Recep senin otobüse giriş ve çıkışın hiç fena değildi.
Evet haklısın, maraton koşarkende öyledir, enerjini öyle bir harcayacaksınki, ne yarıyolda kalacaksın, ne de yarış sonunda fazladan enerjin kalacak
Mustafa Hocam,
Haliçte koşacağız değil mi?
AYPG size(bize) de soruyorum, sonradan uyarmadı demeyin..
Maraton Yarımda olsa tembel işi bisiklete benzemez..
@Levent_K
10 k üstü koşmak gerçekten zor
delta yarışları bile kolay sayılır
zira dinlenme fırsatı buluyorsun
koşuda ise non stop gitmezsen finişi göremezsin
ben kayıt yaptırdım
hem hasib kızar tembel işi deme
ya bisiklete tembel işi diyenleri şiddetle kınıyorum....
maratonda koştum evet maraton kolay iş değil ama bisikletle kıyaslanması zoruma gidiyor...
bu maratoncular bisikleti neye göre tembel işi olarak lanse ediyolar kendi binişlerine göre mi???
yarışta dinlenmemi oluyor
eğer sen teknik parkurda eline alırsan dinlenmiş olursun tabii yada inişlerde pedal çevirmiyorsan yine dinlenmiş olursun....
değerli arkadaşlar hiç pro yarış seyrettiniz mi????
adamlar bizim ulaşamadığımız hızlarda iniş inerken bile pedal çeviriyolar yada orada tasarruf ettiği enerjiyi başka bir yerde kullanıyolar...
bu nedemek ya bisiklet tembel işi bugün motorlu sporlarda var onlar ne işi
nasıl böyle tezler ortaya koyabiliyorsunuz anlayamıyorum...
neyse ya....ben şunu diyecektim....
hafiften ısınma hareketlerine başladım...önümüzdeki yarışta kendimi iyi hissedersem sizinle birlikte olabilirim diyecektim ama vazgeçebilirimde belki bu spordanda vazgeçebilirim tembel işi bu ya....napalım bilmiyorum...
dünya spor otoritelerince yüzmeden sonraki en zor spor olarak belirlenen bir spor dalına A.Y.P.G tembel işi diyor ya...
artık literatür değişmesi lazım :
şu değerleri yapın bakalım yine tembel işi diyebiliyomusunuz..
yarışta kaskına kamerayı taktığımız hakan 3. oldu.
video üzerinde biraz çalışıyorum.
pilin ömrü yetmemiş sonuna kadar çekmeye.
çekilen video nun %60 kadarı starta beklerken.
erken davranmışım kamerayı çalıştırmak için.
bana 3 dk. içinde beşlıyor demişlerdi uzun bir süre startta beklediler.
o bekleme bölümlerini traşlıyorum. sıkılır insanlar.
bu gece atarım herhalde delta yarışı konusuna.
yarışta kamerayı hakan ın kaskına takmıştım.
görüntü kalitesi aslına bakarsanız buradakinden daha iyi.
youtube 15 dakikaya izin verdiğinden biraz kalitesinden vazgeçmek zorunda kaldım.
yine de fena değil.
iş görür, eğlencelik.
dünyanın en zor sporu triatlondur
1- bisiklet
2- maraton
3- yüzme
bu üçü aynı anda yapılır yarışlarda ,onun için bu ülkede kaç adet triatloncu var....
ben bilmiyorum ,aytek sen biliyormusun ben bu forumda bi günde 270 km deyince kimseden ses çıkmıyor biliyorsun ultra maraton bisikletçiliğin ne olduğunu bu konuya biz baş koyduk ve bunun savunucusuyuz yani ultra maraton bisikletçiliği 200 km ve üstü az mola yüksek tempo .......bunun için adam akıllı çalışmak lazım.....
yarışlarda rampalarda çok adam eline aldı bisikleti ,orda 4 adam gördüm 150 metreyi inmeden çıktılar helal olsun...bu olayın ne kadar zor olduğunu gördüm o parkur gibi yerlerde gidip antreman yapmak lazım defalarca ,tabi paran olacak he babam kompenant sorunları yaşarsın....
ayrıca ödüller biraz kabarık olmalı örneğin 50.000 ytl gibi.....ama türkiyede öyle sponsör yok o kadar parayı verecek.....
Hobi kullanıcısı bisikletçiliğidir bahsi geçen bisikletçilik.
Yoksa pro yarışçılar başkadır, tri çiler bambaşkadır.
Kendimden pay biçip deneyimlediğimiz durumları dile getiriyorum.
Bisikleti yokuş aşağı salabilirsin, kendi gider.
Maratoncuyu yokuş aşağı salabilir misin?:rolleyes: salabilemezsin..
Tembel işi olmasa bile, sağlıklı yaşam için spor yapan biri olarak maraton bisiklete göre daha zor benim için.
AYPG spor literatürünü yeniden yazacak, dünya sporu aydınlanacak.
levent ...
bi günde 200 km üstü koşan varmı bu ülkede ... maraton olarak tabi...
ultra maraton koşucusu ve tabi giness rekorlarına girecek ben zannetmiyorum 200 km yi bi günde kolay kolay kimse koşamaz bu ülkede......
aşağıda bilgiler var...
Maratonlar, 42.2 km uzunluğundaki yollarda koşulur.Olimpiyat Oyunları'nda, koşu stadyumda biter.Erkekler maratonu, geleneksel olarak atletizm takvimindeki son yarıştır ve bazen kapanış töreninin içinde yer alır. Maraton, 1896'da Atina'da düzenlenmiş ilk modern Olimpiyatlarda koşuldu ve güzergah yalnızca 40 km'ydi.Bunu izleyen Olimpiyatlardaki maraton mesafeleri, her şehirdeki güzergahın uzunluğuna bağlı olarak, birbirinden biraz farklıydı.Bugün geçerli olan maraton mesafesi, 1924'teki oyunlarda belirlenmiştir.
Yarı Maraton yarışı 21.1 km mesafesinde gerçekleşir.
hangisinin zor olduğuna karar vermek için önce bi 200 km koşup tabi koşulabilinirse sonrada başka bi gün 200 km pedal çevirilecek tabiki bisikletle daha kısa bi zamanda kişi performanslı ise bitirir ama maratonda kaç saat olur onu artık sana bırakıyorum 200 km bir günde kimse koşamadı galba dünyada varmı böyle bi rekor ona sormak lazım zormu değilmi...
Abi 200 km koşan ile 200 km bisiklet süreni kıyaslayarak şaka yaptığını düşünüyorum, ayrıca bir günde 200 km koşacak adamı bırak bu ülkede Etiyopya'da bile bulabileceğini sanmıyorum
Benim rekorumda bir günde tam 1200 km (Tabi arabayla)
şimdi ultra maratoncu olabilir neden olmasın 200 km bol rampalı bi güzergahta kişi ne kadar zamanda alabilir, tabi takviye olarak bol bol eneji barları olacak yanında eskort şart..bu olay denenebilinir gines rekoru için bunu başaran zati ıronman olur vede en kısa sürede alırsa mükemmel bir derece olur...
Kıyaslamak biraz saçma oluyor ama yinede bu yazdıklarındanda anlaşılabildiği gibi koşmak çok daha zor, çünkü bisikletle günde 200 km yol yapan çevremizde bile bir sürü insan varken, 200 km koşan bir adam dünyada varmı yokmu o bile belli değil