulak tırmalayan kurba vıraklamalarını özler olduk..

Özür dilerim, moralinizi bozdumsa..
Özür dilerim gerçekleri saklayamadımsa..:eek:

Dağlara doğru bisiklet sürerken..
Kendi özünüze, kendi içinize doğru pedal basın..
İçinizdeki güzellikleri..
İçinizdeki cenneti bulmaya çalışın..
Zira bu dünyanın bir kopyası da bizde saklı..
Hemde orijinal kopyası..
Bozulmamış kopyası..
Her bebek sıfır kilometre bir yeni dünya..
Her insan medenileşene(?) dek bir cennet..
Medeniyetten sonrası belli.
Bacalar, dumanlar, gazlar, partiküller...
Nerede o eski atlar, oğlaklar, çekirgeler..
Nerede ekosistem..

O zaman dışımızdaki dünyanın ne kadar kirlendiğini daha iyi görür..
Daha iyi anlatırız gelecek nesillere..
Biz durduramadık, belki onlar durdurur dünyanın katillerini..
İnsanlığın katillerini..

Herşeye rağmen, dünyayı severim,
Herşeye rağmen yaradılanı severim
yaradandan ötürü..yaradandan ötürü..yaradandan ötürü..

:) :) :)

Sen de baya efkarlanmışsın be Mesut Abi... Seni de kızdırmışlar. :boese157:

Hani sürekli alıp başımı gidesim var diyorum ya aslında o çok çok uzaklara... (Yeni Zellanda gibi) Ama bu sefer de toprak çeker, hasret kalırım buralara diye gidemiyorum... :(

Ne olacak sonumuz bilemiyorum ama pek hayır değil gibi. Bundan 10 yıl önce mad max'leri izlerken çılgınca, ütopik gelirdi... Aşırı teknoloji sanırım bizi geçmişe sürükleyecek... Şimdi hiç uzak durmuyor gökdelenlerin pencerelerinden çıkan soba bacaları, ısınmak için kesilen ağaçlar, Yüzüklerin Efendisi'ndeki cehennem gibi dünya... :River-102 :River-102:River-102:River-102:River-102:River-102:River-102

Mesut bey merhaba,

Yine şanınıza yakışır biz gezi olmuş.Sert tırmanmalara ve parkura rağmen keyif almışsınız.Bende gezinizi izler ve okurken sanki pedallamış gibi oldum.Paylaşım ve bir o kadarda güzel fotoğraflarınız için teşekkür ederim.Dede'min ellerinden öper geziye katılan tüm dostlara selam ederim...

tebrikler gene güzel ve eğlenceli bir gezi yapmışsınız. teşekkürler paylaştığınız için

@Mesut Girgiç

(link)(link)

bu iki foto da aynı şehirde;100 lerce değil,10 larca kilometre farklarla çekildi..
aynı insan tarafından çekildi..

''güzellik karşındakinde değil,bakan gözdedir '' demişler..

keşke herkes sizler gibi bir başak tanesini bu kadar güzel,incinecek bir çocuk gibi gözlerle görebilse (konular karıştı ama idare edin,zaten benim için hepsi tek bir konu..) o zaman belki bizden sonrakilere daha güzel şeyler bırakabilirdik..

haklısınız belki hiçbirşey eskisi gibi değil,olması da gerekli mi o da meçhul... ama ben hala anadoluya gittigimde aynı sıcaklığı,aynı yer sofrasını,aynı taş fırından cıkan pesmetleri bulabiliyorsam,istanbulda bile bacası tüten sobasıyla sıcacık bir mekan bulabiliyorsam hala umut vardır belki...

[şelaleyi hala okuyamadım,bikaç saat sonra :) ]

@semrta

o kadar umut tabi ki var...
biz zaten o umutla yaşıyoruz her gezimizde..
bitirmeden, tüketmeden hayalleri..
yanına çifte kaynatılmış pekmez,
kaymak gibi tereyağı,
mis gibi koyun kokan sütünü de veriyor yurdum insanı
karşlılık beklemeden...
ama yine de korkuyorum
onlar da birgün mutfaklarını ankastreye çevirirler diye.. :D

@KevSerSeri

Kevser hocam, sen git
Yeni zelanda yahut eski zelanda farketmez..
Bu sonbahara tandem alıyorum nasılsa..
Atar açelyayı arkaya..
gelirim bende.. zelandaya..
Söz sen gidersen bende ailecek taşınacam oraya.. ;)

@H.Can DEMİREL

Teşekkürler Can bey güzel yorumunuz için.
@felis911

O güzellik sizlere ait. Selamlar. :)

@Mesut Girgiç

bizim geleneklerimize bişi olmaz merak etmeyin,çarpık da olsa yaşatılır,ankastre üstünde pesmet yaparız biz :)

böyle yerleri gezip bize tanıttığınız için çok tesekkürler harika yerler gezmşsiniz bol pedal ve ekşın dolu günler dilerim

Mesut Hocam, ellerine ve pedallarına sağlık. Gerçekten çok güzel bir gezi oldu.yeteri kadar keyif aldım. Buradan yeni bisikletimde bana yardımcı olduğu için Gürsel Beye teşekkür eder. Can Beye saygılar sunarım.
Dede

süpersiniz abiler :)
şu dağın tepesindeki mağarayı da çekseydiniz keşke,çok merak ettim..
artık bir dahaki sefere :D
selamlar... saygılar

ooooooooo sıcak hikayeymiş arkadaşlar,maşallahınız var.tebrıkler.paylaşımınız için teşekkürler

Trekingler,tırmanışlar...Çok güzel bir gezi olmuş...Özellikle ekip mükemmel...Saygılar ve teşekkürler...

@yavuzicmez

Birdaha ki sefere söz;)

@scofoid26

Biz de ilginizin sıcaklığına teşekkür ederiz.
@ismailofli

Teşekkürler. Sn. İsmailofili.

• Beğen
Tepkiler: emreden
her zamanki gezileriniz gibi bu seferkinde de bol bol resim var, hepsi de birbirinden güzel ve bakması gayet zevkli.. sizin sayenizde konyanın uç yerlerini de görmüş tanımış olduk.. çok teşekkürler..

Manzara mükemmel Çok güzel resimler çekmişsiniz ellerinize sağlık.tekrar sizleri tebrik ediyorum bu güzel geziyi yaptığınız için.Şimdilik hoşçakalın

@Mesut Girgiç

Vallaha mı.... :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Demek siz de tandem alıyorsunuz haaa. Çok sevindim valla ne diyim. Sizi eşinizle birlikte pedallarken görmek bizi çok mutlu eder...Hem nerede kaldın diye de kızmaz size, birlikte olacağınız için..:) :) :)

Bu arada pasaportları ayarlayıp bir yaz tatilinde uluslararası pedallamaya ne dersin Mesut Abi? Ben çok istiyorum yahu... Böyle Türkiye'den çıkalım ne biliyim İtalya, İspanya, Norveç bi gidelim... Baktık hoşumuza gidiyor ondan sonraki sene de doğu turu yaparız... ;)

Yogun gecen bir haftadan sonra henuz bakabildim konunuza :)

Bu tirmanislar, cektiginiz fotograflar, zorlu zirveye bisikletsiz tirmanis, zirvedeki sohbet, Sille'yi gezis vs vs hepsi 3.5 saatte mi yapildi yani :eek: :eek: :D bosuna demiyorum ben ''ironman abim'' diye :D

Tebriklerimin pesinden tesekkurlerim kosturuyor (hiziniza yetisebilirlerse tabi :D :D :p )

Geri