Scudo Sports

Aynı donanımlı faklı marka modellerinde neden fiyat farkı var?

@hasan büyükkeleş

Hasan bey, bir fark göremediniz değil mi? Ama fark var aslında.

Ben beyaz eşya imalatında da çalıştım, tiyo vereyim.

Saclar boyalı olarak gelir dışardan. Bunlar alınıp giyotinde kesilir, puchta işlenir, abkantta bükülür veya kenarı kıvrılır, montaja gider. Fakat bu kadar ağır makinalardan, sürtünmeden geçen boyalı sac aşırı narin olarak çizilebilir veya yamulur hafifçe.
İşte onu mesela Altus ta kullanırız, temiz, kusursuz sacı Arçelik te, Beko da.
Genellikle para tutan kompresörlerin bir alt modelini kullanırız Altusta. Tamirci olarak farkedersiniz gerçi, o aynıdır diyelim.
Bir de izolasyon olarak çevreye PUR enjekte edilecek, düşük kaliteye daha az kalınlıklı izolasyon veya daha kalitesiz PUR koyabiliriz.

Kısacası, bu işletmelerde çalışan zehir mühendisleriz, son kullanıcı anlamasın diye ufak tefek üç kağıtlar yaparız, affola :)

Scudo
@ArdaE

- Evet kendi ürettiği, ürettirdiği, tasarımını yaptığı yığınla parça var.
- Scott, muhtemelen uzun araştırmalar sonucu, kuvvetle muhtemel donanım üreticileriyle birlikte kafa kafaya gelerek donanım seçimini yapıyor. Bisiklette en efektif performansı verecek kadro komponent uyumunu yakalamaya çalışıyor.
- Bisikletlerde NCap gibi bir çarpışma testi yok, ancak aşağıda bahsettiğiniz "daha iyi sıkılmış" vida, yolda daha az takla atma riski demek.

Elbette kadro mu komponent mi bir tercih meselesi. Ama bunları genel geçer doğrular gibi sunmak yanlış. Ben derim ki, kadro işini (geometrisini, boya kalitesini, rijitliğini) ve iyi sıkılmış vidaları çok da küçük görmeyin.

@Mert E.

Üzgünüm ancak en azından bu modelinde Scott kesinlikle böyle birşey yapmamış. Claris setin Apex set ile kıyaslamasını yol donanımlarından anlayanlara bırakıyorum ancak ben sadece orta göbekte bile hayal kırıklığı yaşadım. Bir yol bisikletine UN-26 göbek takmışlar (2013 modeline) O kadar dandik bir parça ki geçenlerde kendi dandik dağ bisikletime geçici olarak bile takmaya cesaret edemedim, gittim bir üst modelini aldım. Bu parça dağ bisikletinde 1 sene dayanırsa şanslısınız, yol bisikletinde ise 3-4 aydan sonra kesin arıza çıkarır. Yerine koydukları ES25 de sadece bir tık iyi. Kafa kafaya vermişler bayağı bir eğlenmişler kanımca :)

Kadrolar ya bütün halde geliyor ya da parça parça burada birleştiriliyor bunlar daha ucuz oluyor tek parçalar daha pahalı vergiden dolayı misal trek tek parça getiriliyor ghost parça parça şimdi fiyat farkına bakın

@ArdaE

Shimano UN26 göbeğin "dandik" olduğuna sadece bakarak mı karar verdiniz?

Amazon.com'da sizin beğenmediğiniz göbek hakkında 50 küsür yorum var:
(link)
ortalamaları 5 üzerinden 4,2. En düşük olan 1 veren sadece bir kişi var, o da vidaları eksik çıktığı için vermiş o notu.
Üstelik bu gibi yorumlar genelde müşteri memnuniyetini olduğundan düşük gösterir; çoğu insan sorun yaşamazsa yorum yapmaz ama problem çıkınca şikayet eder.

Senede 10 bin kilometre yol yapana, yarışa katılana falan uygun olmayabilir ama bu bir ürünü dandik yapmaz...

@Murat B.

Hayır, elimle inceleyip karar verdim:) Tavsiyem siz de aynısını yapın, bisiklet parçası satan bir yerde elinizde inceleyin, plastiğinin kalitesine bakın, mili çevirmeye çalışın. Sonra da elinizde tuttuğunuz "amazonda 4.2 puan" parçanın 2.500 liralık bir yol bisikletine takıldığını düşünün. O zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Hamit'in servisi iyi mi oda var :D ?

peki şunu açıklayabilirmisniz

vestel 7 yıl garanti veriyor

bosh 2 yıl garanti veriyor

vestel daha ucuz

bosh daha pahalı ama vestel gibi sürekli error verip bozulmuyor

20 30 senelik bosh beyaz eşyaları halen taş gibi çalışmaya devam ediyor

yada bir kaç senelik olanları hiç garantiye gitmeden sorunsuzca çalışmaya devam ediyor

vestel arçelik evet garanti süreleri uzun servis vs var fiyatları da ucuz ama sürekli de bozulup adamı hasta ediyorlar kardeşim...

Geri