Scudo Sports

Aynakol'un pedal yuvasına takılan koruma silikondan nerede bulabilirim?

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar Crank Boots olarak geçen aynakolun pedal yuvalarına takılan koruma amaçlı silikonların Türkiye'de satışı varmı ? Yoksa Ebay veya Aliexpress'e mi yöneleyim direk.Bilgisi olan ve gören duyan eden varsa link paylaşımı yapabilirse sevinirim.

$(KGrHqJ,!qEE63Z2fW0YBP!(YtLY1Q~~60_12.JPG

$_12.JPG

Scudo
ilk defa görüyorum
hangi amaçla kullanılıyor
merdivenden bisikleti çıkartırken sürtmesin diye mi kullanılıyor

(link)

Çarpma ve taşlara karşı koruma sağladığını belirtmişler ürün açıklamasında. Ama ürün silikon değil, plastik. Gerçekten gerekli mi? Tartışılır.

fotoğraftaki aynakollar mı şekil yoksa plastikle mi öyle gözüküyor bilemedim :D

Direk ebay yada aliexpress e yönelin derim. Böyle bir parça olduğunun varlığını bende öğrenmiş ve aramıştım ama Türkiye de hiç rastlamadım.

Aynakol un en çok hasar görebilme ihtimali olan yeri burası. Bence bisikletine özen gösteren biri için gerekli bir parça.
Keşke olsa da alsak bunu da yurtdışından istemek mi lazım yani.

Şuan sattığım bisikletimde var. Aliexpressten 11,90$'a almıştım. Şimdi daha da ucuzladı. Yurtiçinde aramayın boşa :) Bir arkadaş gerekli mi demiş. Evet, gerekli. Kaldırıma dayarken, hafif yüksek bir yerden geçerken, kaldırımdan inerken vs aynakolun en çok bu kısmı zarar görüyor. Benim gibi titiz biriyseniz şart :) hatta donanım yükseltirken eski aynakolu satarken tertemiz halde satmış olursunuz. Bu da sizin yararınıza olur.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Şahsen 8 senede 2 aynakol değiştirdim şu an hala ikincisini kullanıyorum. Aynakolun belki de en çiziksiz yeri bu parçanın takıldığı yerdir. O kısıma gelene kadar pedal darbeyi engelliyor. Demek ki insanların kullanım alışkanlıklarına göre değişiyor gereklilik durumu.

ebay'da Crank Boot diye aratırsanız bulursunuz.

Geri