Scudo Sports

Aynakolu nasıl sökeceğim?

ahmet öz

Üye
Tepki
41
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar bisikletimdeki aynakolu sökmek istiyorum. Fakat aynakolun sol kısmını çıkartmamıyorum.
Aynakolun resmi aşağıdaki gibidir. Göbek de Gxp dir.

http://p1309.hizliresim.com/1f/d/smc7h.jpg

Aynakolun sol tarafındaki kola ait vidaların hepsini söktüm. Elle asılınca gelmiyor. Ne yapmam gerekir?
Sol aynakol ile göbek arasına tornavida sokmak istiyorum fakat göbeğe zarar vermekten korkuyorum. Yakınımda bisikletçi de yok.

Aynakolu içinden karşıya doğru vursam sağ taraftaki dişli dışarıya doğru çıkar mı?

Scudo
Bisikletin sol tarafındaki vidayı söküp kolu çıkaracaksınız. Daha sonra sağ tarafını çekince gelecek.

Fakat, muhtemelen montajı yaparken bağlantı yerine gres sürülmediği için 2 parça birbirine kaynamıştır. Bu durumda yapılacak pek bir şey yok. Asılacaksınız gelene kadar.
Unutmayın, önce sol kol.

@Gökhan Toros

Vidaların hepsini söktüm. Asılınca gelmiyor sol kol. Aynakolun birleşim yerini ısıtmanın faydası olur mu sizce?

Bir de eski tip aynakol sökme anahtarları bu aynakolda iş yapar mı? Ortasında boşluğu vida ile doldursam.

bu benim de başıma geldi sram da. kare mil orta göbek sökme anahtarı varsa sol kolu çektiriyormuş gibi montaj yapın. sonra aynakol un olduğu taraftan uzun bir tonovidayı anahtara dayanın ve sert bi cisimle üstüne vurun. sol kol yerinden çıkar hemen.

• Beğen
Tepkiler: Kerim Özal
@Mehmet B

Kullanmadığım sprey ve yağ kalmadı nerdeyse. Bir gün wd 40 sıkıp deniyorum. Bir gün yağ sıkıp deniyorum. 1 hafta sonra canım sıkılıyor tekrar deniyorum. :)

@tuna karahan

Bu yöntemi tuttum gibi. Teşekkür ediyorum.

@Hamza Hakkı

İzlemediğim video kalmadı nerdeyse. Fakat videolardaki gibi kolayca çıkmıyor sol taraf. :(

@ahmet öz
Sadece videodaki gibi sökebilirsin, aksi taktir de sökülmez. Icerideki 2.vida ayni kare mil aynakol sökme aletinin vazifesini görüyor, yalniz üst kapak vida takili olmasi gerekiyor.
Bunca zamandir ugrasmaktansa ve hala sökemedigsen neden bir bisikletciye götürmüyorsun? 2 dakikada hal eder ve bence bir ücret de almaz.

çekmekle uğraşmak yerine aynakolun sol tarafına bir tahta parçası koyup çekiçle hafif hafif vurmayı deneyebilirsiniz :)

Biraz masraflı olabilir ama çektirme kullanmak suretiyle denemenizi tavsiye ederim. 2 li , 3 lü farklı çeşitleri mevcut.

Geri