Arkadaşlar foruma yeni katıldım.

gorkenm333

Üye
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesaj
19
Tepki
29
Yaş
36
Şehir
aydin
İsim
mehmet
Bisiklet
Carraro
haritayı a 2 boyutunda detayli köy yolları dahil çıktı almak istiyorum google mapta çıktı alamıyorum ya köy yolları gözükmüyor yada ege bölgesi. Lütfen yardım. Tür günlüğü için nnnn
 
Scudo

Kürşatt

Daimi Üye
Kayıt
18 Ekim 2014
Mesaj
260
Tepki
156
Yaş
39
Şehir
Kahramanmaraş
İsim
Kürşat
Bisiklet
Cube
Öncelikle foruma hoş geldiniz Hiç birşey olmuyorsa PrintScreen tuşuna bas ekran görüntüsü alır paint te yapıştır kenarlarını kes çıktı al sana benim yaptığımı anlatayım belki faydası olur. Melesef çoğu hibrit haritada köy yollarının hepsi görünmüyor bende google earth ten ilk önce gözle tarama yapıyorum yolları keşfetmek için daha sonra Yol ekle diyerek kendi yolumu çiziyorum kaç km olduğunu not alıyorum istediğin renkte kalınlıkta işaretlemede yapabiliyorsun. Denemekten zarar gelmez..
 

gorkenm333

Üye
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesaj
19
Tepki
29
Yaş
36
Şehir
aydin
İsim
mehmet
Bisiklet
Carraro
oncelikle cevabın icin tesekkur ederim.
anlattıgın yontemi kullanıyorum fakat tur pilanlaması yaparken rotayı belirlemekte zorlanıyorum google eart ta okafar cok renkli cizgilerim oduki birbirine karısıyor
benim amacım :tur gunlugu bibi birsey yapmak mesela a 2 boyutunda bir ege bolgesinin haritasını cam cerceve yapıp bu güne kadar gittigım turları uzerine renkli kalemlerle isaretleyip numaralandırmak ve ajandama km yukseklik bilgisi onemli yerler hakkında kücük notlar turdayken tanıstığım arkadaşlar gibi birde gidegek olduğum güzergahı daha rahat hazırlayabilmek adına birde hanı ileride ALLAH nasibederse cocuklarıma torunlarıma anlatıp bırakabileceğim bir sey olmasını istiyorum nette fotolar rotalar hepsi gelip geciyor bazan bilgisayara giren virus bazan unutulan facebokk şifersi bazan voltaj yızünden yanan harddisk gibi silinsin istemiyorumm
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
476
Tepki
1.320
Şehir
Şile / İstanbul
İsim
MUSA
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bir harita yazdıracağınız zaman, ekranda gördüğünüz bilgilerin aynıları dahil edilir. Bir haritayı yazdırmak için:
  1. Haritanızı, yazdırmak istediğiniz içeriği gösterecek şekilde ayarlayın.
  2. Hazır olduğunuzda, tarayıcınızın menü çubuğunda Dosya > Yazdır'ı tıklayın. Klavyenizin CTRL+P (PC için) veya https://lh4.googleusercontent.com/xcRLFoZGJk0rUKxJdfzFR7S880G361tP93v-I8IKc-cwUXmiAJAxRFHPdERDNhQZB_S-qBwz6UettSDOWfaE6SNPyJ7qI4VkZ-a4xW8qSfrOqrURjAY+P (Mac için) tuşlarına basarak da yazdırabilirsiniz.
  3. Tarayıcınızın yazdırma iletişim penceresi görünür. Haritanızı yazdırmak için talimatları izleyin.
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
@MUSA Ç. aslında TIFF formatında kayıt ettikten sonra yazdırmak daha mantıklı. Sonuçta çözünürlük kaybını en aza indirmeye çalışıyor gibi geldi arkadaş. Ancak A2 ye yazdırmak için Photoshop veya Corel draw türünde bir program kullanması gerekiyor diye biliyorum..
 

gorkenm333

Üye
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesaj
19
Tepki
29
Yaş
36
Şehir
aydin
İsim
mehmet
Bisiklet
Carraro
serkan bey link bozuk sanırım hata veriyor ama siteye bakıyorum tesekkur ederim

:) niyetim asla ne dinle nede sizinle dalga geçmek değil haklısınız kusura bakmayın biraz tatsız bir tanısma oldu isterseniz bu tatsızlığı ortadan kaldıralım

aydın sultanhisar atçadan yazıyorum. iklimlendirme sistemi uzerine ozel bir şirkette calışıyorum. bos vakitlerimde malum bisiklet sürmeye çalısıyorum. yaklaşık 1 buçuk yıldır bisiklet kullanıyorum. forumu tesafuf eseri buldum.forumdan bukadar hızlı cevap alacağımı sanmıyordum foruma sahip cıkan arkadaşların olması güzel forumdaki tüm arkadaslara selamlar ruzgar hep arkanızda olsun;)

birde cok olmasada iş yeri nazillide oldugu için standart olarak sabah 8 aksam 8 km pazar hariç hafta sonları binmeye calısıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
4.580
Tepki
7.568
Şehir
Polonya
Başlangıç
2009—10
@gorkenm333
Bence planınız oldukça güzel. Büyük bir harita ve bunu bir günlük olarak kullanmak. Çok hoşuma gitti.
Eğer düzgün bir iş yapmak istiyorsanız, ekran görüntüsü vs. kullanmayın. A4'ten büyük boyutlar için çok çok kalitesiz olacaktır görüntü. Siz A2 istiyorsunuz hem de.

Gerçek harita verisi kullanın. Bunun için de GIS yazılımları var. Ek olarak harita ajanslarının ücretsiz verileri var.
Yazılım olarak Cadcorp GIS tavsiye ederim. Benim de bu yaz staj yaptığım firma. Ücretsiz Express sürümünde yazdırma da varmış.
(link)

Harita verisini nereden bulacağınız hakkında ise en ufak bir fikrim yok :(
Tübitak sitesinde verinin mevcut olduğunu ve üniversitelere verdiğini söylemiş. Size verir mi bilmiyorum, denemekten zarar gelmez.

Ekleme;
Araştırırken burayı buldum.
(link)

Sağda katmanlardan istediğinizi ekleyebiliyorsunuz. Sitede direkt olarak yazdırma seçeneği de var. Yazılım indirmekle, harita verisi bulmakla uğraşmayın hiç.
Direkt olarak bu site işinizi görecektir.

Yukarıdan altlık seçersiniz, 4 tane seçenek var. Sağ tarafta katmanlardan karayollarına gidip, eklemek isteidğiniz yolları eklersiniz. İdari sekmesi altından görmek istediğiniz il-ilçe isimlerini.
Tam olarak amacınıza uygun bir uygulama.
 

gorkenm333

Üye
Kayıt
17 Şubat 2015
Mesaj
19
Tepki
29
Yaş
36
Şehir
aydin
İsim
mehmet
Bisiklet
Carraro
@Gökhan Toros
Kendimi anlatabildim sonunda :)
Harita konusuna yabancı olduğum için nereden başlayacağımi bilemedim gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Akşam detayli olarak siteleri incelicem çok teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros