Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arkadaşlar bu konulardan hiç anlamıyorum yardım lütfen...

Gremlin

Üye
Tepki
1
Şimdi durumu şöyle açıklıyım ben küçüklüğümden beri bisiklet kullanıyorum ama şu foruma girene kadar bu kadar bilgisiz olduğumu bilmiyodum. Hiçbi bilgim olmadığı için komik şeyler sorabilirim lütfen gülmeyin.

Olay şu ki ben Salcano nun NG700 ünü aldım. Bisikletimden çok memnunum ama viteslerine bi türlü alışamadım. Özel bi adı vardır belki ama bilemiyorum vites ellik diye tabir ettiğim yerin üzerinde. Yani eli çevirince vites atıyo. Aman işte anlamışsınızdır umarım.

Ben bunu değiştirmek istiyorum ne tarz bişey tavsiye edersiniz. Bunu kalitesi falan varmıdır? Her türlü tavsiyenizi bekliyorum... Şimdiden çok teşekkürler...

Scudo
Tahminimce bisikletinizde vites kolu Shimano revoshift...

http://www.allterraincycles.co.uk/images/thumbs/752.jpg

Aslinda bu tip kollarin kullanimi rahattir. Mesela çogu profesyonel SRAM'in bu tip olan X.O modelini kullanir. Çalisma sistemi hemen hemen aynidir. Sadece kalite farki var tabiki. Ama siz bundan memnun degilseniz, ALTUS ya da ACERA'da vites-fren birlesik kollar var. Onlari da alabilirsiniz. Fiyatlari da 20 Dolar falan olmasi lazim. 2 parmakla kullaniliyor. Bas parmak ve isaret parmagini kullanarak vites yükseltip, alcaltabiliyorsunuz.

Onlar da su resimlerdeki modeller oluyor...

Shimano ACERA
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/st-ef35-8.jpg

Shimano ALTUS
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/images/stef29s.jpg

Tabi burada sizin vites sisteminizin kaçli oldugu da önemli. Mesela bunlar 8'li sisteme uyumulu. Kasedinizin de 8 disli olmasi gerekiyor. Sizinkisi 8 mi 7 mi bilemiyorum. Tahminimce 7'li olmasi lazim.

Gremlin öncelikle hoş geldin, inan bana kimse gülmez aksine yardımcı olmak için elinden geleni yapar :).
Bahsettiğin vites kolları RevoShift diye tabir edilen kollar. Bisiklet dünyasında Shimano RevoShift sistemini sadece nispeten düşük modellerinde kullanır. Sram ise (Shimano'nun dünyadaki en büyük rakiplerinden biri) bu kolları en üst modelinde dahi kullanır. Çünkü kontrolü çok kolaydır ve gidonu bırakmak zorunda kalmassın.
Bu kolları bir süre kullandıktan sonra alışacağına eminim. Şimdilik bu şekilde devam et ve masraf yapma derim. He iler de olur da hiç alışamassan, o zaman alternatif çok merak etme ;).

Cevabınız için ilk olarak teşekkür ederim. Vitesim 7'li sistem. Yarın ilk işim bunu bir bisikletçide araştırmak olacak teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Bu bölüme uygun mu değil mi bilemiyorum ama, tahmin edebileceğiniz gibi bisikletimde bir modifiye yok. Klasik Salcano NG700 kullanıyorum. Yapılması gereken modifiyeler nelerdir? Görünüş şu anda 2.planda benim için. Konfor ve güvenlik açısından ne gibi modifiyeler yapılabilir? Birde evim 7.katta olduğu için bisikletimi yukarı çıkarmak haliyle biraz zor oluyo. Bu konuda ne gibi çözümler sunabilirsiniz? Yine şimdiden çok teşekkürler...

@HaliliOzturk

Anlayışınız için teşekkürler. Yazıp yazmama konusunda gerçekten kararsızdım. Ama bi kaç arkadaşın mesajları cesaretlendirdi beni... Forumdaki neredeyse tüm mesajları okudum biraz olsun bilgi sahibi olabilmek için sizin mesajlarınız da çok etkilediği için şimdilik böyle kullanmaya devam edicem...

Yeni gelen dostlarımızın sorduğu sorular, yeni gelecek olanlar için çok sıkı bir arşiv niteliğinde :). O yüzden sıkılmadan cevaplıyoruz ;).
NG 700 için şu anda ben bir modifiye önermeyeceğim. Çünkü bu verimli olmayacaktır. Size tavsiyem, bisikletinizi uzun uzun ve dinleyerek kullanın. O zaman, forum sayesinde artan bilginizle beraber sizin aklınızda yeni yeni fikirler canlanmaya başlayacak. Yapacağınız değişiklikler için temel çerçeveyi kendiniz çizersiniz, biz de detaylarda yardımcı oluruz :). En iyisi bu şekilde oluyor. Hem kullanıcı bisikletini tanımış oluyor, hem de kendi vereceği kararları alma süresince bisiklet ve malzemeler hakkında bilgi ediniyor :).
Ama bir temel kural var ki; Güvenlik için alınabilecek ilk önlem, kask, eldiven ve mümkünse bir de rüzgara karşı gözlük ;).

Bende Shimano RevoShift model vites kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. Umarım sizde alışırsınız ilerde. Kullanımı diğerlerine göre daha pratik geliyor bana. Motora gaz verir gibi vites değişiyorsunuz.:D :D
Halil Kardeşimin dediği gibi zamana bırakın..

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Gremlin
İlginiz için çok teşekkürler... Dediklerinizi dinliycem bi sorun çıktığında da buraya danışmamda bi sakınca yoktur heralde...

@Gremlin
Tabiki yok kardeşim. Kafana her takılanı, arkadaşlarım zevkle yanıtlayacaklardır. Biz her zaman buralardayız...

Sevgiler...

Arkadaşlar ben bisikletim için bi çanta almak istiyorum ama ortada çantayı takabileceğim bi yer yok çantaların bu tür bisikletler için üretilmiş olanlarıda vardır umarım. Resim aşağıda... Telefonla çektiğim için resim biraz kalitesiz ama idare edin :D

(link)

hmmm yarın bisikletçileri gezmek farz oldu ben size yarın yeni sorularla gelcem o zaman kesin :D

kadıköy-fenerbahçe civarında bildiğiniz bisikletçi varmı tavsiye edebileceğiniz... Ben yeşil bisiklet ve delta bisikleti buldum yarın onlara gidicem sizin bildiğiniz iyi yer varsa söler misiniz. kadıköy-fenerbahçe civarı olmasada olur aslında ya...

Kızıltoprak trafik ışıklarından karşıya geçince, benzincini hemen sağında Velespit var :). Yeşil ve Delta'yı da zaten öğrenmişsiniz ;).

Geri