Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

ayna kolumda bir dişli yamuldu

Emirhan Kaya

Daimi Üye
Tepki
148
Merhaba arkadaşlar.

Dün kaza geçirdim. Bir araba arkamdan lastiğe dokundurdu dengemi kaybettim çukura girdim düştüm çok feci kafamı çarptım asfalta ama kask vardı bereket. Her neyse bisikleti kontrol ettiğimde birşey yoktu taki ön vitesi 3'e alıncaya kadar. Bir ara geçmedi tekrar denedim geçti sonra takıldı 2 tur çevirdim takılma geçti sonra indim baktım bir dişli yamulmuş sonrada ucu kopmuş.

Bisikletçi düzeltebilir mi ?

Yeni aynakolmu almam gerek ?

Yeni 3. vites yaprağımı lazım ?

Benim ne yapmam lazım arkadaşlar bir türlü bulamadım bisikletçiye gidip boşuna kazıklanmak istmedim çünki birşey bilmiyorum. Bana yardımcı olur musunuz ?:eek:

Scudo
@Emirhan Kaya

1 dişlide sorun varsa sıkıntı yok ama aynakola üstten dik şekilde bir bakın üst yaprağınız sallana sallana dönüyorsa yani yalpalanıyorsa en büyük dişli yaprağını değiştirirseniz hesaplı şekilde halledersiniz.. tabi diğer yapraklarada bakın onlarda zarar görmüş olabilir.bu durumda aynakolu değiştirmek daha mantıklı olacaktır..

eğik dişi el aletleri ile düzeltmeye bakın ama yalpa varsa uğraşmayın bence...

Yeni yaprak lazım.. Geçmiş olsun..

yamuk gitmiyor. sadece ucu koptu ve yana yattı çok az birşey takılıyor duzeltmeye çalısıcam yeni yaprak ne kadar dır ?

@Emirhan Kaya

Madem o kadar az sorun var yaprağı çıkart çekiçle düzelt.. Tek bir dişlinin olmaması çok sorun çıkartmaz zaten..

Fiyatlara gelince.. Ucuz bir aynakol takımın varsa yaprağı ayrı ayrı satılır mı bilmem ama fiyatı o kadar çok değildir. Ama inan çok pahallı olanlarıda var. Hele bir resim göstersen ?

evet yükleyeceğim ama kamerayı bulamadım pense ile düzeltçem aslında biraz sürdüm çok takılmıyor :) Çok teşekkürler fikirleriniz için

benzer bir şekilde, benim de tek diş yamulmuştu ve zincir tam ona geldiğinde takılıyordu. pense ile düzelttim, gayet sorunsuz, şık oldu :) genel olarak aynakolda yalpalanma yoksa değiştirmeye gerek yok bence.

Çoğu kişi akıl vermiş.Eline bir tane ingiliz anahtarı alıp elinle düzeltebildiğin kadar düzelt.Sonra da biraz çekiçle düzelecektir :) bizim Mehmet kardeşimiz vardı.Oda kaza yaptı ve aynakol dişlisi bayağı bir yamuldu.Çekiçledik düzeldi :) iyi bir bisikletçi düzeltir abi :)
Bu arada kaza yapmışsın geçmiş olsun :( bende bir kaza yaptım arka jant komple değişim istiyor :( bakalım 2 hafta oldu çarpan adam kaçtı yarın bisikletçiye götürüp baktıracağım :(

Geri