Scudo Sports

Avrupa Yakası Pedal Grubu™

@dogan_69

slm doğan kardeş şu an hastaneye geçdim sorun vardiye çalışma saatimde uygunsuz sabah 8 akşam 22 gibi:eek:ut:

Scudo
Yarın Geleneksel Bebek (Gökhan'ın kulakları çınlasın) turu isteyen gelir Bebekten geri döner.
Devam eden fenere gider.

Sabah :6 :30 Sakızağacı çıkışlı.
(fener ahalisi)
1. Nuri Alper Ulupınar
2. Fatih Sevinç
3. Igor Samsa
4.

(Bebek ahalisi) Gelen ismini yazsın
1. .....

serap'ın da tanıdığı tolga beyenir araba çarpması sonucu hayatını kaybetmiş
dün de kundakçı avsa dan aradı. karşıdan gelen araçla bisikletli bir grubun arkasındaki delikanlı grubu sollarken araçla kafa kafaya çarpışıp altında kalıp can vermiş..
allah rahmet eylesin..
lütfen kask eldiven takalım,gece sürüşlerinde ön-arka ışıklarımız mutlaka olsun
grup sürüşlerinde mutlaka öndeki arkadaşımızla mesafe bırakalım
kazasız sürüşler..

@mehmet kendir

Tolga Beyenir'e Allahtan rahmet diliyorum.

Mehmet abi önerilerin kulağımıza küpe olsun.

Özellikle sahil yolu yenikapı-bakırköy hattındaki canavar kamyonlara dikkat.

Tehlike saçıyorlar. Yanınızdan geçerken kornayla tüm kimyanızı bozuyorlar. :hasta:

• Beğen
Tepkiler: Mert DOLUEL
Dün Rumeli Feneri etabı geçildi.

Dün arkadaşlarla 110 km yaptık.

Uzun zamandır Bakırköy-Bebek hattından gidip gelmekten uzun yapmayı unutmuş bacaklar.

Gidiş oldukça zorlu geçti.

Takımdaki civanmertler (Oğuz, Gökhan, Tarık, Fatihler iyi tempo yaptılar.)

Ben garibanda onlara yetişmek için Emreyle arkada debelendik.

Gidişde rüzgarın, dönüşde bacakların yangını ile uğraştım.

Eve gelip soğuk bir duş ve 2 saatlik uyku akşamda sağlam protein bazlı beslenme..

Şu an kuş gibi olduğumu söyleyebilirim. :in:

@Nuri Alper Ulupınar

nuri abi ozaman bu haftaki rumelifeneri turu karaburun turu için ön hazırlık diyebilirmiyiz:rolleyes:

(link) daha önce yapılmamış bir etap, ciddi yüzülmesi gerekiyor 5.5km. 25 Ağustos.

(link) 600m yüzmeli müzmeli, herşey var, bisiklet var, oryantal falanda yapılıyormuş :) . 8Eylül. 1takım(2 kişi). 100tl.

@dogan_69

Doğan haftaya ctesi erikliye gidelim 17 Ağustos diyorum.
Dün turda konuştuk. Rampa bizi daha bir açar sanki.

Sabah İdo ile Yalovaya oradan Erikli şelalesi.
Şelalede ufak bir aktivite. (çimmeli, yüzmeli :) )
Aşağıya iniş.
Elif pideye bir ziyaret.
Akşama iki alternatif var.
çınarcıktan Turyol ile Eminönü.
Ya da gittiğimiz gibi döneriz diyip Yalovadan Yenikapı.

Ne dersin?

@Levent_K

Levent 1. beni aşar ama 2. si daha sıcak yaklaştığım bir organizasyon.
Ne yapsak girsek mi?

1. fena zaten, 2 saatte yüzülecekmiş. Akıtı yok, ters akıntı varmış... Havuzda bile zor yüzülür 5.5km 2 saatte..
2. si için canlı 750 yi görmedim daha,...sıkıntı olmaz de mi? :) Gerisi bir tek oryantal kısmı zorlar gibi, kıvırırız sanırım..

@Levent_K

Sen görmeden olmaz zaten.
Bir gün seni tozkoparana çağıracağım. Onayının ardından gireriz.

600 metre yüzme, 12 -15 km bisiklet, 10 km oryantiring der.
Keyifli olur...

Erikliye ne dersin? 17 ağustos sabah git akşam gel.

Rampa etabı Erikli hatırladığım(kaç km ?), performans gerektiren turlardan ziyade keyif turlarını tercih ederim bu ara.

Yalova Erikli şelalesi 45-50 km arası idi.
Son 6,5 km si rampa.
Sağlam rampa olduğunu söylemeliyim.
Aralıksız yani hiç düzlük yok zirveye kadar.

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
Geçenlerde internetten tanıştığım Batı İstanbul grubundan arkadaşlar ile bir İstanbul turuna katılacaktım. Her ne kadar çok profesyonel olmamama rağmen kendimin iyi bisiklet kullandığımı düşünürdüm.
Daha turun başlangıcında, Merter-Cevizlibağ yokuşunu çıkmaya çalışırken nal toplamaya başladım ve çok geride kaldım. Ben de mtb (sedona 731) var diye geri de kaldım diyemem çünkü her ne kadar çoğunluğu yol bisikleti olsa da aralarında benim gibi mtb kullanan hızlı arkadaşlar da vardı. Arkada kalmama rağmen bana çok nazik davrandılar sağolsunlar ve hızlarını düşürmemek adına müsaade isteyip gruptan ayrılmak zorunda kaldım.
Bu noktada demoralize oldum açıkcası. Uzun yolculuklar yapabileceğimi düşünürken bir yokuşu çıkarken bile arkalarda kaldım ve gruptan ayrılmak zorunda kaldım.
Genelde yapmış olduğum turları 20-25 km/h yapıyorum. Bu başlangıç için iyi bir hız mıdır? Sizin turlarınızda diğer değerli arkadaşlar gibi o derece hızlı mıdır?
Kondisyonu artırmam için ne yapmam hususunda önerilerinize ihtiyacım var.
Şimdiden önerileriniz için hepinize teşekkür ederim.

Serdar öncelikle hoşgeldin.
Bu işe yeni başlayan her Allah'ın kulu senin durumuna düşer.
Bunun için hiç moralini bozma. Kişilerin sürekliliğine göre bisiklet üzerindeki hızları, kullanabildikleri süre azalır yada artar.

Vucut aslında her an öğrenen bir mekanizma. Kaslarımızda öyle.
Ne kadar tekrar o kadar çabuk ve kısa sürede öğrenme ile özetleyebilirim.

Bisikletin gayet iyi bence. Zaten iş bisikletde değil kişide.
Olabildiğince küçük viteslerde bisikletini kullanmanı tavsiye ederim. Bu sayede yüksek devirde (kadansda) pedal çevirirsin.

Turlarımızda farklı performansda insanlar katılıyor. Bazen laylay lom turu bazen ciddi performans turu yapıyoruz.

Senin performansına yakın elbette birileri vardır grubumuzda. Bu arada 20-25 km/h hız başlangıç için gayet yeterli bir hızdır.

Şimdilik bu kadar.

Tiyoların çoğu turlarımızda.. :)

Geri