Arka lastikte eğiklik problemi

turanilhan

Üye
Tepki
65
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
Bisikletimin arka lastiği fotoğrafta görüldüğü üzere sol tarafa doğru yamuk duruyor. Pedallara fazla yüklenince kadroya dahi sürtüyor. Göbek mili yamuktu değiştirdim, biraz düzelse de belirgin bir şekilde hala yamukluk var. 3. resimde lastiği söküp yer değiştirdiğimde (rubleli taraf aktarıcının olduğu tarafa değil diğer tarafa gelecek şekilde mili kadroya oturttuğumda) yamukluk da ters tarafa doğru kayıyor. 2. ve 3. fotoğrafa bakılarak anlaşılabilir. Akort ayarıyla mı ilgili bir durum bu aklıma başka hiçbir şey gelmedi. Mili değiştirirken kontrol ettim göbekte herhangi bir yamukluk, eğiklik söz konusu değil.

Dosyalar

Scudo

Uğur S.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.817
Bisiklet
Bianchi
Jant akortu bozulmuş.

turanilhan

Üye
Tepki
65
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
Ortalama kaç liraya yapılır bu iş peki Ankara'da?

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@turanilhan
Akort yamuklugunu anlamak kolaydir. Gobegin oynamadigindan emin olun. Tekeri cevirin ve pabuclara degen kisma dikkatlice bakin. Her turda jantin belli bir bolge veya bolgeleri duzenli olarak yakinlasip uzaklasiyorsa jantiniz akort istiyordur. Akort ucreti tamirciye ve akort bozuklugunun derecesine gore degisiyor. 10 ila 25 TL arasi istiyorlar bildigim kadari ile. Anlayan bir arkadasiniz varsa veya merakliysaniz kendinizde biraz caba ile kisa zamanda ufak tefek akort sorunlarini halledebilirsiniz.

MertAG

Forum Bağımlısı
Tepki
588
Bisiklet
Kron
Bisikleti yeni aldıysanız ilk 1 2 ayda akort bozulması olabilir ancak gördüğüm kadarıyla feci bir kayma var kadroya bir darbe almadınız değil mi ?

turanilhan

Üye
Tepki
65
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
bisikleti ikinci el aldım. aldığımda böyle bi sorun yoktu, varsa bile ben farkedemedim. tepe inişi yapmıştım ondan sonra ortaya çıktı bu problem

Bir de şöyle bir düşüncem var; lastiği ters çevirip taktığımda yamuklukta ters tarafa kaydığı için sorunun kadroda olma ihtimalini eleyebiliriz diye düşünüyorum. bilmem doğru mu?

turanilhan

Üye
Tepki
65
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
yok mudur başka bir fikri olan sayın bisikletseverler.

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Fikir cok!

Kadron yamulmus
Gobek mili yamulmus
Jant yamulmus
V fren ayaklarinin ayari bozuk bir tarafi fazla basiyor

Inceleyip neyin dogru oldugunu anlamaniz ve uygun cozum uretmeniz gerek. Ilk bildiriminize gore zaten jant ayar sorunu oldugu belirtilmis. Ama bu sizi tatmin etmemis gibi...

Yeni bisiklette akort sorunu kisa surede gosterebilir dogrudur. Ikinci el aldiginiz bisiklette en son ne zaman akort edildigini bilmediginizi varsayalim. Belki satilacak diye elden gecti ve size geldi. Duzgun akort olmadigi ici kayma yeniden basladi. Veya sizin kilonuzun, kullanim seklinizin, kullandiginiz ortamlarin farkli ve agresif olmasi ile akort sorunu basladi. Akort bir kere oturursa uzun sure ihtiyaciniz olmayabilir. Ama duzgun yapilmamis esit yuk dagitan akort yoksa veya jantiniz vasat bir jantsa kisa surede yine jant sorunu olabilir...

• Beğen
Tepkiler: turanilhan
Tepki
5
Bisiklet
Whistle
Mandalli gobek degilse rot ayari kaymis gobek somunlarinda birini fazla sıkıp birini az sıkmaktan yada ayni anda sıkmamaktan kaynaklanir.

turanilhan

Üye
Tepki
65
İsim
Turan
Bisiklet
Kron
mandallı göbek hocam. en iyisi ben bisikletçiye götürüyüm o baksın neymiş derdi bu bisikletin

• Beğen
Tepkiler: Alp Ertunga

zkcncvk

Üye
Tepki
8
İsim
Zeki
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aynısı daha yeni başıma geldi. Arka göbek mili değişti lastikte boşluk vardı kadroya sürtme oluyordu 10 tl ye halledildi. Birkaç hafta sonra tekrar kadroya sürtme olayı oldu ama bu sefer lastikte bi boşluk yoktu. Akort ayarı yapıldı 15 tl ye. Bence ikisinide aynı anda yaptırt tekrar git gel yapma.

Benden tavsiye mil'i somunlu taktır. Gerçi konu yıllar önce açılmış ama güncel bilgi olsun :D

Dosyalar