Scudo Sports

Aydos, 11 ağustos pazar

Murat Ekmekçi

Daimi Üye
Tepki
174
Bisiklet
Sedona
165. Geleneksel AYDOS tırmanışı 11 Ağustos Pazar günü, saat 09:00'da Maltepe Migros önündeki Bakireler Tapınağı'nda, 09:30'da da Kartal'da Sanayi caddesinin başlangıcında buluşularak yapılacaktır(Bu sahil tarafında büyük bir kum-kömür deposu var). Çıkış saatlerinde 5 dakika da ufak gecikme payı veriyoruz herzamanki gibi.
çoğunluk mtb kullanıyor olacak, sonradan tempo memnuniyetsizliği olmasın.
Orman içinde de bisiklete binilecektir, öyle kuru kuru asfalt tırmanmakla olmaz
asfaltı tırmandıktan sonra yakındaki BİM'den tadımlık sucuklar alınıp(panbıh eller cebe beyler) ormanın gölet tarafında mini kampımızı yapıyoruz,sonra biraz da orman yollarında geziyoruz ve öğle sonrası dönüşe geçiyoruz. dönüş zamanına duruma göre karar veririz.
Not 1: düz lastik varsa onunla gelin, orman var diye panik yapmayın, daha önce gelmeyenler için söyleyeyim, orman yolları sert düz toprak.(tabi berbat yerleri de var ama biz oraya gitmeyeceğiz)
Not 2: giderken sağ önden rüzgar alabiliriz, yarın çok rüzgarlı geçiyor istanbul, bu çıkışı daha zor hale getirirken inişlerde kontrol problemi doğurur, frenlerinizi gelmeden önce bi elden geçirin, arkadan esen rüzgarla aydos inişi saatte 70kmyi geçer.
Not 3: isteyenler ile tura sahilde de devam edebiliriz. Ben dönüşte Caddebostan'a gidip tekrar Maltepe'ye döneceğim. Eşlik edenlerle Sahil Belturların birinde çayımızı da içer muhabbet ederiz.

Scudo
İstanbulda yaşamak varmış

Aydos yollarını pek bilmem bende Şehir/Tur Bisikleti var "bianchi touring 713" lastik boyu 700x38 o yollarda sorun yaşar mıyım ? Pekte kondüsyonlu sayılmam :) toplamda kaç km olması planlanıyor ?

murat dostum ,
bu gün aydos 'a bi uzandım ,valla bomboş idi ,zevkini çıkarın ,yarında kesin boş olacak, millet istanbulu terk etti .
yarın dönüşler başlar artık,,
yarın 27 km rüzgar, oldukça sert olacak, bu günde sert idi, kuzey doğu yani poyraz,,

@Kudret Kurtcebe

Eyvallah Kudret abi, İstanbul'un en çok boş halini seviyorum zaten :)

@Adem Demir

Sıkıntı yok Adem, eğim farkı orman girişi ile sahil arasında 212 metre, maximum eğim %12.8 ama orman içinde daha kallavi eğimler var, oralara daha çok kafamız eser ise ya da inişlerinde sıkıntı yaşayacağımızı düşünmez isek çıkarız onun dışında piknike gidiyoz sayılır. İnişi de çook güzel olacak, sucuklar mideden sırta doğru gidecek. beraber pedallayıp beraber dönücez, sıkıntı yok.

@Murat Ekmekçi

Tamam o zaman, yarın bende geliyorum.
Sarıgazide oturduğum için size kartaldan katılacağım, kartal buluşma noktası sanayi caddesinin sonu diye belirtmişsiniz sahil tarafı mı yoksa köprü girişi mi ?

@Murat Ekmekçi
Tamamdır Murat abi, yarın görüşmek üzere.

Saat biraz daha geç olsaydı belki biz de katılırdık ama bugün 100 km den fazla yaptık, yarın da en azından öğleye kadar evde durmak istiyorum. Şans :)

birdahaki sefere inşallah, şu an kadromuz 1-Murat 2-İlker 3-Soner 4-Adem, olurda gelmek isteyen olursa buradan onay beklemesine gerek yok kafasına essin gelsin memnun oluruz. yerler ve zamanlar yukarıda belirtildi. iyi geceler

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi dün kartal kentplus- teknik yapı uprise önünden geçen sen miydin? Bende aydosa gitmeyi planlıyordum bu konuyu görünce üzüldüm. Bilseydim iyi olurdu..

Geri