Arkadaşlar lastiği incelticem MTB

ozic

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2008
Mesaj
193
Tepki
108
Şehir
eskişehir
(link)

bu ürün sizce nasıl. Fiyat/kalite ??

İç lastiğide farklı oluyormu bunun ??
 
  • Beğen
Tepkiler: ali tekintüre
Scudo

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Temmuz 2010
Mesaj
1.424
Tepki
812
Şehir
Yalova
Bisiklet
Giant
@ozic

Fiyat/kalite performansı orta seviyede diyebilirim, rubena cst kıvamında bir marka tabi lastikleri biraz daha yumuşak.

İç lastiğinizin üzerinde hangi boyutları kullanıcağınız yazar, genellikle 2.15 - 1.75 arası olur. Bu ölçülerdeki bir iç lastiği 1.6 da kullandım sorun yaşamadım, dikkat etmen gereken nokta iç lastiği dış lastiğin içine tam yerleştir (gerekirse pudrala), bir kısmı dışarıda jant arasına vs. sıkışırsa iç lastiğini kesebilir. Diğer bir önemli noktada lastiğe basılacak doğru hava basıncı. Oda dış lastiğin köşesinde ... psi olarak yazar.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic

Mustafa Mus

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2011
Mesaj
214
Tepki
86
Şehir
istanbul
Adaşıma katılıyorum :) Rubena lastik için çok fazla bütçe ayırmak istemeyenler için güzel tercih fakat sitelerden ve forumumuzdan ikinci el lastiklere de bakabilirsin. Yanılmıyorsam s a h i b i n d e n com da maxxis overdrive satılıyordu çok temiz ve 50tl. Rubena dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. İç lastikte de marka önemli. hafiflik ve esneklik önemli. continental iç lastikler 20tl civarı bence biraz gereksiz. iç lastikte rubena seçebilirsin. Alacağın iç lastiğin kullanabileceği ölçü aralığı ile dış lastiğin ölçüsünün örtüşmesi iyi olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic

ali tekintüre

Daimi Üye
Kayıt
24 Kasım 2010
Mesaj
331
Tepki
137
Şehir
İstanbul
Mtb de lastik inceltmek eninde sonunda asfalta götürür,bence mtb olarak kullan vur kendini dağa taşa,zevki orda..asfalt ise bambaşka bir sihir..
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic

eray akyol

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Haziran 2009
Mesaj
468
Tepki
160
Şehir
Bursa
@ali tekintüre

arkadaşıma katılıyorum eğer asfaltta binecekseniz yol bisikleti alın. Benim de ilk zamanlar ince lastik hevesiyle bir deneyimim var ama. altındaki bisiklet MTB. yani adı dağ bisikleti zaten. Kısa bir süre sonra lastiklerimi değiştirmiştim. Bence 1.95 lik bir mtb lastiği alın özellikle tavsiye edebileceğim schwalbe racing ralph evo. hep yol tutuşuyla hem akıcığıyla mükemmel bir lastiktir.

fikirlerinize saygı duyuyorum umarım haddimi aşmamışımdır..

Sağlıklı ve mutlu bol pedallamalar... ;)
 

Ali ERTURAN

Forum Demirbaşı
Kayıt
29 Mart 2010
Mesaj
582
Tepki
354
Yaş
29
Şehir
İstanbul Samsun Giresun
Bisiklet
Whistle
Bu lastiklerin aynısını arkadaşım için topladığım bisiklette denedim.
Lastik fiyatına göre performansı iyi denilebilir fakat ben pek güvenli olduğunu söyleyemem.Yol tutuşu çok iyi değil, bence.

Lastik çok ince ve malum İstanbul yollarında çok rahatsız ediyor.Bundan önce 1,75 olan modeli denedim ve buna göre daha iyiydi, tabii konfor olarak.Akıcılık bu lastikte çok daha iyi.

Benim aldığım lastiğin kenarları reflektörlü ve güya dikene, cama karşı dirençliymiş.

Bu sitede fiyat biraz pahalı gibi geldi bana, bana çifti 30-40 TL gibi bir fiyata gelmişti.

Size tavsiyem en çok çalışan parçalardan olan lastikleri iyi seçmeniz yönünde olacaktır.O açıdan önerebileceğim; Maxxis Overdrive 26*1,50 kevlar lastikler.Yol tutuşu konusunda çok iyi olduğu söyleniyor.Ayrıca patlamaları karşı yapısı gereği daha dirençliymiş.Fiyatıda çift olarak 80-90 TL civarı.

Tercih sizin tabii.
Selamlar ;)



 

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
Ekonomik bir çözüm için şu modeli de inceleyin bence.
(link)
2 aydır kullanıyorum, asfaltta akıcılığı iyi, dağda da hiç sorun yaratmıyor. Biraz daha dikkatli kullandıktan sonra her deliğe girebiliyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
ben bu lastiği kullanmıştım. asfaltta suyu gördümü sapıtıyor biraz. yol tutuşu zayıflıyor ama kuru havada binerim derseniz kullanabilirsiniz ancak unutmayın, yazın tam ortasında, çimleri sulayan belediyeler illaki asfaltı da ıslatmadan sulama işlemini bitirmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic

emre karakoç

Daimi Üye
Kayıt
2 Kasım 2010
Mesaj
348
Tepki
212
Şehir
adana
@Oguzcan Koselerden

Aslınsa bu lastikleri alama nedenim de yağmur sonrası kullanmaktı. Ben çoğunlukla asfalt dışında kullanırım ama yağmurlu dönemlerde balçık oluyor bu çevre. Yağmur yağdıktan sonra asfalt dışında şansım olmadığı için ikinci bir teker seti oluşturdum. 1 ay kadar önce de şiddetli yağmur altında kullandım ama fazla hızlı değildim.
 
  • Beğen
Tepkiler: ozic