Asfalt için lastik ?

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Genelde sert zeminlerde bisiklete biniyorum,Trek 4700'de Bontrager Jones AC 26*2.1 lastikler var asfalt için uygun olmadıklarını sanıyorum.Daha ince ve hızlı bir lastik alsam bariz bir fark yaratır mı ?,merak ettiğim lastikleri değiştirmemin avantajları neler olabilir ?

Scudo
T

Tuğrul

Misafir
Dişsiz lastik performansı % 30 a kadar arttırır. IRC Avantage Pro
çok güzel bir lastik 13 euro .

(link)

Aynı desen markada 7 euro olan da var . Buda iyidir.

(link)

Tavsiye ederim.Gürsel abiye danış.

Selamlar

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Teşekkürler...almayı düşündüğüm modeli yazmışsınız sanırım kevlar karkaslı olanı biraz daha hafif olmalı.

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
performansını yüksek tutmaya yarar dişli lastiği asfaltta kullanmak..
yarışçı arkadaşım yaz kış dişli lastikten vazgeçmiyor. "abi asfalt lastiği kullandığımda performansım çok çok iyi zannediyorum, yarışa giriyorum beklediğim gibi olmuoyr.asfalt lastiği üşengeçlik yapıyor" diyor...

bana göre bisiklet ne kadar kolay ilerliyorsa doğru o'dur. ama bakış açısı ve amaçlar farklı...

• Beğen
Tepkiler: nime ve magirus

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Bu da bir bakış açısı...Şahsen benim de takıntı sayılabilecek problemim yok değil,yüksek hızlarda lastiklerden ses geliyor hatta bazı durumlarda insanların motorlu taşıt zannederek korkmaları da beni rahatsız ediyor.Performans konusunda pek aynı düşüncede değilim,lastiklerin getirdiği rahatlığa kapılmaktansa tahminim parkuru uzatma yoluna gideceğimdir netekim bisikletimi değiştirdiğimde bariz bir rahatlama hissetmiştim ve parkuru uzatmıştım.

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
en iyi yol tutuşunu yol bisikletin de gördüm ben..tabi çok pahalı bir mtb kullanöak nasip olmadı.onda nasıl oluyor bilmiyorum.. :D

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Çağatay ..
Akıl var mantık var.. 1 parmak eninde bir lastik nasıl olur da 3 parmak eninde bir lastiken daha iyi olur? Dağ bisikletinin lastiği yol tutuşu en iyisidir.. Tabi model ve diş yapısına göre kendi aralarında da farklar olabilir..Dişli lastikler düz yolda iyi tutmaz..
Gürsel

• Beğen
Tepkiler: nime

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
gürsel abi özür yaa
yazdığım yazıda kelimeyi yanlış kurmuşum..

duyguny

Forum Demirbaşı
Tepki
120
Tuğrul abinin tavsiye ettiği lastik bende var hafif dişli viraj lastiğinden sonra performansımı arttırdığını rahatlıkla söleyebilirim... 1az kalın (2.0) ama 1.75 schwalbe de iyi diye duydum 1.5 leride gelmiş
ama gürsel abinin dediği gibi lastik inceldikçe yol tutuşu ve sağladığı rahatlık azalıyor...

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Tepki
789
Bisiklet
Sedona
abi arkadaş mtb sinde 2,15 herhalde o ölçülerde lastik kullanıyor.lastiği görseniz biraz daha kalın olsa motor lastiği olur..acayip kalın çatala silme gidiyor.ama full diş var lastikte.haliyle hızlı değil.düzde hızlanıyorsunuz biraz ileride kesmeye başlıyor...ama yokuş aşağı araba gibi ses çıkarıyor... :D

yakdag

Üye
Tepki
3
selamlar,
bende daha önce IRC nin pranha modelini kullanıyodum (kron zoxes).
dün schwalbe nin Marathon Slick modelini taktırdım. Cidden farketti. sanki asfalt üzerinde kayıyormuş hissi, hızlı ve eğimli dönüşlerdeki tutuşu muhteşem ötesi.

Ürün ile ilgili detaylı bilgiye (link) tıklayarak ulaşabilirsiniz. Çifti 36€ ..

Sevgiler..

Tepki
13
selam, kenda k-838 ve ırc avantage pro .hangisini tavsiye edersiniz?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Tepki
9
Bisiklet
Kron
Merhabalar.. Hem ince hemde sıksık patlamasın diyorsanız biraz fazla ağırlığa katlanıp Schwalbe Marathon Plus Smart Guard alabilirsiniz.. Ben kullanıyorum çok ta memnunum..

Lütfen 740 X 555 den büyük resim eklemeyelim

Düzenleyen : Tuğrul

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Tepki
2.150

Selam IRC çok daha kaliteli ve hafif bir lastik..Kesinlikle IRC..
Bizde ikisi de var..(Çok yakın fiyatlara)
Gürsel
(link)

Tepki
9
Bisiklet
Kron
Tuğrul bey düzeltme için teşekkürler. sonrakilerde dikkat ederim, bu aceleye gelmişti.

Barbaros

Forum Demirbaşı
Tepki
193
Ben 7 euroluklardan olanları aldım taktım treke. Süperler.

Gürsel abiden temin edebilirsiniz.

Barb.

BF Okuru

Üye
Tepki
11
Schwalbe Hurricane GX 26*2.1 takdırdım sert zeminde tutuşu iyi,arazide kenarındaki dişler sayesinde çok kötü sayılmaz,sessiz,performansa etkisi yok...çifti 52 Euro civarı,All Terrain olarak güzel bir lastik.

Hikmet Ataman

Daimi Üye
Tepki
30
gursel abi ben ankaradayım 2 adet IRC Avantage Pro yu netten siparis edersem kargo ucreti ne kadara gelir ki?