@ozhakan41 profesyonel biri olmadığımı ve okuduğum yorumlardan yola çıkarak tercihimi yaptığımı belirttim.
karşılaştırma ile ilgili örneğin bu forumda oğuz çetinkaya adlı kullanıcı geçen aylarda
"Bisikletimi seçerken ben de aynı ikilemde kalmıştım. Birbirlerine çok yakın modeller. Salcanoda olan carraroda olmayan bir kaç özellik var. salcanoda Continental touring plus lastikleri patlamaya dirençli. Bu lastikte yanlarda fosforlu bir şeridi de var. Carraroda lastik CST. İkisi de 24 vites altus olmasına rağmen vites değiştiricilerde salcano yine önde. Salcanoda sele jel takviyeli. Carraroda sele kaliteli de olsa jel özelliği görmedim. Salcanoda v fren tektro carraroda sadece v fren aliminyum denmiş. Marka göremedim daha önceki bianchimde de markasız bir aliminyum v fren vardı ben memnun kalmadım. Elcikler konusunda da salcanonunkiler çok daha anatomik. İşte bunlardan dolayı benim seçimim city sport 40 oldu. Albümler bölümüne city sport 40 başlığı altında koyduğum orta çözünürlükte bir kaç fotoğrafı var. Kötü bir bianchi tecrübem de olduğu için ben salcanoyu tercih ettim. Ama yine de kişisel beğeniler farklı olabilir. Şu ana kadar city sport 40 ile ilgili ciddi bir problemle karşılaşmadım. Yolda akıcılığı yokuş performansı oldukça iyi."
şeklinde bir yorum yazmış, bir başka forumdan saadettin adlı kullanıcı;
"Şehir bisikleti alırken bütçe hesabı yapan hemen herkesin takıldığı ikilemde kalmışsınız, hayırlı olsun. Google'da "carraro sportive 224 vs salcano city sport 40" şeklinde bir arama yaptığınızda, bu konuda çeşitli forumlarda açılmış bir dolu konuya ulaşırsınız. Her ikiside F/P ürünü olan bisikletleri kıyaslarken donanım haricinde servis, görünüm, kadro kalitesi gibi kriterleri de araştırmaya başlarsınız.
Yapılan yorumlara göre iki bisikletin de kendine göre avantajları var :
Salcano City Sport 40
- Daha kaliteli lastikler (continental touring plus)
- Biraz daha iyi vites değiştirici
- Tektro V fren
- Daha anatomik elcikler
- Shimano göbekler (sportive 224 i(link) kesin bilgi alamadım)
- Weimann jantlar (carraro'dan daha iyi)
- Jelli sele
- Renk seçeneği
Carraro Sportive 224
- Daha sorunsuz teknik servis (kullanıcı yorumlarına göre)
- Sağlamlık hissi veren kadro
Her iki bisiklet de ortalama 14 kg civarı, pek hafif değiller. City Sport serisinde farklı bir kadro geometrisi kullanılmış. Görsellik için canlı görüp karar vermek gerekir. Fiyatları da hemen hemen aynı. İkisi arasında benim tercihim üstteki farklardan ötürü City Sport olurdu."
şeklinde yazmış.
Buna benzer bir çok kullanıcı yorumlarında salcano ön plana çıkmış. Yorumları okurken 2-3 mesajlı hesaplardan ziyade mesaj sayısı yüksek kullanıcılara daha çok dikkat ettim, malum birçok popüler forumda markaların trolleri her zaman vardır. Google'da "sportive 224 city sport 40" şeklinde yazarsanız bu forum ve diğer bazı sitelerde fikir soran arkadaşlara verilen cevaplar çıkıyor, Carraronun'da iyi bir marka olduğu ve 224 modelinin çok tutulan bir model olduğu belli. Salcano ismi bana itici geliyordu, Ben carraro için niyetlenmiştim ama bunları kendim açısından değerlendirerek salcanoyu tercih ettim. fiyat açısından da salcano yine uyguna geliyordu. Memnunum bisikletimden. Bu konunun kişisel zevk ve tercih meselesi olduğu da bir gerçek herkes içinden geçeni seçer tabiki.. Şimdiden hayırlı olsun.