Scudo Sports

Bar end shifter konusunda yardım

GÖRKEM.G

Üye
Tepki
9
Merhaba arkadaşlar,
Univega cr 7100 şehir-tur bisikletim var. Drop bar takmak istiyorum, araştırdığım kadarı ile benim için en uygun yöntem bar end shifter.
Vites sistemim 3x7 ancak 3x7 bar end shifter bulmak bir hayli zor. piyasada genelde 8-9-10 var.

Şimdi iki sorum var;
1-acaba 3x8 veya 3x9 alsam şuan kullandığım 3x7 vites sisteminde sorun yaşar mıyım?
2-eğer üstteki yöntem ile sorun yaşarsam arka kaseti değiştirip 8 veya 9 yapacağım gibi gözüküyor, arka dişliyi büyütmem için neler yapmam gerekir?
8 veya 9lu bir kaset alıp takmam yeterli mi yoksa arka aktarıcı veya herhangi başka bir şeyi de değiştirmem gerekir mi?

Scudo
Dropbar, barend, shifter... Ben bişey anlamadım hacı. Kolay gelsin.

Bar end shifter daha başka bir dalgaymış. Karışık konular.

Merhaba Görkem,
Zaten sorduğun sorunun cevabını kendinde vermişsin.
Muhtemelen Arka değiştiricin sadece 7'li desteklediği için 8-9 destekli bir arka değiştirici almalısın. Tabi rubleyi'de 8-9'lu bir ruble ile değiştirmelisin. 3X9 bar and shifter aldınmı işlem tamamdır.

@BF Okuru

Belki atladığım bir şey vardır diye fikir alışverişinde bulunmak istedim, 9lu bir ruble ve 9 destekli bir arka aktarıcı taktıktan sonra sorunsuz kullanabilirim yani barend shift'i.

Gerekli cevabın büyük kısmı gelmiş. Arka vites büyük ihtimalle desteklemeyeceği için vites kollarına uygun arka vites alacaksınız.
Arka dişliyi(ruble) yokuş çıkma kolaylığı nedeniyle büyütmeden önce aynakol ile uyumlu olmasına dikkat edin, forumda biraz aratırsanız hangi ruble ile hanfi aynakol ve viteslerin uyumlu olacağı hakkında bilgi bulabilirsiniz.

@Tolga Günsezer

Bu bilgi için teşekkürler, aynakoluma göre bir ruble seçerim o zaman.
Peki arka ruble-arka göbek uyumu diye bir durum var mı acaba?

7'li göbekler genelde vidalıdır. 8-9'lu rubleler kaset göbeklerle uyumludur. Yani eğer göbeğiniz kaset değilse (ki zannetmiyorum vidalıdır) uyumlu bir göbek almanız gerekiyor.
Bu kadar değişim yapılmışken uygun fiyatlı set halinde değişim yapmayı düşünün derim. Aynakol, göbekler, vitesler set olması avantajınıza.

Yada ikinci el şöyle birşey bakabilirsiniz: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128262
ya da şöyle: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128193

Bu arada arka aktarıcım Shimano Acera RD-M360 ''7-8 Speed Rear Mech'' diyor sanırım 7-8 uyumlu. aynakol uyumlu 8li ruble alsam bütün sorunlarım hallolacak galiba.

@Tolga Günsezer

Abi bende isterim barend shifter ile uğraşmayayım, alayım sti kollarımı bakayım keyfime ama öğrenciyim en ucuz yoldan sıyrılmaya çalışıyorum :D

Shimano Acera RD-M360 modeli 8 vites uyumlu, listedeki herhangi bir rubleyi alırsanız sorun hallolacak, ama bar and shifter 3X7 içinde kafamda ? var. Önce bir ruble alıp denersiniz, olmadı 3X8'li bir bar and shift alırsınız.
Almanız gereken ruble modelleri :
CS-HG51-8 (11-28D / 11-30D / 11/32D)
CS-HG41-8 (11-30D / 11-32D / 11-34D)
CS-HG31-8 (11-30D / 11-32D / 11-34D)

@BF Okuru

Abi nasıl bir soru işareti anlamadım, bir yanlış anlaşılma mı oldu acaba?
Şuan vites sistemim 3x7, bunu 3x8 yapıp 3x8 barend shift alacağım.

Geri