Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aşınmış alyan vidasını çıkartmak

hardal

Üye
Tepki
24
Bisiklet
Sedona
Merhaba,

Bisikletin ön çamurluğunu yalama olmuş, takılırken aşındırılmış alyan vidası nedeniyle çıkaramıyorum. Çamurluğun tellerinin ön maşaya sabitlendiği vidadan bahsediyorum. Öncelikle sormak istediğim bir kaç soru var.

1- Çamurluğu bisiklete takma işlemini başka birisi, sonrasında ön çamurluk tekere yüksek geldiğinden tellerini kısaltarak çamurluğu alçaltma işlemini başka birisi yaptı. Sorum ise bu aşındırılmış vidanın sorumlusu kim olabilir?

2- Bu alyan vidasını nasıl çıkartabilirim?

Teşekkürler.

Scudo
Alyan vidayı oyuğa daha zor girecek daha geniş bir tornavidayı çekiç yardımıyla tıklayarak açabilirsiniz.

Esenlikler.Vidanın üstüne iki veya üç kat mutfakta kullanılan plastik streç filmlerden oturt ve uyumlu alyan ile sökmeye çalış.

• Beğen
Tepkiler: dgny.berke
@Fırat Çetin
İlk defa duydum neymiş diye baktım :) Genelde ayarlı pense derler ama polis pensesi de deniliyormuş demekki

Alyan vidanın yivli kısmı kalınlığı kadar kalınlıkta bir matkap ucuyla kafa kısmını delin. Yivli kısma denk gelince kopartıp alıyor kafayı ve sıktığınız parçanın iki kısmı birbirinden ayrılıyor. Yalnız matkabı iyice sabitlemeniz lazım, kayıp vida harici kısımlara zarar vermesin. Gidon boğaz vidalarımdan birisi yalama olunca bu şekilde sökmüştüm.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Eğer testereyle tepesine çizgi şeklinde oyuk açaçak kadar yer varsa, tornavidayla açabilirsiniz.

İkinci soruya odaklan bence sen. Ayrıca bu işlerden anlayan birine yaptırırsan bisiklete zarar verme ihtimalin ortadan kalkar. Bir de her alyanla vida açmamak lazım.

Geri