Scudo Sports

Başlangıç sonrası

galvaniz

Üye
Tepki
70
İsim
Mahmut
Bisiklet
Castello
Merhabalar arkadaşlar öncelikle bayramınız mübarek olsun

Ben yaklaşık 3 aydır başlangıç bisikleti olarak ikinci el çelik kadro Castello marka mtb (18 vites ,26 jant) bir bisiklete biniyorum işe gidip geliyorum şu anlık işimi görüyor ve ben bu iş den çok keyif aldım her türlü olumsuzlara rağmen öyle ki ekmek almaktan pazar market alış verişine kadar bisiklet ile gidiyorum
fakat
sorum şu ki başlangıç seviyesi süresi ne kadar olması gerekir yada böyle bir zamanlama var mıdır bundan sonra ne gibi bir özellikte ve bütçeli bir bisiklet almam gerekir ona göre kendime bir yol haritası çizeyim (bütçeyi de her gün ulaşım için verdiğim minibüs parası ve sigarayı bırakmakla karşılayacağım oda aylık 320 tl ediyor) sıkıntım sadece yokuşlarda yoruluyorum ve işyerindeki arkadaşlarımla turlara katılamıyorum onlara yetişemiyorum beni bekleyin de diyemiyorum yetişmeye kalkınca çok aşırı terliyorum bu sefer sağlık sorunları çıkıyor :D
çok mu uzun yazdım bilmiyorum derdime deva için olsa gerek :D

• Beğen
Tepkiler: Fanonn
Scudo
Turlara çıktığın rotanın durumuna göre önce bisiklet türünü seç .hız istiyorsan dağ bisikleti alma. Yokuş zorlamaları için hafif bisiklet almaya gayret edin.sorunuz olursa özelden bana yazabilirsiniz. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
Alabileceğin, tarzına uygun en hafif bisikleti al bence..
Başlangıç süresine gelince ise, bu artık bana yetmiyor dediğin zamandır o süre..

• Beğen
dudullu çamlıca arası günlük 9+9 km gidiyorum fakat bir çok yer de yol kötü bizim ince tekeri olan arkadaşlar çok yavaş geçiyorlarmış öyle yerlerden ama yine de jantları yamuluyormuş bu sebepten mtb almam lazım gibi heralde :D

önceliğim ulaşım amaçlı diğer vakitlerde gezi turları

@galvaniz, Şehirde ulaşım amaçlı ve belki ileride turlara katılmak için bir bisiklet almak istediğinizi yazıyorsunuz. Bunun için MTB değil bir şehir tur bisikleti sizin işinizi daha iyi görecektir. Yol bisikletlerinin de birçoğunda çok ince değil nispeten daha kalın jant ve lastik kullanımı söz konusu. Bende iki adet 70'lerden ve 80'lerden yol bisikleti var, ikisinin de jant ve lastikleri istediğimde çok bozuk zeminlerde bile ilerleyebileceğim kadar kalın. Schwalbe Maraton serisinden bir çift lastiği de güvenli sürüş için tavsiye ederim. (Ben KTM Formula bisikletimde Marathon Racer modeli lastik kullanıyorum çok memnunum) Muhtemelen bin lira seviyesi başlangıç olmak üzere yeni birçok şehir tur bisikleti bulabilirsiniz. İçinize en çok sineni seçip yolunuza devam edin bence.
Sevgiler, saygılar.

• Beğen
Size ufak bir öneri; en yüksek pedala alıp var gücünüzle pedala abanarak kullanmayın, sürekli ayaklarınızın döneceği bir vitese getirin ve durmadan çevirebildiğiniz bir seviyede kullanın, böylece çabuk yorulma olayını biraz olsun azaltabilirsiniz. Hızlı pedal çevirmede olay, kadanstır ama sayacınız olmadığını varsayıyorum, şöyle söyleyeyim selenizden zıplamadan ve rahatsızlık vermeden çevirebildiğiniz kadar hızlı pedal çevirmek, eğer bu dediğim belirtiler oluyorsa vitesi 1 kademe daha yükseltin, zaten zamanla daha yüksek viteslere çıktığınız göreceksiniz :harika:

Bence şuanda sizin bisiklet değiştirme zamanınız gelmiş :) Kesinlikle mtb değil şehir bisikleti tercih edin, o bozuk yolda sıkıntı yaşamazsınız :harika: Bu alacağınız bisiklet büyük ihtimal sizi en az 1-2 yıl götürür o yüzden 600-700 liranın altına pek inmeyin zira o noktadan sonra bisikletin fiyatları değişse de kapasiteleri ve özellikleri birbirine genelde yakın oluyor :harika:

Bisiklette zorlanma sebebiniz çelik olmasi ve kondisyonunuzun az olması bence 700 liraya güzel bir mtb bulabilirsiniz 1-2 sene en az seni tasir veya şehir bisikleti alabilirsiniz ama bilemedim ben MTB kullaniyorum turlarda daha rahat oluyo

• Beğen
@kemalkeskin1996 benim de bisikletim çelik yani bunun kadro malzemesiyle doğrudan alakası yoktur.diğer parçalar makul ise kaliteli çelik kadro fazlasıyla iş görür

Hız istiyorsan yol ( yarış) bisikleti al hem daha az yorulursun hem daha hızlı olursun .İmkanın varsa yol bisikleti olan bir arkadaşından al dene ne demek istediğimi daha iyi anlarsın ve başka bisiklete binmezsin bir daha.( en azından bende öyle oldu :koptum: )

• Beğen
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

Geri