Scudo Sports

Ayaklarım Donuyor

Tunafish

Daimi Üye
Tepki
345
Bisiklet
Scott
Malumunuz kara kışın soğukları bastırdı ama içimizdeki bisiklet aşkı, kar kış dağ bayır dinlemiyor.
Konyada soğuklar -14 lere vardı. (Hiç -14 de sürmedim ama -5 de çok kötü üşüdüm) Her yer buz veya kar. Kar yoksa da dondurucu kuru ayaz var. Bisikletimle gezmeye çıktığımda göğsüm, kafam veya bacaklarımda üşüme hissetmiyorum. Hatta belden yukarısı genelde ter içinde kalıyor ve durumdan hiç şikayetci değiim. Ama iş ayaklara gelince özellikle ayak parmaklarım buz kesiyor.
Ayakkabım Shimano M161 ((link))
Bir tanesi yün olmak üzere iki adet çorap giyiyorum
Ayakkabı üzerinde de Northweave kılıf var ((link))

Bu üşümeyi (hatta donmayı) kesmek için neler yapmam lazım, ne önerirsiniz?

Scudo
ısı bandını denedin mi dağcılar kullanıyor onu ben istanbulda decathlonda gördüm 10 lu paket sanırsam 12 lira bişeydi. Onlardan bulursan kullan onun dışında ne yapılabilir bilmiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Tunafish
İbrahim aynı konudan bende müzdaribim. Ayak harici giyim konusunu tam anlamıyla hallettim. -11'de de sürdüm. Ayaklarım harici hiç sıkıntı yaşamadım. Birisi buzdolabı poşeti giymemi önermişti, onu da yaptım. Yine sonuç aynı. Adidas'ın Terrex ayakkabısı var. İbo'nun ayakkabı kılıfı bile işini görmüyorken Terrex mi görsün? Her türlü öneriye açığız :)

• Beğen
Çift çorap giyince ayakkabı ayağını sıkıyorsa , durum tersine döner.Vücudu sıcak tutmada önemli unsurlardan biri kan dolaşımını rahat bırakmaktır.Kan dolaşımının engellendiği uzuvlarda aşırı üşüme ve hatta daha kötüsü olabilir.Bu sebeple çift çorap sıkma yapıyorsa ya daha ince katmanlar kullanın yada dağcı ve kayaçıların kullandığı tarzda çoraplardan edinin.

Soğuk havada; kalın az katman yerine, ince ama çok katman daha işlevseldir.Havayı , katmanlar arasında ne kadar çok hapsederseniz o kadar soğuktan yalıtılmış olursunuz.Ama bu katmanların nefes alma özelliğide önemlidir.Kendi teriniz ile üşümek giydiğiniz onca kıyafeti boşa çıkarır.

Yılmaz arkadaşında dediği gibi ayakkabı içinede koyulabilen kimyasal ısıtma poşetleri var.Sıvı içermediğinden son derece güvenlidir.Yaklaşık olarak 4 saat ısı yaydığı içinde oldukça kullanışlıdır.Ben kayakta yanımda taşıyorum.Bana lazım olmuyor ama eş, dost için bulunduruyorum, faydasınıda görüyorlar :)

Birde mevcut kılıf yerine daha kalın bir neopren kılıf temin etmenizde fayda var.Linkini verdiğiniz kılıf biraz ince duruyor.Daha kalın bir neopren kılıf havayı daha çok hapsettiğinden yalıtımıda güçlü olacaktır.

• Beğen
Bursa'da halen her gün işe bisikletle gidip geliyorum. Herhangi bir ağırlık sıkıntım olmadığından içi GoreTex asker botlarıyla sürüyorum. Şimdiye kadar hiç ayaklarım üşümedi. Tabi kilitli pedal veya ağırlık sıkıntısı olanlar başka bir çözüm bulmalı.

Çoraplarım ayağımı sıkmıyor, üşümenin bu nedenle olduğunu düşünmüyorum ama şöyle bir etken var (hatta zıkkım) sigara, sigara kan dolaşımımı yavaşlattığı için mutlaka etkiliyordur. Ama Murat Dağcı sigara içmiyor onun neden üşüdüğünü ben de bilmiyorum.
Bu önerdiğiniz kimyasal ısıtma poşetlerini nerelerden bulabiliriz, online sipariş verebileceğimiz bir site var mı?

@ibrahim akartua

Decathlon mağazalarında satılıyor.İstanbul'a geldiğinizde yada gelen bir arkadaşınızla aldırabilirsiniz.Ayrıca ilgili firma yakında internet üzerinden de satışa başlayacakmış...

İlk sürüşüme birazdan çıkacağım. Bakalım ısıtmalı tabanlık ne kadar rahat ettirecek.
Memnun kalırsam sonuçlarını buraya yazarım.

IMG_20221129_140451.jpg

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Tabandan ziyade parmak uçları üşür genelde belki de bir toe cover faydalı olabilir. 0 derece civarına iniyorsa sıcaklık neopten kılıflar daha uygun olabilir.

İlk sürüşüme birazdan çıkacağım. Bakalım ısıtmalı tabanlık ne kadar rahat ettirecek.

297828 dosyayı görüntüle

297828 dosyayı görüntüle
Muhtemelen işe yarasada tam işlevini yapmayacak zira ayakkabın yazlık, alttan ısınırken, üstünden hava alacak. Ekstradan yün çorap ve ayakkabı kılıfı gerektirebilir. Ama umarım yanılmış olurum.

297828 dosyayı görüntüle
Elektrik kabloları görüyorum :ssrtcbya: Üşüme olmaz bence, hatta muhtemelen fazlasıyla ısıtacak ve terletecek.
İnşallah fazla nemden bozulmaz aletler :) Güle güle kullanın 👍

• Beğen
Tepkiler: seko35.50

297828 dosyayı görüntüle
Aynı ayakkabıdan bir zamanlar kullanmıştım,kılıfsız sürmek çok zor kışın,üst tarafı file olduğu için direk soğuğu rüzgarı alıyor içeriye.

• Beğen
Tepkiler: Ride Alone
Bana göre renkleri berbat ama -5 derecede bile çok iyi ısıtıyor. Yazın indirimden 30 dolara almıştım. Castelli'nin Goratex'li ayakkabı kılıfları. Ayakkabı kılıfları ve kışlık eldivenler yazın çok indirime giriyor. Şu an fiyatları tavan durumda.
317333826_121652670752107_6678295206555755193_n.jpg

Speed pedal takıntısı yoksa yarım bot ideal olacaktır. Şahsen ben öyle yapıyorum. Bilekler de korunmuş olur.

Ben altı delikli üstü fileli ayakkabı ile kayak çorabı giyiyorum. -1 deredece işe gittiğim oldu hiç üşümedim. Kişiye göre değişir tabi. Bazıları çok çabuk üşüyor, bazıları çok zor. Benim kafam hemen üşür mesela. Azıcık soğukta bile beresiz çıkarsam hemen hasta olurum.

Ayakkabı kılıfları var hocam, onlardan kullanmayı deneyin

AE den ayakkabı kılıfı almıştım bisiklet için, hiç güvenilir değil sürekli ayaklarım pedallardan kayıyordu ve sinir bozucu idi.
Eğer ayakkabı kılıfı alacaksanız AE den almayın, kaliteli bir şey alın.

AE den ayakkabı kılıfı almıştım bisiklet için, hiç güvenilir değil sürekli ayaklarım pedallardan kayıyordu ve sinir bozucu idi.
Eğer ayakkabı kılıfı alacaksanız AE den almayın, kaliteli bir şey alın.
Ayakkabı kılıfı tabanın pedal ile buluştuğu yere denk gelmez sizin nasıl denk geldi acaba? Kılıfı normal ayakkabı ilemi kullandınız?

Ayakkabı kılıfı tabanın pedal ile buluştuğu yere denk gelmez sizin nasıl denk geldi acaba? Kılıfı normal ayakkabı ilemi kullandınız?
Kilitli pedal kullanmıyorum. Normal pedal kullanıyorum.
1669741549953.png

Geri