Scudo Sports

ArkadaŞlar pedali sÖkemİyorum yardimci olabİlİr mİsİnİz?

Tepki
31
İsim
Faruk Emre KAYA
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar

Bisiklet Rockrider 8.1 dağ bisikleti, bu gün elime sipariş ettiğim wellgo c27 mtb pedalı geçti büyük bir heyecanla eve gelip işe koyuldum pedallara reflektörleri yerleştirdim yalnız pedalı sökemedim .. elimde kurbağacık vardı neredeyse onu kırıyordum ama anasını sattımının pedalı çıkmadı deli oldum resmen valla arkadaşlar bir püf noktası mı vardır benim bilmediğim bir tekniği mi vardır neden çıkmaz bilemedim. yardımcı olursanız sevinirim... şimdiden teşekkür ederim

Scudo
Merhaba,

Makina yağı var ise,sıkışan bölgeyi yağla,biraz bekleyip öyle denemek lazım..

@Faruk Emre Kaya

Bir dene bakalım :)

eyvallah :)

yok abi sökülmüyor eğer sökülürse direk parçalayıp imha etmeyi planlıyorum yoksa içim rahat etmeyecek

@Faruk Emre Kaya

Son olarak makina yağı ile denemekte fayda var,çoğunlukla kullandığım yöntemdir..

pedalların vida yönü ters olmuyor mu? en azından birisinin vidası. ona dikkat ettiniz mi?

daha önce şöyle yazılmış
@HaliliOzturk

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Ahmet Bey'in de dediği gibi doğru yönde çevirdiğinize eminseniz kuvvet kolunun uzunluğunu artırın. Küçük boydaki bir anahtarla sökmek imkansız olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Sağ pedalı saat yönü tersine çevirerek açıyorsunuz. Normal diş yani.
Sol pedalı ise saat yönüne çevirerek açıyorsunuz. Ters diş. Normal vidada sıkma işlemini yaptığınız şekilde açılıyor yani.

• Beğen
Tepkiler: Erhan B.
teşekkür ederim dostlarım :) çakmakla etrafını ısıttım kendiliğinden söküldü melet :) uğraştırdı bayağı ama sizin dediğiniz gibi oldu nitekim yönleri karıştırmışım :)

hepinize teker teker teşekkür ederim güvenli pedallamalar inşallah..

delirtmişti abi artık ya :) eyvallah kurtuldum çok şükür

yok bişey olmadı ne is ne duman. 15 sn kadar ısıttım sağını solunu elimle döndürdüm :)

Pedallardan bİrİ normal dÜz dİŞ dİĞerİ ters dİŞdİr onun İÇİn sÖkemİyorsunuz.

Bende aynı problemi SPD pedal takarken yaşamıştım. Biraz WD-40'ı çevresine sıktıktan sonra anahtara fayans çekiciyde 3-4 kere vurunca pedal dönmeye başladı. Mümkünse yeni pedalı takarken yivlerine biraz yağ sürmeniz. Daha sonra sökmeniz kolay olsun diye.

Geri