aslında en azından 100-150 kmlik zorlayıcı bir tur sonrası ilk görüşlerimi yazmak isterdim ama sanırım bir süre mümkün olmayacak. hem yaz sıcakları, hem de geçirdiğim ufak-tefek düşüşler nedeniyle şimdilik dinlenmedeyim.
henüz toplamda 300 km'deyim ama ilk fikirlerimi paylaşabilirim.
öncelikle belirteyim ki, bundan önce kullandığı en iyi bisiklet Bianchi Meta Pro olan bir acemi olarak yorumlar yapacağım, yani kıyas imkanı pek yok
1) genel olarak memnun muyum?
evet, kesinlikle. çok keyifli bir bisiklet
2) keşke şunu alaydım dedim mi?
dimedim.
aslında scott scale serisinin çizgileri çok hoşuma gidiyor ama renklerde "budur" diyemediğim için önümüzdeki yıllarda daha bi kafama yatan modelinin çıkmasını bekliyorum. şimdilik benim için sd-761'den iyisi olamaz
scale ve sd-761 dışında hoşuma giden bir model daha hatırlamıyorum zaten.
yani evet, benim için kadro tipi-rengi çok önemli. donanım nasılsa 2-3 yılda bir değişir.
3) kadro boyu?
evet bu halen kafamda bir soru işareti
boyum 1.72
aslında bana en uygunu 17" idi sanırım. şimdi daha ziyade tur amaçlı kullanacağım için 16" almadım, 18" aldım (17" seçeneği yok)
Şu anda süper rahatım. Önceki Bianchi'de turlarda 20 km'de bel ağrıları başlardı. Bunda 50-60 km'de dahi halen çok rahat oluyorum.
Ama belki önceki sorunun nedeni kadro boyu değildi, bu konuda net bişey söyleyebilmek için 16" veya 17" de kullanmam gerek.
4) MTB aldığım için memnun muyum?
kesinlikle. Hibridlere fena takmıştım kafayı ama 26" seçimim gayet isabetli gibi.
tamam tek amaç uzun tur ise veya sürat öncelikli ise 28" alınır
ama gerek şehir içinde keyifli kullanım için, gerek günlük köy yolları-patika turları için 26" daha keyifli olur diye düşünüyorum.
5) peki ya amortisör?
düz maşa düşünmüştüm, iyi ki almamışım.
Türkiye'nin köy yollarında ve hatta bazen orman yollarında dolanacaksanız düz maşa pek fena bir seçim
yalnız illa kilitlenebilir olsun. yokuş çıkarken farkediyorsunuz.
gerçi ben halen kilitlemeyi unutuyorum, kilitlersem de açmayı unutuyorum. kilitli halde merdivenlerden bile indim, şükür bişey olmadı maşaya

dediğim gibi ön amortisör olmasından çok memnunum ama 100 mm mesafeye gerek yok sanırım. bazen çok gereksiz esnediğini düşünüyorum. 50-60 mm olsa fazlasıyla iş görürdü.
gidondan kilitleme olayı da süper. başta gereksiz diye düşünmüştüm, eğilir kilitlerim nolcek demiştim. ama elin altında olması güzelmiş.
6) bagaj takma yerinde biraz sıkıntı yaşadım.
sele borusuna bir kelepçe ile monte ettik, burada sorun yok.
ama alt taraf zor oldu. kadrodaki disk fren yerleri beni biraz zorladı. nihayetinde oldu ama çok az yamuk duruyor.
7) vites donanımı?
rapid fire kollar çok keyifli.
vites geçişleri de tıkırında.
9'lu sistem ile 8'li sistem arasındaki farkı anlayacak tecrübem yok.
şimdilik bana eksik gelen birşey olmadığını söyleyebilirim.
6) fren?
işte burada biraz sorun var sanki. çok güvenli gelmiyor bana. lastikten midir? janttan mıdır? fren pabuçlarından mıdır? nedendir bilmiyorum. bunun bir çaresine bakacağız elbet.
yani öyle çok kötü değil ama bişeyler eksik sanki
şimdilik geneli böyle
bazı parçalar veya bisiklet dışındaki aksesuar/malzemeler hakkında acemi görüşlerimi paylaşacağım