Scudo Sports

ArKaDaşa YardıM!

(@Hakan Yazman

Hakan bey merhaba,
14 yaşımdayken Türkçe bilmiyordum,belki orta 3 İngilizce seviyesindeydi,Fransızca konuşup yazardım (Ecnebi memlekette doğup büyüdüm)... Türkçe ye sahip çıkmak lazım,14 yaşta bana göre çok ileri bir yaş...

Hakan bey bu ara epey bir yazınızı okudum,çok faydalıydı,teşekkürler.
(Hakkınızı helal edin)

Scudo
@FatihDokmeci

Fatih Abi güzel bir dil ile yazdığınız mesajlar için saygı duyarım. Amacım hatanızı bulmak değil, sadece dediğiniz gibi dilimize sahip çıkmak. Siz de yazılarınızda tırnak işareti kullanırsanız daha güzel olmaz mı ? Bu arada sadece sizin için değil, forumda bir çok arkadaşımız noktalama işaretlerine dikkat etmiyor.

Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: FatihDokmeci
@Hakan Yazman

bir forum yöneticisinden böyle olumlu yaklaşım beni şaşırttı, konuya olgunluk ve anlayışla yaklatığınız için teşekkür ederim çoktandır görmediğim bir durumdu.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Murat İLK
Murat kardeşim haklısın, inan elimden geleni yapıyorum.
Baştan yazdım,Türkçe'yi sonradan öğrendim,nasıl yazılıp çizileceğini kimseye öğretecek durumda değilim ama dikkat edilmesi gerektiğini vurgulamak istedim..
Artık tırnak işaretini kolay kolay unutmam sanırım,seni de unutmayacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Murat İLK
Yöneticilere özel mesaj atıcaktım ama atamadım burdan söyliyim üyeliğimi iptal edin bi daha girmicem sebebi ise bilgi paylaşımı olması gereken bi forumun odun kafalı insanlarla dolu olması kaç kere özür diledim hala aynı şeyleri yazıyolar.

• Beğen
Tepkiler: mziyaeddin
@Aslan Başar

O antreman yapmasını bilmiyor,çok yemek yiyor az yemesi gerekdiğini bilmiyor ama keşke sizde biraz türkçe yazmayi bilseymişsiniz...

Tamam hepinizden özür dilerim ben ilk defa bir foruma katıldım ve türkçeyi doğru kullanmanın bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum ve sayenizde öğrendim bundan sonra katıldığım her forumda güzel,doğru türkçe kullanmaya dikkat edicem.Ama dediğim gibi benim buraya katılmamın amacı arkadaşım için endişelenmem ona bu sayfayı,sizin önerileriniiz okutucam ama şimdiye kadar onu bu yanlış yoldan saptırıcak kadar ciddi mesaj yazan olmadı lütfen asıl konuya dönelim arkadaşa tavsiyeleriniz,önerileriniz neler? Daha geçen fenerbahçe altyapıdan genç bir arkadaş kalpten vefat etti ve sevdiğim bir arkadaşımı aynı sebepten kaybetmek istemiyorum.

Bidahaki mesajınıza daha dikkatli olacağınızı düşünüyorum...

Sevgilerimle...

@gezgin2

Siz de "Türkçe" yazarken "T" harfini büyük yazmamakla hem imla hatası hem de dilimize saygısızlık yapmış oluyorsunuz.

Ben de bu son sayfadaki mesaj yazanlar gibi ''konuyu baştan sona okumadan mesaj atanlara'' deli oluyorum.:boese157:
adam 75 kere özür dilemiş çok zeki oldukları için sadece ilk mesajı okuyanlar.:boese157:
arkadaşım ben onlar adına senden özür diliyorum.
Konuya gelince yemek yeyipte idmana çıkılmaz birkere yemekten sonra değil spor yapmak 30 dk oturmak gerekir.sporda da performans almak isteniyorsa ya spora aç karnına başlanmalı ya da kana karışması çabuk olması için sıvı enerji vericiler içilmeli.bu arada antrenmen sırasında su tüketmeyi de unutmamalı.

@Aslan Başar

öncelikle merhaba,kesinlikle çok yanlış bir davranış.nedenine gelecek olursak?yemek yedikten sonra vücudumuzdaki kanın büyük bir kısmı bağırsaklara çekilir yediğimiz ürünlerin emilmesi için.tam bu sırada antrenman yaparak bir de kaslara kan gönderildiği zaman vücutta iki organ hayati tehlikeyle karşı karşıya kalır.birincisi tabi ki beyin;tek enerji kaynağı kandaki şeker ve oksijen.en fazla 5 dk dayanabiliyor oksijensizliğe.diğeri ise kalp.ihtiyacı olan besin ve oksijeni vücuda kanı pompaladıktan sonra alabiliyor.bu ne demek:vücuda çok fazla kan pompalamak zorunda kalırsa kendi kansız kalacak.ve sonuç tabi ki kalp krizi.bunlar gerçek şeyler az görülse bile.cümleleri özenli olarak herkesin anlyabileceği dilde yazmaya çalışıyorum tıbbi dile pek girmek istemedim:Dumarım faydalı olabilmişimdir

• Beğen
Tepkiler: murat seçkin
12 yaşındayken filen bende öyleydim herkez ile yarış yapmaya kalkardım biraz büyüsün oda düzelir çocukluk işte dur diyemezzsin:)

Geri