Avrupa turu öncesi lütfen yardım eder misiniz?

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Arkadaslar oncrlikle boyle faydali ve gerekli bir web sayfasina bu denli gec kayit oldugum icin hepinizden ozur diliyorum/ 23 yillik cakisma hayati denen amansiz mucadelenin sonucunda dun itibari ile beyaz yakaki isimden istifa etmis ve rubu u ozgur birakmi bulu uyorum.gerk yurt ici gerekse yurt disinda uzu. Soluklu turlara katilmis biri olarak artik hem hayalim hemde bir bakima sosyal sorumluluk pronem olan oncelikle avrupa sonrasinda gucumun yettigi nefsimi. Kesilmedigi yere kadar tum cografyayi iki tekerli arkadasim ile adim adi. Gezmek ve oralarda bir iz birakip buralara ordKi hayati yasami anlatmak istiuyorum,bu konuda sizlerden tecrubeli arkadazlarimdan bir yardim talebim olacak ilk planda ortalama 5500 km ljkk bir rot izleyecegimi varsayarsak ve bu rot uzerinde hem otoyol gecisleri hemde dag bayir patika gecisleri oldugunu goz onunde bulundurursak bana onereceginiz donanim ve markalar nelerdir, bu iki ayakli dostumu siz olsaniz benim yerimde nasil bir hazirlik evresinden gecirir hangi ekipmanlari kullanir ve yola cikardiniz,hic ki seyi etkilememk adina kendi donanimim konusunda herhangi birsey yazmiyorum sadece tcrube sahibi arkadaslardan bu hayali mi beni. Yerime onlar yasiyor olsaydi nasil bir ekipamnla yola cikar,ardi onunla ilgili onemlj fikirlerini beni le paylasmalarini istiyorum yamlasik 100 gun gibi bir hazirlik surecim olacak ve mu mkun oldukca eko omik aa saglam bir dostu hazir hale getjrip yola ckkacagim daha once en uzun tur tecrubelerim ve iki tekerli dostum icin alisverislerimin cogu yurt disi da almanyada yapildigindan sua da turkiyede beni yonlendirebilecegi iz bisiklet dostu guzel insanlar saticilir varsa onlarida benimle paylasirsaniz cok ama cok mutlu olurum simdiden tu. Dostlara tesekkuru bir borc biliyorum sagolun varolun

İmla hatalari icin ozur dilerim tablet kullandigim icin malesef affola

Scudo

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Arkadaslar oncrlikle boyle faydali ve gerekli bir web sayfasina bu denli gec kayit oldugum icin hepinizden ozur diliyorum/ 23 yillik calisma hayati denen amansiz mucadelenin sonucunda dun itibari ile beyaz yakalisimden istifa etmis ve ruhu u ozgur birakms bulu uyorum.gerk yurt ici gerekse yurt disinda uzun soluklu turlara katilmis biri olarak artik hem hayalim hemde bir bakima sosyal sorumluluk projem olan oncelikl avrupa sonrasinda gucumun yettigi nefsimi. Kesilmedigi yere kadar tum cografyayi iki tekerli arkadasim ile adim adim gezmek ve oralarda bir iz birakip buralara ordKi hayati yasami anlatmak istiuyorum,bu konuda sizlerden tecrubeli arkadazlarimdan bir yardim talebim olacak ilk planda ortalama 5500 km ljkk bir rota izleyecegimi varsayarsak ve bu rota boyunca hem otoyol gecisleri hemde dag bayir patika gecisleri oldugunu goz onunde bulundurursak bana onereceginiz donanim ve markalar nelerdir, bu iki ayakli dostumu siz olsaniz benim yerimde nasil bir hazirlik evresinden gecirir hangi ekipmanlari kullanir ve yola cikardiniz,hic ki seyi etkilememk adina kendi donanimim konusunda herhangi birsey yazmiyorum sadece tcrube sahibi arkadaslardan bu hayali mi beni. Yerime onlar yasiyor olsaydi nasil bir ekipamnla yola cikar,ardi onunla ilgili onemlj fikirlerini beni le paylasmalarini istiyorum yamlasik 100 gun gibi bir hazirlik surecim olacak ve mu mkun oldukca ekonomik ama saglam bir dostu hazir hale getjrip yola ckkacagim daha once en uzun tur tecrubelerim ve iki tekerli dostum icin alisverislerimin cogu yurt disi da almanyada yapildigindan sua da turkiyede beni yonlendirebilecegi iz bisiklet dostu guzel insanlar saticilir varsa onlarida benimle paylasirsaniz cok ama cok mutlu olurum simdiden tum dostlara tesekkuru bir borc biliyorum sagolun varolun
İmla hatalari icin ozur dilerim tablet kullandigim icin malesef affola

@Olgun. A engin
Mumkun oldugu @Olgun Zengin
Mumkun oldukca duzeltip yeniden yayinladim klavye malesef zaman zaman otomatik duzeltiyod ozur dilerim

Yavuz S.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.418
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu konuda hayatınızda başarılar dilerim en önemli olan karar vermektir. gerisi gelir.

bu konuda hem ekipman hem konular olarak şu 2 blog'u öncelikle okumanızı tavsiye ederim.

gürkan genç ve seyrüpedal

(link)
(link)

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
@Yavuz SOYLU

@Yavuz SOYLU
. Cok ama cok tesekkur ederim

irfanyazicitunc

Forum Bağımlısı
Tepki
901
İsim
İrfan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yas 34 calisma hayati 23 yil ?

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
@irfanyazicitunc sanırım yine klavyemin azizliği 13 onu hemen düzelticem uyarı ıcın tesekkur ederim 13 yılda nasıl emekli oldun sorusuna şimdiden yanıtı veriyim kendimi emekli ettim :)

irfanyazicitunc

Forum Bağımlısı
Tepki
901
İsim
İrfan
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yanlis anlamayin rakkama takilmistim sadece simdi anlasildi zor bir tur sizi bekliyor hadi hayirlisi

• Beğen
Tepkiler: erkaytr

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
@irfanyazicitunc
Yok yok estagfurullah ıyıkı uyardınız duzeltmıs olduk..evet zor ama benım ıcın cok ozel bır tur hatta belkıde bundan sonra hayat tarzı olacak bakalım umarım bu 100 gunluk hazırlık surecımde sızın gıbı deerli arkadaslardan fikri yardım ve katkılar alabılırım

-Paşa-

askssy
Tepki
579
Bisiklet
Specialized
Öncelikle verdiğiniz karardan dolayı sizi tebrik ederim. Yeni hayatınızda sağlık ve mutluluk dilerim.
Mayıs ayında biz de Avrupa'da olacağız umarım karşılaşırız.

Bu arada bisikletle yolculuk mağazası olarak İstanbul'da bulunan Bisikletgezgini'ni tavsiye ederim.

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Yanıt ve tavsıye ıcn cok tesekkurler magazayı mutlaka zıyaret edecegım..ayrıca aynı tarıhte avrupadan yolumuz gececegıne gore maceralarımız oncesınde mutlaka haberleselım..saygılarla

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Arkadaslar halen onerilerinizi bekliyorum bir müsait zamanda tecrübesi yada önerisi olan ve katkı veren olursa cok sevinirim.

Okan A

Aktif Üye
Tepki
293
Öncelikle uzun tur için uygun (ön-arka bagaj delikleri olan, tercihen çelik kadrolu) bir bisiklet. Bu bisikleti tur için uygun donanımla zenginleştirmek (lastik, cant, ön-arka bagaj, fren ve vites sistemi vb.) daha sonra kamp ve konaklama donanımları hazırlığı yapmalısınız. Turunuzu sosyal sorumlulukla bağdaştıracaksanız sosyal medya içeriği üretmeniz gerekecektir bunun için de tura uygun elektronik donanım ve yedekleme üniteleri edinmeniz lazım.

Avrupa'da 10 günlük bir tur için hazırlık yapan biri olarak edindiğim bilgileri paylaşayım sizinle paylaşayım.
. (link) tur bisikletçiliği için çok zengin içerik barındırır. Günlükler, tavsiyeler, tur rotaları, ip uçları, haritalar, ekipmpan tavsiyeleri vs. vs. Bu siteyi bence iyi irdeleyin.
. Bu sitede paylaşılan tur günlüklerini ve tur bloglarını okuyun. Turcuların tecrübelerini içselleştirmek aynı hataları yapmanızı engeller. Siz tur tecrübesine sahip olduğunuz için benden şanslısınız.
. Avrupa tur için kolay bir rota. (link) sistem yollar ve tüm avrupayı saran bisiklet ağı ile şanslısınız. Ben (link) ve (link) şimdilik sizinle paylaşayım rota belirleyebilmeniz için. Diğer ülkeleri de araştırıp benzer siteler bulmanız mümkün.

• Beğen
Tepkiler: erkaytr

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Okan bey yanitiniz icin cok tesekkur ederim hemen inceliyorum sagolunuz

erkaytr

Üye
Tepki
0
İsim
erkay
Bisiklet
Kron
Arkadslr tekrar merhaba.bugyn kendim hazirliklarina basladiigm donanimdan biraz size bahsetmekve fikirlerimi paylasmak istiyorum katkilariniz ve elestirilerniz beni mutlu eder,oncelikle uzun ve yipratii bir rot olacgindan kdronun mutlaka ama mutlak celik olmasindan yanayim karbon yada frkli bir malzemeden kadro i,e yola cikmak benim gibi zorlu bir yolculukta buyuk risk olacaktir diye dusunuyorum celik kadrolu imi tekerliler konuusunda sifir yada ikinci el marka model onerisi olan arkadasim varsa paylasabilir uzun suren arastirmalar sonuucnd cok kararsiz kaldigim fren sistemi ko usunda V fren sistemi de karar kildim dikkatli gitmek sartiyla))) hem yolda o arilabilirlik hemde gerektinde servis yardimi almam acisindan en uygununun v sistem oldugu da karar kildim, birdiger konuda tekerler 26 inchlik bir teker i. Beni hem arazide hemde yolda cok uzmeyecgi ni duaunerek bunda karar kildim,jant konusunda yardiminiza ihtiyacim var bir com makale ve tecru ede el yapimi 36 telli jant ku,lanma in en saglikli olacagi bilgisi yer aliyot bu el yapimi ksmi biraz beni dusunduruyor varsa oneri ve fikirlerinizi alabilirmiym,shimano lx ve xt arsahindadaj kararsiz kaldim cok gffarkli gorqusler ve te ru e,er yer almaktra onerisi olan sarkadaslarimdan fikir rica. Ediyorum,gelelim gobek konusuna burdada fikiler genelde rohloff dan yana ama yolda cikabilecek bir ariza beni acikcai korkuturyor o nedenle standart disli bir sistem den yana fikrim sizin tecrubelerinizde onemli tabiki,en kalininindan jant teli ve mutlaka jant gobegi rulmanli oladan tercih edecegin.anlasilacalgi uzere tamamen ke ndi toplamam ile bir yol arkadasji olusturuyowu. Benim burida ak,imdaki ein buyuwk soru ro iki tekerli bir romork kullanmalimityim yoksa on ve arka taraftaki yukluklerim ilemi yola cikmaliyqim malum uzun bir yol olacak romork icin fikirlerinizi alabilirmiyim simdiden tesekkurler