B u durum bir imalat hatasımıdır.

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.446
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bundan iki hafta önce cube sl road pro fitnes bisikleti erdoğanlar bisikletten aldım. Malumunuz havalar yağışlı ilk aklıma gelen yeni bisiklete yeni çamurluklar almak oldu. Delta bayinden bu bisiklete sks çamurluklar yakışır diyerek tam çamurlukları alacakken bisikletin çamurluk monte edilen maşadaki deliğinin olmadığını fark ettim. Herhalde bisiklete tasarım gereği montaj deliği açmamışlardır diye düşünüp maşa ayaklarına monte edilen mighty gibi portatif çamurluklara yöneldim. Oysaki bugün ilgili bisikletin resmi sitesindeki fotoğrafına bakarken bisikletin ön maşada montaj deliğinin olduğunu gördüm. Gerek bisikletin satıcısı Erdoğanlar bisiklet gerekse de üretici firma cube bike' a bu durumu yazmadan önce konuyu bisikletforum yazarlarıyla paylaşayım dedim. Bisikletin bu durumu bir imalat hatası olabilirmi. Yani çamurlukları monte etmeye engel bir durum sözkonusu. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Üretici firmanın sitesindeki bisiklete ait fotoğrafta montaj deliğinin olduğu görülüyor. Almış olduğum bisikletin fotoğrafını da daha sonra ekleyeceğim.

(link)

Scudo

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
Hata elbette olabilir. Fakat bence siz direk Cube firmasına mail atıp durumu sorabilirsiniz. Forumdan ingilizce bilen arkadaşlar kısa olarak bir metin hazırlarsanız size çevirebilirler. Affınıza sığınarak ingilizce bilmediğinizi düşünerek böyle yazdım. :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Tepki
4.683
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
Çamurluk için çatalların ortasındaki delikler fotoğrafta gözüküyor. ger bisiklette standart olan bir özelliktir. Firmayla görüşün derim. Muhtemelen sorun giderilecektir.

• Beğen

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
18.821
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Cube'ye kendiniz mail atarsaniz, size gelecek cevap su olacaktir. "Lutfen yetkili bayiye gidin ve onlar bize durumu izah etsin". Malesef Cube yetkili bayiden haric baska kimseden mail almiyor ve cevaplamiyor.

• Beğen

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.446
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Murat Cömez

Bu durumda Cube bisikletin Türkiye distribütörü Yasminsport' lamı iletişime geçmem gerekiyor, yoksa satıcı durumundaki Erdoğanlar bisikletlemi.

pxinrorh

Üye
Tepki
12
İsim
Sefa
Bisiklet
Salcano
Önce erdoğanlar bisiklete durumu anlat eğer sonuç alamazsan yasminsport' a mail ya da telefonla ulaşman daha doğru olcaktır.

• Beğen

BF Okuru

Üye
Tepki
65
@mehmetsunu
Ben bir imalat hatası olduğunu düşünmüyorum, firmalar üretim öncesi ve sonrası değişiklik yapabilir.
Yani resimde delik vardır ama piyasaya sürülecek modeller için o delik iptal edilmiş olabilir.
Firmalar bu tür kararlar alırlar. Siz gereken yerlere yazsanızda sonuç değişmez.

pxinrorh

Üye
Tepki
12
İsim
Sefa
Bisiklet
Salcano
@BF Okuru Bey in söylediklerine katılıyorum.

ayrıca böyle bir şey varsa eğer üretim için yapılan çizimlere bakmak faydalı olucaktır. Eğer bisikletin üretim için çizilmiş resmini bulma şansınız varsa bunu daha iyi anlayabiliriz.

• Beğen

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
7.565
Başlangıç
2009—10
Sitede gösterilen fotoğrafların maalesef gerçeği göstermek gibi bir zorunluluğu yok. Bunun nedeni ise, partiden partiye, üretimden üretime bazı özelliklerin değişiyor olması. Çamurluk delikli bir model; X sorun yüzünden, maliyet düşürmek için, ya da tamamen fabrikanın keyfine bağlı olarak bu delikler olmadan üretilebiliyor. Bu durum sıkça olduğu için de, zaten firma "fotoğraftaki ile gerçek ürün arasında farklar olabilir" şeklinde bir sorumluluk reddi yayımlıyor.

Sizin yapacağınız, firmaya bu durum nedeniyle nasıl mağdur olduğunuzu anlatmak. Ellerinde varsa çamurluk delikli bir model, değişimini rica etmek. Elden gelen en iyisi budur sanırım.