Scudo Sports

"Avrasya Bisiklet Gezisi" 29 Nisan 2012 / Pazar günü

gezi cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun start alıp, barbaros bulvarını geçisinden sonra başlayacak bilginize

Scudo
Her ne amaçla alınırsa alınsın 20 Lira için bu kadar boş laf üretmek gerçekten üzücü.. Ticari bir kaygı için alınıyor olsa neden katılıma üst limit konulsun. Rafine bir hedef kitle üretmek amacıyla alınıyor olması daha mantıklı. Yapılmak istenilen her iyiniyetli çabayı, protest olacağız, tarzımız tavrımız olacak kaygısıyla yorumlamaya çalışırsanız alınmayın ama ancak konuşursunuz. Zira öyle de oluyor. Bu durumda çok net olarak şu söylenebilir "Parayı vermek istemeyen gelmesin kardeşim!!"" Normalde böyle birşeyin söylendiği yok tabiki, ama söylenmiş olsa hakedenler olduğunu bende düşünürüm.

Ben bu tip etkinliklerin bir bedelinin olmasını şiddetle öneriyorum. Zira ilgili ilgisiz herkesin gelmesinin başka türlü önüne geçmek mümkün değil. Tabi doğal olarakta kalite düşüyor böyle durumda. Burada organizasyonun eleştirilebilinecek tek yanı parkurun bir kısmının araç trafiğine açık olmasıdır. Zira Güzel bir pazar gününde sözkonusu güzergahın trafiğini tahmin edebiliyorum. Sonuç olarak iki temel kısıt var.1. Araç trafiğine açık olan kısım, 2. Dönüş güzergahının olmayışı.

Ancak neresinden bakarsanız bakın çok keyifli olacağı kesin..

@HEMRED

sevgili küçük kardeş ben 76 dan beri varım gel senle tanışalım beşiktaşta saat 09.00 da barboros meydanına orda konuşalım ,,,burda değil ayrıca bu halk sürüşü değil resmen yarıştır ilk 20 kişiye bisiklet verilecek bir sürü acemi gelecek kaza olacak üstelik sorumlu süren olacak ,,,hem red ismin soyadın nedir bi zikret

@Ferhat Fırat

basına halk sürüşü demeyeceksin halk sürüşünde yarış olmaz o gün kazalar olabilir protesto yapılacaktır,,,dediğim dediktir 09.00 da beşiktaş barborosdayım ,,

beyler,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
bu halk sürüşüdür yarış değil siz halk sürüşünde ilk finişe varana 20 bisiklet derseniz ne olur acemiler kaza yapar 20 lirayı bastıran acemide olacaktır ve bunların kaza yapması onların sorumluluğudur ve kağıdı imzalatacaksın ve yırtacaksın ohhhhhh ne ala,,

Yeni Üye https://www.bisikletforum.com/images/reputation/reputation_pos.png
Üyelik tarihi 12 Mart 2007 Bulunduğu yer istanbul Yaş 36 Mesajlar 5 Teşekkür 1 Puanlama Gücü 33

vay vay 12 mart 2007 giriş hiç mesaj atılmamış yeni üye şaibe kokuyor ,,,hem red,,,fazla foruma takılmamış demekki bura ile alakası olmayan bi kişi,,

@loribarokas

yav lori ben ne diyorum sen ne diyorsun ben diyorumki halk sürüşünde yarış olmaz , finişe varan ilk 20 kişiye 20 bisiklet bedava olacak 20 lira veren amatörde olacak millete kağıt imzalatacaksın ondan sonra sorumluluk senin diyeceksin bak lori daha bi şey yazmak istemiyorum çünki gerçeği öğrendim ama asla burda ifşa etmeyeceğim ben donkişotum yel değirmenlerine saldırmayı seven senin sevgili dostun pazar biri ölürse ya da kolu kırılırsa birileri yırtacak ,olan kaza yapana kalacak bu iş bakalım pazar nasıl olacak tememnim hiç kaza olmaması normal bi halk sürüşü olsa idi eyvallah ,ama 20 bisiklet veriyoruz dersen amatörleri kapıştırırsan ne olur bu arada çok sıkı performans yapanlar gelirse ne olacak altında bomba gibi yol bisikleti ,,genede pazar sana selam vereceğim lori sen benim dostumsun be,,,

Olumlu yaklasan arkadaslari görmek memnun edici. Ayagim su an kirik olmasa bu geziye ben de katilacaktim. Benim yerime esim ve kizim yurtdisindan gelip, katilacaklar. Özellikle kizim Istanbulun bulunmaz güzelligini bisikletle görebilecegi icin cok sevincli. Ilki düzenlenen bu tür gezilere, maratonlara olumlu elestirilerle yaklasirsak, saniyorum bundan sonra daha güzel, daha organizeli geziler düzenlenmesine katkimiz olur. Tesekkürler.

@N.Onur

onur bey bu yarış gezi değil kızınız 18 yaşın altında ise katılamaz finişe varan ilk 20 kişiye 20 bisiklet verilecek bu topiği ct akşamına kadar takip edeceğim, insanlarda bilgi eksikliği malum arka sayfalara dönüp bakmıyoruz bu organizasyon nasıl olacak diye gerek bisiklet forumun ist temsilcisi gerekse ben beşiktaşta siyah kurdela takacağız bu anlamsız organizasyona tepki koyacağız yalnız yalnış anlaşılmasın hiç tanımadığım insanlara orda surat asmak gibi tavrım asla olmaz ama kolunda siyah kordelası olanlar avrasya halk sürüşünü yarışa cevirdiği için spor a.ş şirketine tepkileri olacaktır bizler bağımsız sürücüleriz hiç bi derneğin ve partinin oyuncağı değiliz bu organizasyona karşı çıkmamızın haklı sebepleri vardır bunlardan en can alıcısı kişi başına alınan 20 lira ve akabinde 20 bisiklet için insanları koşturacaklar deliler gibi amatörler orada olacak ve o insanlara kağıt imzalatıp başlarına herhangi bi olay gelirse sorumlusu onlar olacak bu etik değil son derece amatörce yapılmış bi yarış anlayışıdır normal halk sürüşünde zati yarış olmaz ama siz amatör insanları yarıştırıyorsanız doğacak sonuçlardan sizin mesul olmanız gerekmezmi yani büyük şehir e bağlı spor a.ş in umurlarında bile değil insan hayatı bu kadar ucuz değildir şunu unutmayın bu gezi değil yarıştır son alınan bilgi budur , yaptığımız onca face den uyarılar yetkililerin kulağına giderse inşallah vaz geçerler ve olayı sadece gezi boyutuna çekerler ,,,,

İlk 20 kişiye bisiklet verilmesi,oraya giden herkesin hediye bisikletler için hızlı hızlı pedal tepeceği anlamına gelmezki...Milleti arkadan mı kırbaçlayacaklar burası yarış diye yani.Benim de bir arkadaşım gidiyor,o da sakin sakin köprüden geçip tur atmak amaçlı katılmış.Ha ben o günkü etabın finişinde olacağım kısmetse caddebostan'da o yüzden oralarda olmayacağım.Öteki başlıkta(kimin yazdığını hatırlamıyorum) denildiği gibi,bu etkinliğe katılanlara tavır,selam vermeme vs gibi şeyler yaşanırsa çok çocukça olur yalnız.Ayrıca o son kısım da trafiğe kapalı olsaydı tam anlamıyla destekleyeceğim bir organizasyon olurdu bu.Fiyat konusu ise;bu ikide bir olmayan bi organizasyon,bir iki yerden yapılacak tasarrufla rahatlıkla 20lira ayrılabilir böyle bir şeye.Bunun gibi aşırıya kaçmayan her türlü ücrete takılınıyorsa,ileride de daha düzgün organizasyon da beklememek gerek.

@M Kerem Demirel

ama sonuçta çevirenler olacaktır muhakkak yani bedava bisiklet için millet basacak 20 lira verecek kağıt imzalayacak başına bi şey gelirse sen sorumlusun diye bana komik geliyor böyle yarış olurmu ,,köprü geçişi derdin 20 lira ücret derdin katılım sınırsız ve 7 sinden 70 ine herkez gelirdi,
tabi ücret olayına insanlar tepki gösterdi dernek haziran ayında bedava insanları geçiriyor ve parada almıyor,,,,haklı olduğunuz konu trafiğe açık olan yer işte orda bi olay olursa acele birbiri ile kapışanlar orda kaza yapabilir işin en riskli olanı trafik içersinde süratli bisiklet kullanmaktır inşallah kaza olmaz tememnim budur,,

kudret abi sen beni tanımazsın ama ben seni tanıyorum, şu tam takım kıyafet giyip sdahil yolunda tek takılan kudret değilmisin? bu agresif tavırlarınla hiçbirşeyi çözemezsin, çözemedinde bu güne kadar... gene agresifleşmişsin, 76 dan beri binmen herşeyi doğru bildiğini göstermez, düşünce olarak bazı konularda doğru düşünüyorsun ama çok agresifsin be abi... forma takılsam ne olacak takılmasam ne olacak? kendi egosunu tatmin etmek için bisikleti paravan olarak kullanan, bu güne kadar bir baltaya sap olamamış bir sürü insan var. Sen bildiğin gibi yap kutret abi, bisikletli yaşama zarar mı veriyorsun fayda mı sağlıyorsun ileride göreceğiz. saygılar

Bu başlıkta çok fazla konuşmak istemiyor olmama rağmen çok gereksiz bir hal aldığı için birkaç satır söylemek isterim Bu tartışma entellektüel bir derinlikten çok uzak, kısır bir çekişme, gereksiz bir polemik olarak sürüp gidiyor. Kimin hangi sebeple desteklediği, kiminse hangi sebeple protesto ettiği içi boş, sığ eleştrilerden öte bir anlam taşımıyor.

İster bisiklet kazanmak için yarışılsın, ister boğaz gesizi olarak düşünülsün herkes için anlamlı bir tarafı var. Yarışmak mı istiyorsunuz ön sıralarda bekler startla beraber basar gidersiniz, benim gibi köprüyü bisikletle geçmek, gezmek mi istiyorsunuz arkalarda bekler ön grup koptuktan sonra pedallarsınız. 20 lirayı veya organizasyonu, bunu düzenleyenlerin dünya görüşünü, kaşını, gözünü mü beğenmiyorsunuz sizde dilediğiniz yere pedallarsınız. Sonuçta güzel düşünülmüş, hataları kusurları olacaktır onlarda deneyimle iyileştirilir.

Asılolan kusursuz bir organizasyonu ilk defada yapmalarını bekleyip, kusurları yüzünden eleştirmekse bu da makul karşılanabilir. Ancak yapılmaya çalışılan bu iyiniyetli çabayı bir bisikletsever olmaktan öte bir düşünce, ideolojik yaklaşımla acımasızca eleştirmeye çalışıyorsanız (ki ben biraz onu seziyorum) siyah bantları bu sağlıksız düşüncenin üzerine bağlamak gerekir. Zira kollardaki bantlarda bunu temsil etmekten öte bir anlam taşımaz bu durumda..

köprü geçişinde arbalara bile 3 yada 5 lira alınıyor bisiklete neden bu kadar çok para alınıyor çol saçma

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
siz böyle yapıp insanları bisikletten soğutuyorsunuz

@HEMRED

agresif olduğum doğrudur ama bazı sakatlıklara eyvallah demem ,,yapım böyle ,,ego meselesini hiç düşünmedim ama bisiklete biniş tarzım farklıdır zamana karşı sürmek hoşuma gider bu yüzden çok insan bana takılmaz çünki işin rajonunu tam vermek lazım her neyse konu bu değil bana ismini vermedin sahada tanışırdım senle o kadar kötü bi adam değilim beni yalnış anlama ama bu organizasyon bana biraz amatörce geldi,,

@bahtiyar közen

bahtiyar bahtiyar benim en sadık performansçı dostum insanlara bi şey anlatamıyoruz ama onlara kızmıyorum niye kızayımmı ben bu organizasyonu beğenmedim kağıt imzalat ondan sonra kaza olursa sen sorumlusun amatörleri kapıştır isterse kaza yapsınlar bana ne diyen bi organizasyon anlayışı,,18 yaş altı bisiklet süremeyecek o gün ,dernek pek öyle yapmadığı için 3000 kişi geldi geçen sene valla açıkça derneğe tam destek bundan sonra,,,,

@Ferhat Fırat

kaza yapacak insanların bedelini kim ödeyecek insan hayatı bu kadar ucuzmu onlara kağıt imzalatıp işten yırtmak etikmi bunlara cevap vermiyorsunuz önce bunları konuşalım kimsenin burda bi olayı baltaladığı yok bu organizsayona tepkim vardır ve o tepkiyi yıldız üniversitesinin önünde yetkililere göstereceğiz,,demokraside tepkiler olacaktır

arkadaşlar fikir ayrılıkları herzaman olacaktır.
bende yarış , 20 tl , yaş sınırı , trafiğe açık alan ve sorumluluk imzasını kınayanlardanım.
yarış : ben yapmam sen yapmazsın ama hediye bisiklet için hızlı kullanacak insanlar olacaktır , hatta finişe yaklaştıkca itiş kakış bile olacaktır.
20 tl : hem halk gezisi deyip hem halkdan para almak olmaz , özel bir tur olur ok.
yaş sınırı : dediğim gibi halk gezisi , ben haftasonunda oğlumla pedallamak istiyorum ama benim oğlum 14 yaşında ee ben oğlum olmadan boğaz ( yarışına )gezisine nediye katılayım ki.
trafiğe açık alan ve sorumluluk : bunlar hakkında yazmak bile anlamsız , hem gezi düzenliyosun hem trafiğe açık alanda. sen parayı ver ben gerisine karışmam

bunları açık açık anlatmaya gerek bile yok.
dediğim gibi bana ters.
bi organizasyon yapacaksanız bilen birilerine danışıp öyle yaparsınız , dernek boşunamı kuruldu.
ben giderim efendi efendi bu org. bana ters olduğunu belirtir tepkimi veririm , bu benim en doğal hakkım.
size göre org. gayet düzgündür verirsiniz 20 tl yi katılırsınız , başkası hiç bulaşmaz.
hepimiz orda olacağız inşallah , biz 3-5 kişide olsak tepkimizi vereceğiz.
saygılar.

Geri