Arka aktarıcıda hg ig ayrımı var mı?

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Elimde henüz bisikletime takmadığım Hg alivio 8 li kaset, hg zincir ve hg sistemli alivio aynakol var.

Şu aralar bir de arka aktarıcı almayı düşünüyorum.Sorum Alivionun 8 li arka aktarıcıları elimdeki parçalara uyar mı? ve yeni aynakol için (42lik, eskisi de 42 likti) ön aktarıcıyı değiştirmem gerekiyormu?

Scudo

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
Genel olarak yanıt vereyim.
HG ve IG (Hatta UG) sistemlerin her biri, bir diğeri ile uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Attırıcı makaraları, kaset dişlilerin her dişlisi arasındaki fark, ayna kol diş kalınlıkları vs vs vs... Bu nedenle olabildiğince birbirine karıştırmamak gerekir.
Karıştırırsak ne olur? Bazen hiç çalışmaz (Kimi HG uyumlu arka attırıcılardan IG zincir geçmiyor, takılıyor). Bazen de çalışır ancak sorunlu ve kısa ömürlü olur.

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
İlgin için teşekkür ederim ama inan 8 li alivio arka aktarıcının hg zincirime uyup uymaycağını araştırmama rağmen bulamadım.

Kimisi uyar diyor, kimisi uymaz...
Shimanonun sayfasına da baktm uyum tabloları var ama açıkcası konuya fazla hakim olamadığım için karışık geldi bana.Yardımcı olursan sevinirim.

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.026
Ben IG sistemle HG arka aktarıcı kullandım, sorunsuz çalışıyor. Ancak ayarının tam olması gerekiyor. Başka problemi olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Bu konuda başka bilgisi ve tecrübesi olan arkadaş yok mu?

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Cevaplar için teşekkürler .

Sonunda öğrendim.Alivio arka aktarıcılar hg uyumlu, ayrıca 9 lu sistemdeki deore, lx, xt vs... de hg ve 8 li sistmele sorunsuz çalışıyormuş.

Bu arada Sram x7 arka aktarıcı almaya karar verdim yaptığım araştırmalar sonucu.Kaçkarda da var.Yani sitede var gözüküyor.

Sizlerinde X7 hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim.

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Tepki
6
X7, Shimano'da LX'e denk geliyor.
Şık tasarımlı, güzel bir parça. Orta değerde performansa sahip. Ancak unutulmamalı ki Sram arka attırıcılar ancak ve ancak Sram vites kolları ile çalışırlar.

Tepki
21
Elise, SRAM, Shimano'ya gore daha sert geçişleri olan bir aktarıcı, ama oldukça sağlam ve güzeldir. Ancak, Shimano aktarıcılarda 1:2 oranını kullanırken, SRAM 1:1 oranını kullanır, bu nedenle aktarıcın ne ise degistirici kol da aynı markanın olmalı.

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Tepki
819
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Bu kol-aktarıcı uyumunu bilmiyordum.Sayenizde bi şey daha öğrendim.teşekkürler.