bu hindistanlilarda ilginc bi kabiliyet var gelecek tahmini ile ilgili. gecenlerde bi derste konu acildi bizim professorlerden biri ispanyada bi otele yerlesiyo ama otelde hindistanli kahinlerin bi toplantisi var.neyse bizim ki sans eseri bi tanesi ile tanisiyo konu konuyu aciyo ve kahin bizimkine gelecegi hakkinda merak ettigi bi sey olup olmadigini soruyo.professor tabiki inanmiyo bole bi seye ama merakini da engelleyemiyo.kahin 3 tane tarih istiyo professorun hayatindan.bizimlki evlenme bosanma ve ilk cocugunun dogma tarihlerini veriyo.adam daha da ayrinti istiyo yaklasik saatlerini istiyo bu olaylarin.bizimki cevapliyo.
ardindan bomba.kahin kadinin dogum gununu dogdugu gundeki ortami dogum saatini ugusuz gunlerini, hayatinda donum nokotasi olacak gunleri, olum gununu tekl tek bi kagida yaziyo veriyo.professor bu duruma inaanmiyo ve adamin solediklerini kontrol etmek icin annesini ariyo.ve dogum saatini ve dogdugu gundeki ortami soruyo.annesinin cevabi bizimkini sok ediyo.soledigine gore sallamasi imkansiz ayrintilar yaziliymis kagitta.
bu olaydan sonra bende bayaa meraklandim.cevremde bi hindistanli arkadas vardi.ona durumu anlattim o da bunu hindistan nerdeyse bi gelenek oldugnunu, bu kahinlerin bu hizmeti karsiliksiz olarak yaptigini cunku bunun onalara Allah tarafindan verilen bi vergi oldugunu anlatti.bende benim hayatimdan 3 tane tarih verdim.dedimki benim gelecegimi ogrenmek istiyorum. cocuk benim bilgilarimi aldi bakalim hala haber bekliyorum

)
bu arada bu tur bilgilarin cok kotu yanlarida varmis.mesela hindistanda bazi insanlar ugursuz olduguna inandigi gunlerde disari cikmiyorlarmis.kendilerine soylenen takvime gore yasayip olecegi gun ve saate gore hayat planlari yapiyolarmis.
kontrol etmedim ama cocugun bana sotledigine gore (link) adresinde bu tarz yorumlar yapan bi adam oldugunu ve ilk sayfada bi yerde yazdigini soyledi.adama mail atarak kendine ait bilgileri ogrenebiliyomussunuz.