Scudo Sports

Ayna kol yardım

Tepki
0
merhaba salcano ngf24 bisikletim var ön ayna kolunu 52 44 aero coronado ön dişli takmaya kalktım yanlız ayna kol arka çatala dokunuyor bu konuda yardım edebilirmisiniz tavsiyeleriniz ne olabilir

Scudo
@metin gunindi

Taktığın aynakolun fotoğrafını koyarsan daha mantıklı yorum yapabiliriz.Söylediklerinden ilk anladığım aynakol göbeğinin iç tarafına konması gereken pulları koymamışsınız gibime geldi. Sürtme ne kadarlık bir sürtme, 1-2 milim ise söylediğim pul olayıdır.Sadece bir noktada sürtüyorsa aynakolun yamuk olabilir.Bisiklet üstünde fotoğraflarsanız detaylı şekilde daha iyi anlamış oluruz sorunu.

direk arka çatala sürtüyor orta göbek 125 lik miş (kaset)üstünü bulmam gerekiyormuş pul kurtarmaz yanii resimleri koyayım

@metin gunindi

Orta göbektense fotoğrafa gerek yok yapacak şey de yok uyumlu bir orta göbek alacaksınız....

Arkadaşımız muhtemelen yol aynakolu taktı.Çaptan dolayı arka çatala sürtüyor diyor.Orta göbek ne kadar uzun olursa olsun sorun çözülmeyecektir kanımca.Fotoğraf olmadan bu kadar anlayabildim.

• Beğen
Tepkiler: metin günindi
@İslam Gölge

Onu bende fark ettim ama benim tanıdığım bir kaç arkadaş mtb lerine Sora 52 li aynakol taktılar ve gayet güzel kullanabiliyorlar.Sürtme filan yaşamadılar yani.O yüzden bende göbekte bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.En güzeli fotoğraflar gelince belli olacak gibi :)

• Beğen
Tepkiler: metin günindi
peki bana tavsiye debilceğiniz ön ayna kol varmı ben sürekli asvalt yolda kullanıyorum lastiklerim cst 1,15 kullanıyorum bisikletim oldukca akıcı ama belli bir süre sonra pedal boşa dönüyor gibi oluyor yol bisiklet ön ayna kolu takmak istiyorum tavsiyeniz ne olacak

Shimano XT 48x36x26 T ayna kol uzun tur ve yarı patika için nasıl sizce arkadaşlar?

• Beğen
Tepkiler: semih59
@semih59 48X36X26T en çok hangi kullanım için uygun acaba?
Bisiklet yüklü değilse 26 36 48 rahat kullanabilirsiniz uzun turda bisiklet yüklü olduğu zaman eğer rahat çeviriyorsanız problem yok ama turda yükle zorlanıyorsanız 22 32 44 daha rahatlatır 4 er diş fark ediyor.
Bisiklet yüklü değilse 26 36 48 rahat kullanabilirsiniz uzun turda bisiklet yüklü olduğu zaman eğer rahat çeviriyorsanız problem yok ama turda yükle zorlanıyorsanız 22 32 44 daha rahatlatır 4 er diş fark ediyor.
26 36 48 aynakol eğer rampalarda zorlanıyorsanız aynakol değiştirmeden rublenizi 1. vitesi 34-veya 36 dişli olan ruble ile değiştirebilirsiniz aynakoldan ucuza gelir derim

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geçen ay zincir değiştirirken ,beraberinde rubleyi de değiştirdim. 11-36 t rubleye geçtim. Şimdi de
Fc-m351 44 32 22 olan ayna kolumu Shimano Acera M391 Aynakol (48x36x26) 170 mm ile değiştirmek istiyorum.
Sürüşe artı ya da eksi olarak etkileri ne olur? Tecrübesi olan var mı?

@Burak Altaç aynı aynakol değişikliğini bisiklet değiştirerek yapmıştım. Yokuş inerken veya düz yolda hızlanma noktasında mevcut aynakol yetmiyorsa bu değişiklik bir tık hızınızı arttırır. Aynakol un küçük dişlisi yokuşta belki bir tık zorlaştırır ancak ruble dişliniz oldukça yeterli olduğundan hissetmezsiniz bile.

@Cambaz Ben zaten ayna kolun küçük dişlisini hiç kullanmıyorum diyebilirim,çok aşırı ve uzun bir yokuş olmadığı sürece orta dişli ile her yeri çıkabiliyorum. Bana o bir tık hız artışı gerekli aslında.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Bugün itibariyle FC-M371 48/36/26 ayna kola geçtim. Böylece, 48/36/26 - 11/36 kombinasyonu olmuş oldu. Pedal o kadar çok sertleşmedi,en azından benim kondisyonuma göre iyi.
20 km kadar kullandım,hız konusunda tahminimden fazla etkisi oldu gibi,çok rüzgar olmasına rağmen her zaman geçtiğim yerleri daha hızlı geçtim. Bu ,şu an psikolojik etki de olabilir. Uzun vadede deneyip,konuşmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Geri