Scudo Sports

arka canta giren vites mekanizması

Oğuzcan Gedik

Aktif Üye
Tepki
53
çoğumuzun hatta hepimizin başına gelmiştir bu olay vites 1 deyken hafif bir sarsılma sonucu arka vites mekanizması tekerleğin cantına temas etmesiyle olan olur..

cantın akortları bozulur
vites mekanisması değiştirilmek zorunda kalınur
bazende zincirde kırılmalar ve yamulmalar olur

sonuç olarak büyük masraftır ve garanti dışıdır

yeni aldığım ng650 bisikletimde alırken dikkat edecektim ama malesef dikkat etmeyi unutmuşum 1. vitesteyken çok yakın duruyor canta

bu tür kazayı önlemenin yolları varmıdır

Scudo
20 yıldır vitesli dağ bisikleti kullanıyorum öyle birşey hiç başıma gelmedi yada gelen birisini duymadım.

Yani evet bende ilk defa duydum. Belki eski bisikletinin arka vites mekanizmasını kadroya bağlayan vidalar gevşekti.

Forumda 3-4 Ay önce birinin başına gelmişti herhalde.

Sizin yakından kastınız ne kadar yakın. mesela bende de vites birdeyken jantla mekanizma arasında 5 mm fark bile olmuyor ve 2 aydır da böyle bir sorun yaşamadım.

vallahi çom şaşırdım şimdi arkadaşlar ama doğrudur belki bizdeki bisikletler kaliteli malzeme oldugundan böyle sorunlar yaşanmaz

benim eski bisiklette başıma gelmedi ama bir çok arkadaşımın başına geldi

bendede 5 mm civarı oluyor yakınlık

o zaman rahatladım arkadaşlar bizim bisikletlerde böyle sorunlar olmuyor demek

@Oğuzcan Gedik

Mekanizmaları belki kalitesizdir onların, sağa sola çok fazla savrulma yapması gerekir janta girmesi için.

kerdişim bu vites telinin gweerginliğinden kaynaladır mekanizman arkasına bi çevirmeli bişet vardır onu sağa sola çevir cantan uzaklıştığını görecekjsin

Benim eski bisikletimde Borabay diye bir markaydı hızlıca gelip arka freni sıkıp yarım daire çiziyordum kaydırarak :) 10 yaşında falandım öyle yapınca arka aktarıcı merkezkaç kuvvetiyle kayarken janta doğru geliyordu kayma durunca da birden ters tarafa fırlıyordu.Ses çıkartıyordu belki o başına geliyordur.Aksi takdirde birşey olmaz vites ayarların sağlamsa.

Kalite ile alakası yok. Benim bir arkadaşımın Deore Xt aktarıcısı janta giripte parçalandığını gördüm. Öyle hızlı da değildi.

Oğuzcan ben yardımcı olayım basına gelmeyen bilemiyor. Benim eski bisikletimde basıma geldi sistemin kalitesi ile alakası yok. Bisikleti yüksek bir kaldırıma pedal ile diktiginde arka aktarıcı darbe alıyor. Korumassan zamanla içeri kayıyor tabi zamanla aktarıcında darbe alıyor. Yada dısardan sert bir darbe aldıgından içe kayıyor. Ama içe kayan yer yamulan yer aktarı degil.

Kadroda sanırım kulakcık deniyor. Arka tekerin orda vitesin baglandıgı kadroya oturtturulan bir parca var boyasız metalik renkli genelde. O yamuluyor zamanla bu darbelerden. Bisikletciden sıfır olarak bulabilirsin bu parcayı 10-15 tl civarı ama hepsinde olmuyor. Yada gözle görerek cok zorlamadan bir alet yardımı ile dısa dogru cekerek düzeltebilriisin.

Bunun bidaha basına gelmemesi içinde pedal ile kaldırıma yaslama ayaklık kullan diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Oğuzcan Gedik
Plastik kapaklar var şeffar janla ruble arasına takılan al tak yada taktı bisikletçilerde 2/3 tl falan Fotoğraf bulunamadı.
arkadaki siyah kapaktan taktır

Geri