Aylık Bisiklet ve Doğa Sporları dergisi. (Online)

muratcan_x

Üye
Tepki
14
http://img267.imageshack.us/img267/6528/banner4ay.gif

Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir üzerinde çalıştığım bir proje hakkında bu konuyu açıyorum. Proje, internet üzerinden yayın yapacak olan "Bisiklet ve Doğa Sporları" içerikli bir dergi.

Nasıl bir site olacak?

- Sitede forum, mesajlaşma sistemi gibi bir yapı bulunmayacak. Sadece yayın içerikli olacak. Normal hayatta okuduğunuz dergiden esinlenerek dizayn edilen bu sistem , gerçek bir dergi ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olacak. Sayfa çevirerek okuyacaksınız. Gerçek bir dergiden tek farkı online olması.

Dergi hangi aralıklarla yayınlanacak?

- Hazırlanacak olan dergi aylık olacaktır. Oluşturulan yazar ve yayın kadrosu her ay yeni yazı, makale ve tanıtımlar ile yayınlar yapacaktır.

Derginin içeriğinde ne tür şeyler olacak?

- Dergide ağırlıklı olarak bisiklet ve bisiklet gezginliği üzerine yazılar bulunacak. Örnek vermek gerekirse yapılan turlarınız hakkında yazdığınız köşe yazılarınız, yazısını yazdığınız turda çekilen fotoğraflar, bisiklet camiası ve bisiklet üzerine herhangi bir konu hakkında köşe yazıları, fotoğraf çekimi yapanlar çektikleri fotoğraflarını yayınlayarak tanıtım yapabilecekler,bisiklet ve doğa sporları ile ilgili kişilerl eyapılan röportajlar (herhangi bir sitenin tanıtımı ile ilgili röportajlarda olabilir), ayrıca diğer doğa sporları hakkındada makaleler yayınlanabilecektir.

Bu derginin yayın kadrosunda kimler bulunabilir?

- Yayınlamak istediği bi ryazısı, fotoğrafı, röportajı, bilgisi olan herkes..

Bu derginin yayın kadrosunda nasıl bulunabilirim?

- Öncelikle tekerlekizi@yahoo.com mail adresine bir mail atarak dergide neler yayınlayabileceğinizi belirteceksiniz. (ipucu: dergide her ay şu konular üzerine yazılar yazabilir.Yazımıda fotoğraflarla destekleyebilirim şeklinde) Dergide Yazar, Muhabir, Fotoğrafçı vs gibi ststülerde yayınlarda bulunabilirsiniz.

Dergi ne zaman ilk sayısını çıkartacak?

- Çalışmaların hızına bağlı olmakla beraber Şubat ayı içerisinde.

Dergide yayın işleyişi nasıl olacak?

- Dergide yer alan yazarlar derginin yeni sayısının çıkacağğı tarihten 5 gün öncesine kadar yazılarını "WORLD" dosyasında yazarak verilecek olan yayın işleri mailine mail ile iletecek. Bu yazılan yazının imla ve noktalama yönünden hataları olmaması ve bilinen dergi yazısı formatında yazılması tercih edilmektedir. (Yazılan yazıların üslubu genel kültür ve ahlak kurallarını aşmayacak şekilde akıcı bir şekilde olabilir)

- Yazılarla ilgili olan fotoğraf ise orjinal boyutlarında yine belirtilen yayın işleri mailine iletilecekitr. Aynı uygulama bağımıs zfotoğraf tanıtımı yapanlar içinde geçerlidir. Fotoğrafların orjinal halinin olması derginin yayına hazırlanmasında kaliteli bir görüntü çıkması bakımından önemlidir.

-Bütün yayın içeriğinin derginin yayına çıkmasından 5 gün önce ilgili maillere gönderilmiş olması sorunsuz bir şekilde derginin yayına hazırlanmasını sağlayacaktır.

Dergi hakkında sormak istediğim bir kaç sorum daha var bunların cevabını nasıl öğrenebilirim?

- tekerlekizi@yahoo.com mail adresinize mail atarak sorularınızı sorabilirsiniz.

İlgili projeye tüm bisikletlilerin,doğa sporcularının ve fotoğrafçıların katılımını bekliyorum.

Sevgi ve Selamlarımla.

• Beğen
Tepkiler: gatila
Scudo

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Tepki
4.806
Her türlü katkıyı yapmak için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım..

Sevgiler...

muratcan_x

Üye
Tepki
14
Teşekkürler Serkan desteğin için. Özellikle Türkiye turun hakkında yazını bekliyorum.

Tüm BF yöneticilerini ve kendi alanında bilgilerinii, tecrübelerini aylık yazılar, makaleler ve resimlerle bisiklet camiasına sunmak isteyen tüm dostlardan desteklerini bekliyoruz.

Ayrıca çevrenizdeki insanlara bu konuyu duyurursanız çok iyi olur.

Sevgi ve Selamlarımla.

bisikletci

Forum Bağımlısı
Tepki
379
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Mail atmak yerine buradan herkesin ögrenmesini daha mantıklı buldugum için sormak istiyorum .. Bu iş bildigimiz dergi statüsünde yapılacaksa bu gercekten ciddi bir iştir . Sadece gönüllü kişilermi arıyorsunuz yoksa bu siteden kazanc elde etmek mi ?

Eger kar amacıyla site kuruyosanız sitedeki yazarlar vs. bundan nasıl bir pay alıcaktır ?

Ama tamamen reklamsız , karsız sadece gönüllü olarak yapılacak bir iş ise yukardaki yazdıklarımı görmezden geliniz.

Yayın hayatınızda başarılar dilerim ...

muratcan_x

Üye
Tepki
14
Sorunuz için teşekkürler.

Bildiğimiz dergi statüsüsünde yapılacak lakin.Burda kast edilen kullanım bakımından. Yani teknik bir özellik bakımından. Dergi gibi sayfalar çevrilebilecek ve dergi hissiyatında okunacak.Anlatılmak istenen bu.

Bu gün haftalık veya aylık büyük dergiler gibi para kazancı veya yazarlara ücret verilecek bir oluşum yok. Bu projede tamamen gönüllüler arıyoruz. Ki ben ticaret yapan birisi değilim.Medya patronu değilim.Dergi için çalışan onlarca insan yok malesef.Öğrenciyim,ayrıca bisiklet,havacılık vs gibi doğa sporlaır ile ilgileniyorum. (tamamen kendi imkanlarımla) Bisiklet camiasında böyle bir eksikliğin olduğunu düşündüm.

Alışılagelmişin dışında bir forum yada mesajlaşma platformu gözetmeksizin. Sadece aylık yayın yapan gönüllü bisikletci,doğa sporları ile ilgilnenen ve fotoğraf çekimi yapan kişilerin katkılarıyla yayın yapacak bir çalışma olarak hazırladım.

Ki direk bu proje ile bisiklet camiasına kafadan dalan bir insan değilim. Daha öncedende bisiklet alanında ve çeşitli alanlarda projelerim oldu. Daha önceden yapılmış olsaydı girişimde bulunmazdım ilk kez yapılacak bir çalışma.

Sevgi ve Selamlarımla.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Açıkçası konu ilgimi çekiyor ancak öğrenciliğin verdiği "boşluğun içindeki yoğunluk" duygusundan dolayı ne derece aktif olabilirim ondan emin değilim.
İyi bir iş için yola koyulmuşsunuz, bu oluşumu desteklemek gerektiğine inanıyorum. Ancak dediğim gibi henüz ne kadar katılabilirim ondan emin değilim. Fakat desteklediğimi bilmenizi isterim.

felis911

Forum Bağımlısı
Tepki
859
basım masraflarını reklamların karşılayacağı ücretsiz bir dergi olacaksa muğla'da dağıtımı ve okurlara ulaşmasında yardımcı olmaya hazırım

muratcan_x

Üye
Tepki
14
Açıkçası konu ilgimi çekiyor ancak öğrenciliğin verdiği "boşluğun içindeki yoğunluk" duygusundan dolayı ne derece aktif olabilirim ondan emin değilim.
İyi bir iş için yola koyulmuşsunuz, bu oluşumu desteklemek gerektiğine inanıyorum. Ancak dediğim gibi henüz ne kadar katılabilirim ondan emin değilim. Fakat desteklediğimi bilmenizi isterim.

evet. Öğrencilik halini anlıyorum. Zaman zaman vizeler, finaller. HErşeye rağmen desteğin için teşekkürler.

Tamamen gönüllü yazarlar, yayıncılar ve fotoğrafçılardan oluşması. HEr sayıda yazı yazmak gibi bir zorunlulukta koymuyor. Tamamen hangi sayılarda yazı yazanacağınız yazarın kendi isteğine bağlıdır.

Sevgi ve Selamlarımla.

muratcan_x

Üye
Tepki
14
@felis911
Derginin yayını tamamen sanal ortamdan olacağından. Sanırım normal bir basım yapılması çok zor.Ve ciddi finansman kaynağı gerekitrriyor.

İlgili desteğiniz için teşekkürler.

felis911

Forum Bağımlısı
Tepki
859
sanal ortamda böyle çalışmalar var diye biliyorum yine de başarılar

muratcan_x

Üye
Tepki
14
@felis911
evet sanal ortamda bu tür dergi çalışmaları mevcut. Bu çalışma Bisiklet ve Doğa Sporları içerikli bir dergi bakımından ilk olacaktır.

Sevgi ve Saygılarımla.