Atina - Roma 20 gunde

zbay

Üye
Tepki
1
Merhaba,

Gruba yeniyim, ama uzun zamandir buralarda bir yerdeydim.

Ilk is yilimin sonunda burlardan kacip gitmek, uzun ve eglenceli bir tatil yapmak icin ufak bir plan hazirliyorum.

Eylul ayinin 17 sinde Atina'dan baslayip 20 gun sonra Roma' da bitecek bir tur. Yunanistan ve Italya'da 10'ar gun ve 1000'er km yol.

Yunanistan da tur rotasi belli, Italya konusunda bir kac alternatif var.

Herkesin akli basinda olduguna eminim, ama belki icinizden akil meslesini pek takmayip bana katilmak ve bu plani birlikte uygulamak isteyenler olabilir. :cool:

Scudo
Tepki
0
Merhab ZBAY
Güzel bir gerçekleştireceksin. Peki geçeceğen ülkelerin herbirinden vize alman gerekiyor muydun? Bu durumu nasil hallettin? Hoşçakal

vmungan

Üye
Tepki
8
Yunanistan İtalya turunu bisikletle degil araba ile yaptım oncelikle cok keyif alacaginiz Yunanistan'ın Akdeniz kıyılarını ve sonrasında Italya'nin guneyini begeneceginize eminim ama Italya'ya herhalde ferry ile gececeksiniz eger oyle ise bileti simdiden ayırtmanızı almanızı yada en azından Yurttan cikmadan İpsala dan alminizi öneririm aksi takdirde Yunanistan'da cok daha pahaliya alirsiniz Eger ilk kez gidiyorsaniz ve sormak istedikleriniz olursa memnuniyetle msn'den goruselim selamlar

Vedat
vmungan@hotmail.com

• Beğen
Tepkiler: zbay

zbay

Üye
Tepki
1

Evet, geçeceğimiz ülkelerden vize almamız gerekli ama bunu sadece bir Schengen vizesi alarak neredeyse bütün Avrupa için halletmemiz mümkün.

zbay

Üye
Tepki
1

Bu geziye Atina'dan başlamayı düşünüyorum. Böylece Yunanistan içinde yaklaşık 1000 km güzel bir parkuru yapmaya vakit kalacak. İtalya'ya da Yunanistan'ın Parta limanından feribot ile geçmeyi düşünüyorum.

Bu turun tek sıkıntılı ve en sıkıntılı tarafı mali boyutu olacak. Bunu en aza indirmenin en azıdan dönüş yolu için bir çıkar yolunu düşünmem gerekecek. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim?

vmungan

Üye
Tepki
8
Em cok para tutacak konu feribot olacaktir, Ucuza getirmenin en iyi yolu deck'te kalmak yani oda almayıp genel koltuklarda gecelemek o zaman ucret cok cok dusuk bunun bir ust sinifi da 8'lik yada 12'lik dormitoryler var.
Ayrica Ozellikle Guney İtalya'dan (Sicilya'ya yakın) lux feribotlarla degil de genellikle kamyonlarin tercih ettigi gemilerle donme imkanı da var

zbay

Üye
Tepki
1

Vedat abi, bu yola galiba senin tecrübelerinle düşeceğiz!
Yani Roma'dan güneye biraz yolu uzatmamız gerekecek :rolleyes: Fribotla, dönüş yaklaşık iki gün sürüyor, bu da düşünülmesi gereken başka bir ayrıntı. Bütün yolu bisikletle dönmek iyi olabilir :eek: