Asfalt lastiklerinde yoltutuş?

goLdenskuLL

Aktif Üye
Tepki
52
merhaba arkadaşlar.

daha önce hiç asfalt lastigi kullanmadım. bu lastikler virajlarda, bisikleti yatırdığımızda dişli lastiklere göre güvenli midir, veya ne gibi farklılıklar vardır ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :)

Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Goldenskull bir defa asfalt lastikleri, düz yolda çok daha konforlu, titreşimsiz, ve süratli yol almanı sağlarlar. İlk başlarda her ne kadar bisiklet yatarken uçacakmış gibi gelse de, zamanla buna alışıyorsun. Sadece lastiğin daha ince olduğu için daha çabuk yattığını fark ediyorsun. Ben bir bisikletimde 1,40'lık dişsiz lastikler kullanıyorum. Ara hızlanmalarım, bayır tırmanışlarım çok daha kolay oluyor bu sayede. Virajlarda da sorun yaşamıyorum. Zaten dişli lastiğin de aslında pek bir getirisi yok yolda, sadece fazla geniş olmaları güven veriyor. Ancak bu çok daha fazla güç harcamana neden oluyor. Yol lastiklerinde tek sorun fren mesafenin nispeten uzaması, ve arka tekerleği frenle kilitlediğin zaman çabuk kaymaya başlaması. Ayrıca ıslak zeminde, kullandığın lastikler benimkiller gibi sıfır dişliyse biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Ancak az dişli, üzeri desenli yol lastiklerinde bu sorun yok denecek kadar az.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Bugün RoadRunner'la gezinirken asfalt lastikleri ile ilgili bir şey daha dikkatimi çekti. MAZGALLARA DİKKAATT!!! :eek:
Yahu bütün mazgalları, yarıkları yola paralel olacak şekilde yerleştirmişler, her seferinde birinin içine girmesin tekerleklerim diye slalom yaptım :)...

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
sen gel de onu bize sor 23 mm lerle downhill yaparken slaloma kalkısıyoruz mazgalları gorunce

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
büyük korkumda 2,00 lastiklerin bile gireceği büyük mazgal boşluklar...

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Aslında yola dikey kalacak şekilde yerleştirseler mazgalları hiç bir sorun kalmayacak. Ama düşünen kim değil mi?
He bir de geçen gün önümde bir lastik belirdi yolun sağına yakın, solunda ve sağında geçecek kadar yer var ancak solun devamı yolun tamamı olduğundan daha geniş diyerek solundan geçtim. Allah'tan da öyle yapmışım, meğerse lastiği otomobiller çukura girmesin diyerek koymuşlar, çukurun devamı da sağdaymış... Bundan sonra lastik vs gibi alışılmadık trafik işaret ve levhalarına alışsam iyi olacak sanırım :).

superonlayn

Daimi Üye
Tepki
50

ırc mythos slick..mükemmel bir asfalt lastiği..ayrıca hafif arazi içinde uygun..
bu lastiğe benden tam not
(link)

• Beğen
Tepkiler: efeugur

efeugur

Üye
Tepki
5
selam ben haftada 4 gün ve günde 15 km asvaltta gidecem kaldırım valan trafik durumuna göre sence gangi lastik marka model t.edersin :) :)

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Tepki
4.699
Bisiklet
Specialized

valla bendede vardı 20 günde eridi bitti o lastikler...

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6

Marka model söylemek istemiyorum malum ben de her lastiği denemiş test etmiş değilim. Ancak en fazla 1,75'lik, dişsiz veya çok az dişli bir lastik ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ne de olsa çok uzun mesafe yapmayı düşünmüyorsunuz. ;)

efeugur

Üye
Tepki
5
[QUOTE=HaliliOzturk;51440 selam ırc .slık 1.95 olcak galiba cünkü vazla sert kullancam heralde en azından biraz daha dişli bi lastık dün hepsini bakarak testeddim hesapladım ama kullanmadım .tesekkürler.bu arda halıl sen sirkecidemisin.ben sirkeci de çalısıyom tanışmak isterim seninle.

bedo

Forum Bağımlısı
Tepki
332
@goLdenskuLL

benim de çok denemediğim lastik var ama şu anda ben mıchelın in
hard terraın lastiklerini kullanıyorum ve memnunum ama contınental lastiğinin de de iyi şeyler var diyiyorlar ama dişsiz lastik yol için iyidir.Ama bazen dönüşlerde yolu tutmuyor diyiyorlar.

Alican

Forum Bağımlısı
Tepki
739
Şöyle söyleyeyim...
Ben genel olarak günlük ulaşım için kullanıyorum bisikleti...Ve bazen 40 km ye falan çıkıyorum ev-iş falan filan derken...
IRC Avantage Pro 2.0 kullanıyorum...Oldukça memnunum...Hem kuru hem yağmur çiselemiş asfaltta sakız gibi tutuyor...Güç harcama olayı çok azalıyor...Çünkü dişleri yol için...Bunun dışında fayda/fiyat oranı en iyi lastik diyebilirim...Çifti 25 ytl civarı...;)

Sercan

Forum Bağımlısı
Tepki
204
Ben de CST'nin 2.00'lik yol lastiklerini kullanıyordum. Geniş, ama dişsizdi. Oldukça da memnundum. Şimdi havalar soğudu, yakında kar yağmaya da başlar diye 1.95 arazi lastikleri aldım ve bayağı da dişli aldım, karda yol tutuşu iyi olsun diye... Eğer şehir içinde biniyorsanız ve ara sıra araziye de giriyorsanız 2.00 CST yol lastiklerini tavsiye edebilirim. Fiyatları da çifti 18 YTL. Ama araziye hiç girmiyorsanız kesinlikle 1.40'lık lastikleri tavsiye ederim. Eski bisikletimde 1.40'lık lastik kullanıyordum bir dönem ve bisiklet sabit çatallı ve hi-ten kadroluydu, çok iyi hızlanıyordu ve ince lastik olduğundan yormuyordu fazla...

Bir de mazgallar var tabi, ön lastiğimin araya girmesi sonucu, bisikletimin beni üzerinden atmasına neden olan mazgallar... :) Eğer benim gibi bakan körlerdenseniz, 2.1 lastik alın da girmesin araya :)