Scudo Sports

Avrupa kavşağında Türk tipi kaza :)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
7 Kasım'da Londra'daki bir kazanın görüntüsüne rastladım biraz önce:

Sürücü kavşağa yavaşlamadan girmesi ve bisikletliyi hiç mi hiç görmemiş olmasıyla suçlanıyor! Bazıları da sürücünün karanlıktan aydınlığa çıktığı an ışık yüzünden kısa süreli körlük yaşayıp bisikletliyi farketmediğini falan zırvalamış :)

Fakat bu kaza bana oldukça tanıdık geldi. En azından çarpan, aynı bizdeki gibi çarpmış. "Bisikletli duracak, haddini bilecek" demiş araç sürücüsü ve hiç tereddütsüz çarpmış. Ayağını gazdan çekmemiş bile! Bisikletli "avrupalı" kadıncağız çok fena şok yaşamıştır. Onlarda kavşak kuralları var tabi, kavşağa girmeden yavaşlanır, yola bakılır vs.

Garip ve komik bir kaza :ckskc:

Scudo
Bisikletli kadın sahilde gezme havasında ne sağa ne sola bir yere bakıyor sanki evinin arka bahçesindeki gibi rahat , bisikletliler de trafik kurallarına uymalıdır uymazsan böyle kaza başına gelebilir.Allahtan pek bir şey olmamış kadına kafasına darbe alsaydı sonuç daha kötü olabilirdi.

Hayret ! "medeni" ülkelerde böyle şeyler olmaz.
Kesin montajdır.

Komik olmamasi bir yana kadinin fren mesafesi de bana yuh dedirtti.Ya o bisikletliyi yana firlatmayip altina alsa ne olacakti,fizanda anca durabilmis

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
CtXKRFgXYAAzwew.jpg
BİSİKLETLİLERİN TRAFİKDE HAKLARI VAR.

@Ertan M.
bisikletli için sahilde gezme havasında yorumunuz fevkalade komik, daha nasıl gitmeliydi acaba diye tekrar tekrar izledim ama söylediklerinizle alakası olmayan bir sürücü gördüm her defasında... sürücü kavşağa arabadan önce girmiş ve girerkende zaten kontrolünü yapıyor, dikkat ederseniz bisikletli kavşağı yarılarken pedala asılmaya devam ediyor.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Türkiye'de "trafik ormanında" yusuf yusuf bisiklet sürmeye alışmış bir toplum olarak, kurallara uyan ve diğer insanların da aynı kurallara uyacağını düşünerek bisiklet süren gariban Avrupalıyı "sahilde bisiklet sürüyor gibi" şeklinde tarif etmek yanlıştan öğrenme dediğimiz şeyin tam olarak kendisidir.

Kadın en azından kaçmayıp durmuş.

@Serkan Mıstınoğlu size zırva gelebilir ancak fiziksel olarak ihtimaller dahilinde olan bir durum.

@Anonim

Screenshot_13.png

Burada da ışık gözünü alıyor sanırım. Lakin bisikletli güneşte parıl parıl parlıyor. Ben de olsam sürücünün yerinde, gözüm kamaşırdı heralde. Karşıda parıl parıl bir bisikletli hanım var!

Screenshot_14.png

Bisikletliye 2 metre kala. Araç hala gölgede. Işık körlüğü durumu yok. Tam karşısında bisikletli var.

Screenshot_15.png

Aracın (sürücünün) ışığı ilk aldığı yer. Bisiklete çarptığı yer. Evet burada birden ışıktan gözü kamaşmış. Bence sürücü haklı!

Screenshot_16.png

Bonus: Burası da aracın ilk olarak frene dokunduğu yer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yorum yazmadan önce videoyu izlemeyi unutmayalım lütfen :ckskc:

@Serkan Mıstınoğlu Videoyu izlemediğimi de nereden çıkardınız? Aldığınız ekran görüntülerine bakarak dahi aynı şeyi tekrar edebilirim "fiziksel" olarak mümkün! "Sürücü haklı" diye bir tabir kullanmadım, "bu kazada böyle olmuştur" diye bir ifadem yok veya böyle bir imada dahi bulunmadım, sadece size "zırva" olarak gelen bir durumun "fiziksel" olarak yani "bilimsel" olarak mümkün olabileceğini vurguladım. Okuduğumuzu anlamadan yorum yapmayalım lütfen!

Geçen hafta Bursa'da bir kaza oldu. Park etmiş bir araç yüzünden yolun daraldığı yerde, karşılıklı gelen iki acemi sürücü kafa kafaya çarpıştılar. Her ikisi de karşıdaki bana yol versin diye düşünüp hız kesmeden daralan yere dalmış.
Son zamanlarda Bursa'da çok çok sık karşılaşmaya başladım, en sonuncusu bu sabah olmak üzere. Yan yollardan çıkarken, kavşağa girerken bazı sürücülerimiz karşıdan araç geldiğini görse bile hız kesmeden dalıyorlar yola. Birden çok kaza riski atlattım son aylarda. Ne kadar hızlı olursam olayım, yan yollarda hareketli bir bayan sürücü, pardon acemi sürücü demek istedim, görürsem uzak duruyorum artık riskle karşılaşmamak için.
İlk direksiyon dersi aldığım günü hatırlıyorum, arabayı kaldırmak zor geldiği için hareket halindeyken durdurmak hiç işime gelmemişti. Umarım kısa zamanda tecrübe edinir her yeni sürücü ve dur kalk yapmaktan korkmaz :(
Bu kaza kesin bu nedenle olmuş diyemem ama tecrübe şart. Bisikletli de, arabalı da hiç hız kesmemişler. İnsan bari kavşakta etrafına bakar yahu.

Ekleme: Şimdi tam ekran HD izleyince dikkatimi çekti, bisikletli hanım yolun karşı tarafındaki birisine el sallarken giriyor kavşağa. Yani ters yöne bakıyor.

Hala fiziksel olarak mümkün deniyor ısrarla :D Açıklar mısınız benim kafam almıyor fizik bilgim yetersiz kalıyor. Beni aydınlatın rica ediyorum :)

Siz aydınlanmadan ziyade polemik arayışı içindesiniz maalesef! Bu yüzden tatmin noktanız ben olmayacağım üzgünüm, siz haklısınız Serkan bey.

Gümüş rengi otomobili kullanan ya körkütük sarhoş, ya uyudu, ya da telefonda mesaj falan yazıyordu; böyle kazayı başka şekilde yapmasını benim aklım almıyor.

Öncelikle, gölgelere bakarsanız, güneşin kameranın olduğu araca göre saat 4 yönünden geldiğini görürsünüz, yani kazayı kapan araca göre sol arkadan, bisikletliye göre ise karşıdan geliyor. Bisiklet sürücüsünün gözü belki kamaşmış olabilir ama otomobili kullanan için kesinlikle söz konusu olamaz.

Ayrıca kazadan hemen önce otomobil gölgede, bisikletli güneşte. Aydınlıktan karanlığa geçerken gözleriniz hemen alışamayacağı için görmekte zorluk çekebilirsiniz ama tersi asla söz konusu olamaz. Siz karanlıktayken önünüzdeki aydınlık olan şeyi (mesela tiyatro sahnesini) çok iyi görürsünüz.

Son olarak da otomobil etrafından dolaşması gereken adanın üstünden bodoslama geçiyor, gideceği yere baksa önündeki yol düzenlemesini, kavşağa kendisinden önce gelen trafiği görmek için sağa baksa bisikletliyi görecek; ikisini de görmemesi için çok ciddi bir sorun olmalı.

"Siyah beyaz görüşten sorumlu olan retina tabakasındaki çomakçık hücrelerinin, zar uzantıları üzerinde “rhodopsin” adı verilen bir renk pigmenti bulunur. Işığa duyarlı bir molekül olan rhodopsin, devamlı ve güçlü ışık altında bozulmaya uğrar. Aslında görme esnasında sürekli olarak bir yıkım ve sentez devam eder. Ancak sürekli ışık varlığında, sentezlenen rhodopsin, yıkılandan daha az olacağı için görme duyarlılığı da azalacaktır. Karanlık ve aydınlık geçişlerinde gözün uyum yapması için gereken zaman da, aslında sadece bu tepkimelerin tamamlanması ve dengenin kurulması için geçen zamandır.
Uzun bir süre karanlıkta kaldığımızda, çok miktarda rhodposin sentezlenmiş olur ve aniden aydınlığa çıktığımızda da duyarlılık artmış olacağı için gözümüz kamaşır. Rhodopsin miktarı ışık etkisiyle belirli bir süre sonra azalacağı için, göz kamaşması geçer. Aydınlıktan bir anda karanlığa geçişte de, bu reaksiyonların tam tersi gerçekleşir."

(link) Dicle Üniversitesi sayfasında belki fikir verir nasıl olduğuna dair. Her iki durum için de geçerli yani sorun (karanlıktan-aydınlığa veya aydınlıktan-karanlığa) @Murat B.

@mehmet fikret 6047 nolu KARAYOLLARI TRAFİK KANUNUnun 3.maddesinde tanımlar yer alıyor. içinde bisiklet geçen diğer maddelerine de baktım ama bu yazılanların çoğunu bulamadım. Başka bir kanun mu acaba bahsettiğiniz.

bisikletliyi görmüş ve muhtemelen panikleyip direkt üstüne sürmüş. Kaza yapan araçtan önce geçen iki araç direksiyonu hafif sola kırarak kavşağı dolanıyor, kaza yapan araç bisikletliyi görünce hafif sağa kırıyor ve kavşağın ortasına dalıyor.

bisiklet yolu olmayan caddelerde yolun sağ şeridini kullanma hakkına yasal olarak sahip ancak gel gelelim bu hiçbir araç sürücüsünün kafaya bile almadığı bişey.özellikle adana gibi bi yerde sürücüler 'yol benim araba benim' diyerekten her kavşaktan dikkatsizce dönüyor ve sonuç malum...bir de ana yolun sağ şeridi sıralı otopark haline geldiği için ne kadar kenardan gitmeye çalışsam da adananın dar caddelerinde her daim sürücüler size laf atıyor(sövüyorlar)...

@Serkan Mıstınoğlu size katılmıyorum gordugunuz anda değil daha önce frene basmış olmak gerekir bahsettiğiniz yer Türkiye ise evet
Ancak koydugunuz fotoğraf zaten göz kamasmasi olmadığını gösteriyor, vurduğunda zaten bırakın da gözü kamaşsin zaten vurmuş
Gorse ne olur?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri