Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

arka aktarıcı sorunu, fikirleriniz?

edea72

Üye
Tepki
61
arkadaşlar, deore arka aktarıcıda geçişler sert olmaya başlamıştı. yani zincir büyük dişliden küçük dişliye geçerken önceden hiç hissetmezken sonradan sanki yukarıdan düşüyormuş gibi sesli geçmeye başladı. (hani tırmanışta pedalda yük varken zorla vites düşürmeye çalışırken çat diye geçmesi gibi)
neyse biraz teli gerdim olmadı, biraz vidalarla oynadım olmadı, bu arada vites ayarı iyice bozuldu. 1. ve 9. dişliye düşmez oldu. bir servise götürdüm. ayarla ve bak diye. kadro kulağı problemli dedi. vitesi ayarladım dedi ama vites 2 şer atlayarak küçük dişliye doğru iniyor.
1 sizce neden sesli geçmeye başlamıştı?
2 kadro kulağında problem olma olasılığı nedir?
3 kulakta problem varsa tüm dişlilerde problem olması gerekmez mi?
fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
kadro kulağında yamukluk yoksa problem yoktur. aktarıcının üstündeki vidalar 1. ve 9. dişlide sınırı belirler. yani 1. dişliye çıkarken kolu fazla ittirip zincirin jant telleri ile ruble arasına sıkışmasını ve 9. dişliye düşerken kadro ile ruble arasına sıkışmasını engeller. aradaki vites geçişlerini ayarlamak için zincir 9. yani son dişli üzerindeyken aktarıcı üzerinde vites telini tutan vidayı gevşetip teli tatlı bir gerginliğe getirip vidayı sıkın. sonra vites kollarında telin girdiği yerde ara vites ayarları yapmak için döndürdüğümüz bişey var, bir arkadaşınız bisikletin arka tekerini kaldırsın, siz bi yandan pedalı çevirin vites geçişlerini kontrol edin eğer atlama veya geçme problemi varsa vites kolu üzerindeki ayar yerinden kurcalayarak ideal yeri bulun.

sert geçme problemine gelirsek, bir kere tüm aktarım organlarının tertemiz ve gerektiği kadar yağlı olduğundan emin olun. aktarıcının içindeki yayı özellikle temiz tutun ve yağlayın. onun dışında vites telinizde deformansyon varsa iç dış kabloları değiştirin. bisikletinizi ne kadar temiz ve bakımlı tutarsanız o kadar sessiz ve performanslı çalışır.

arkadaşlar yağlama ve temizlik konusuna dikkat ediyorum.
kadro kulağında problem olduğunu nasıl anlayacağız? görünürde bir eğrilik yok. tabiki gözlerimiz çok hassas ölçüm yapamaz. ama problemin kulakta olduğunu anlamanın bir yolu var mı?

@edea72

kulakçıkta görülür bir yamukluk yoksa sorun yoktur. kadro bacaklarına paralel olup olmadığını göz ile kontrol ettiyseniz ve eğrilik yoksa sorun yoktur.

zincir uzunluğunu tecrübeli bir bisikletçiye ölçtürün. uzun süre kullanılan zincirler esneyip uzadıklarından bu tip sorunlara yol açabilirler, otomobillerdeki triger kayışı gibi bi süre sonra değişime ihtiyaç duyarlar.

• Beğen
Tepkiler: edea72
vites kablolarını tel kısmından yağlayın , benimde kollar çok sert olmuştu, vites geçişlerine tel çok gergin ve zorlandığı için zor geçiyordu . güzelce yağladım gerçekten çok seri geçişler yapıyor şuan. bilmem sizin sorun bu şekildemi ama :)

• Beğen
Tepkiler: edea72
arkadaşlar, vites telini değiştirerek tekrar ayarlattırdım. söküp takma esnasında tel yağlandı. tekrar temizliği yapıldı. boş pedalda ayarlama yapıldığında problem gözükmüyordu. ama 10 km filan gittikten sonra küçük dişliden büyük dişliye geç geçmeye başladı. bunu 7 den 6 ya düşerken yaptı. yani vites atarken tık sesinden sonra arka aktarıcının pozisyon değiştirdiğini görüyorum ama zincir belki 3-4 devirden sonra dişliye geçiyor.

@edea72

vites kolunun üzerindeki ayar yerini kurcalayarak tam gerginliği ayarlamanız gerekmekte.

Aktarıcınızın kadro kulağına bağlanan kısmında ayrı (1-9 limit sınır vidalarına benzer) bir vida daha olacaktır gevşemiş olabilir onu biraz sıkmayı deneyin, bu vida zincirin aktarıcı ile ruble dişleri arasındaki mesafe temasını ayarlamak içindir...

Arka attırıcıyı güzelce benzin + balata spreyi ile temizledim şimdi hareketli parçaları ve tam ortasındaki yayı neyle yağlayabilirim ? Elimde chain - L ve kırmızı gres var , pimler yada perçinlere hangisini uygulasam ? Şunu al dediğiniz bir ürün var mı?

Konuyu hortlatıyorum ama bisikletlerde arka aktarıcı yayları hangi yağ ile yağlanmalı ?Yukarıda da sorulmuş ama kimse cevap vermemiş. Ben normalde zincir yağını yaya da döküyorum fakat orjinalinde mavi renkli gres vardı. Bu durumda hangi yağı tavsiye edersiniz?

Geri