Scudo Sports

Arkayı kaydırarak dönme...

hippix

Üye
Tepki
1
Bu hareketi çok seviyorum, ön freni hafif sıkıp viraja girince arkayı tamamen sıkıyorum, bisiklet savrulduktan sonra tekrar pedallara asılıp dengeyi sağlıyorum.
Çok zevkli birşey.. acaba forumda bunu yapan varmı ?

Not: Arka tekerleğin kabak olmasından sorumlu değilim.:D

Scudo
Bu hareket "drift" deniyor, yarışlarda keskin virajları daha hızlı dönmek veya dönülemeyen çok keskin virajları dönmek için kullanıyoruz, toprakta çok fazla yemiyor lastiği ama gerekli olmadıkça ve kuru asfaltta yapılmamalı, aslında arazi sürücülerinin çalışması gerekn bir teknik ve oldukça zevkli,
yağmurlu bir antrenman dönüşü eve geldiğim son dönüşte kallavi bir şekilde yapmaya kalkınca bir anda yan yere oturmuştum ama çok zevkli bir düşüştü, Jan Ulrich in alp de huez zamana yarışında yağmurda yan düşüp sürüklenmesi gibi sürüklenmiştim :) yağmurda asfaltta yapmayın :) ...

• Beğen
Tepkiler: dodo ve hippix
cidden çok güzel bir harekettir o hareketi ormanda virajlara girerken yapıyordum ama spdlere geçince biraz tırs tırs oluyorum. ama eskiden mahallede bisikletin arkasını kaydırarak 360 çekmeye çalışırdık ama bisikletler büyük olduğu için 180dereceden biraz fazla yapıyorduk :D

• Beğen
Tepkiler: hippix
yani ciddende lasik törpülemek bende çok seviyorum özellikle dönüşlerde ama dediğim gibi o kadar para verince insanın içi gitmiuo değil :D

bu hareketi sakın ağaçların arasında hızla ilerlerken yapmyın gecen ay az kalsın çok kötü düşecektim :)

Çok zevklidir bu yaşta hala arkadaşlarla bisiklet üstünde deymece oynarken çok pratik oluyor :D

@Erkut Yiğit

eğer aralarından geçtiğiniz ağaçlar çam ağacı ve de yerler çam iğneleriyle dolu ise bu işin yeri değildir :D

• Beğen
Tepkiler: hippix
o hareketi yapmak cooook zevkli ama lastikler bitiyo

pekii lastik eskitmeden nasıl yapılır?

eeryolda felan degilde eğlence amacıyla surus yapıyosanız elinize bi mermer yada seramik parcası alın bir yere bırakın ve bisikletin arka tekerleri o tasın tam ustundeyken arka frene asılın ve kendinizi bosluga bırakın

isterseniz dumduz uzun bi mesafe gidin isterseniz değil 180 270 felan direk 720 derece donun:D :D

çok güzel ve yapmayı sevdiğim bi harekettir benim tankla ancak o hareketi güzel yapabiliyorum :D ama 180 dereceyi geçemiyo :(

Çok eğlenceli bir hareket, ufakken çok yapardık ve ailemizden sürekli fırça yerdik. Çünkü lastik kabak olup, bir müddet sonra hem dış, hemde iç lastiğin değişmesi gerekiyordu. Benim bisikletimin akort ayarından olsa gerek sürekli lastiğin aynı yeri biterdi ve diğer yerler yep yeni kalırdı. Hatta bir müddet sonra arka teker ile ön tekerin yerini değiştirirdik. Ne günlerdi o günler...

"drift" çalışarak arazi performansını artırmak istyenler iki yönlü çalışmayı ihmal etmesin :)

sürekli aynı yön için antreman yapmak diğer yönü hiç yapamıyormuş yada yapamayacakmış hissine neden oluyor..yani sürekli sol viraj dönüşü çalışmak, sağ virajlarda müthiş tedirginlik yaratıyor.. iki taraflı çalışmaktan kastım bu..

ben daha yenıyım eskı bır bısıkletım var fakat hergun bır parcası bozuluyor yenı bır bısıklet almak ıstıyorum ama bu konulara hakım olamadıgım için ne alacagımda kararsızım bana 300 YTL cıvarında bır bısıklet onerırsenız sevınırım

Attırıcıya bişey olamsında :D

MErmerde Çok PİS kayıyor :D birde yağmurlu havada... ama ben kumda kaydırmayı tercih ederim..

Mermerde kaydırdım bacaklarım ayrıldı :D :D

Yağmurda Yaptım Teker Eridi. Islandım :D

Aman Bisikleti Yatırma Her İki Teker Aynı anda kayar :D

(6 ade :D bulunmuştur 7 oldu :S )

Geri