Scudo Sports

Arkadaşım Ucuz Atlattı

bi de, eğer sürücü kendine kırmızı yanarken geçmeye çalışırken, sizin uyarmanızla duruyorsa... veya yol zaten sizin olduğu halde son anda durup yol veriyorsa....
ben yine de gülümseyip teşekkür ediyorum... çarpıp kaçanlarla kıyaslandığında, gerçekten çok centilmen bi sürücü bence :) -- bu arada utananına rastlamadım :) ama onlar da selam veiryolar :)

bi de sizin uyarınıza gerek kalmadan yol verenler var... ay onlar bi harika :) deli gibi gülümsüyorum, bi yandan da kafayla selamlar falan... onlar zaten sizi önceden fark etmiş, herşey karşılıklı : )))

valla... selam vermeyi ve gülümsemeyi ihmal etmeyin... o arabayla karşılaşıcak bi sonraki bisikletçi arkadaşın iyiliği için : ))

Scudo
@CandanC

Türkiye' de bisiklet sürüşü ile ilgili her şey bizi öldürmek üzere tasarlanmış.. :)

@Serkan HODANCI

son 2 aydır iş yerinde herkese sürekli şöyle diyorum... çünkü herkes "tehlikel diil mi" diye soruyo....

"ölücez diye bisiklete de mi binmeyelim...." :) -- gülüyorum ağlanıcak halimize gibi oldu di mi son gülümseme :)

@CandanC

Ooohooo daha neler neler söyleniyor. Bisiklet şeytan işi, iki tekere asla güvenme, akıl karı değil bu bisiklet işi, bu kadar para verilir mi? (O sırada elinde 2.500TL değerindeki telefonu ile SMS atıyor). Saymakla bitmez. Eğitim cidden şart..

@Serkan HODANCI

ahaha :) şeytan işerine alışığız... her önüne gelen başkasını şeytana tapar ilan edip kendi şeytanlığını görmezden geliyo ya : )))...

politik olmasını istemem ama şöyle bi haber vardı bugün...

(link)

ateist olmak demek şeytana tapmak demek diil ki... şeytana rağmen, insan olmak demek : ))) -- adamlar dinin hiçbi söylediğini kabul etmiyo ki şeytanı kabul etsinler... -- gerçi ülkede mantık aramıyoruz artık -- en mantıklı sonuç :)

@CandanC

Şaka gibi ama gerçek işte. Orta çağ filmlerinde izleriz ya. Adamın birisi cadıı diye bağırır ve herkes onu yakalayıp yakma peşinde dir.. :):) Sonuç kısmı ise Cadı değilmiş. Yapacak bir şey yok yandı artık..:)

@Serkan HODANCI
Her şeye eyvallahım var ama şuna yok. Arkadaşım bana bir bisiklete 1.200 verilir mi diye sabahtan akşama kadar laf ediyor. Kendi elinde 1.800 liralık telefon. Kimseye telefona o kadar para verilmez almayın demiyorum ama bir saygınız olsun şu bisiklete.

Bir de şu var benim telefonum 6-7 yıllık N81 8GB baya eski ama işimi görüyor değiştirmeyi de düşünmüyorum. "Bisiklet alıcağına önce bir telefon alsaydın" diye geliyorlar. :evil:
Bir gün telefon alırsam büyük ihtimal strava ya da runtastic kullanmak için alacağım. :D

@Berkay*

aynısını yaptım : )) mapmyride bana daha sevimli geldi, onu yükledim... : ))) -- ama bi de su geçirmesin dedim, çok büyük olmasın dedim... xperia zr aldım : ))

@Berkay*

Çok şanslısın!. Ben 10 yaşındayken bırak telefonu oynayacak oyuncak araba bulamıyordum .. :)

:eek: 16 yaşındaymış gerçekten :eek:

aklı başında olan yeni neslin işi çok zor..

bizim aklımız başımızı terk ettiğinde, yerine geitircek arkadaşlarımız vardı... şimdiki neslin aklı yerinde durmasın diye uğraşanı çok :S....

@Serkan HODANCI
Bu lafı çok duyuyorum. Babamdan olsun, çevremdeki abilerimden olsun. Bisikleti alıp tramvaya bindiğimde dahi duydum. Şanslıyım gerçektenden de halime şükrediyorum. Ama 10 yaşında küçük küçük 10-11 arabamdan başka oyuncağım yoktu. (10-11 dediğime bakmayın paketinde 20 tane, parmak kadar olan arabalar) Çok severdim onları şimdi birilerine verdik galiba. Uzun bir süre o arabalarla oynamıştım halının kenarları şeritliydi oraları yol gibi kullanırdım sonra annem halıları değiştirince üzülmüştüm. Anılarım depreşti. :agla:
@CandanC
Ben almayı düşünmüyorum daha uzun bir süre. Öğrenci olduğumuda düşünürsek mesaj, internet, uygulama üçlüsünden başka bir ihtiyacım yok. Bu nedenle pahalı geliyor bana.
@CandanC
Doğru diyorsunuz ama yine iş insanın kendisinde bitiyor. Çok kötü bir bölgede oturmuyorsa, az çok iyiyi kötüyü ayırabiliyorsa yine aklını başına getirecek arkadaşlar bulabiliyor insan.

@Serkan HODANCI

Yanlış anladıysam affola ama birbirlerine destek veriyorlar derken birbirlerini teşvik ediyorlar gibi bir anlam mı kastetdiniz, anlayamadım, destek deyince olumlu bir anlam çıkıyor. :eek:
Kastettiğiniz birbirilerini teşvik ettiriyorlar ise gerçekten şu devirde en kötüsü de bu.

Burcuu Hanım inşallah bize kızmaz konu biraz fazla saptı.

@Berkay*

Bence de konu sapıttı. Bende Burcuu hanımdan özür diliyorum. Tasdik etmek onaylamaktan bahsediyorum. Doğru yada yanlış her konuda..:)

Bende benzerini yaşadım ( kaldırıma değilde topraktan yüksek asfalta çıkarken :D ) fakat düşerken dengemi koruduğum için ayakta kalabildim ve iki üç adım sekmeyle durabildim zarar görmeden çok şükür. Eğer doğru açıyı bulamıyorsak inip çıkmak şart. Ders oldu bana :D

Arkadaşınıza çok çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur .

Bisiklet sürerken tembellik etmek inerken çıkarken birşey olmaz demek o anda olabilme ihtimalini 5-10 kat arttırır. Maalesef tecrübeyle sahiptir. Rahmetli uzun yol otobüs şoförü dayımın tabiri ile " 2 saniye için ölmeye gerek yok" derdi. Not: Sicilinde kendi hatasıyla yaptığı kaza yoktu.

@Burcuu

3 sene evvel Maltepe sahili sağ şeritte kaldırıma çıkayım dedim, ön teker kaldırıma çıktı ama arka teker yüksekliğe takıldı tepe taklak oldum :) Kaskım yoktu, burun kanamasıyla yırtmıştım :) Geçmiş olsun.

Arkadaşınıza geçmiş olsun, Kask kullandığı için de ayrıca tebrikler.

Bu çok sık karşılaşılan bir durumdur. Kaldırım şart değil. Herhangi bir yükseltiye doğru açıyla yaklaşmıyor iseniz düşmek (en azından denge kaybı yaşamak) olasıdır. Bu sebeple en doğru tercih, yükselti farkı bulunan yüzey geçişlerinde bisikletten inip elde çıkartarak sonrasında binerek devam etmektir.

Ekleme : Çok tehlikeliymiş gibi görünmese de kaldırım olukları bu tarz düşmelere en çok sebebiyet veren konumlardır bkz : http://www.dekoratiftas.com.tr/product/20140124_104040_1.jpg. Özellikle uzun kullanım sonucu pürüzlülüğü kaybolmuş kaldırımlarda bu durumla karşılaşmanız olasıdır, dikkatli olun.

2004-2005 yıllarında Bursa'da Hürriyet-Üniversite ve Heykel-Hürriyet arası bisikletimle gidip gelirdim. Toplu taşıma ile ortalama 1 saat civarı süren yolları yarı zamanda alınca güzel oluyordu. Özellikle ovada olan konumlar arası bisiklet mükemmel bir alternatif ulaşım aracı. Sonrasında kilidi kesip bisikletimi çaldı .....'nın biri. yalan oldu bisiklet :(

Bursa genel itibarı ile daha "bisiklet dostu" bir şehir İstanbul'a nazaran.

Bence kıymetini bilin :)

Geri