Scudo Sports

Arka Aktarıcı-Jant Sorunu

Emre Akkanat

Forum Demirbaşı
Tepki
323
Bisiklet
Merida
Arkadaslar merhaba bugün bisiklet sürdükten sonra bisikletimi yıkadım.Üstüne binip test ediyim dedim ve arka aktarıcı jant teline çarptı baktım arka aktarıcı jant teline çok yakın ne yapmalıyım? 7901[/ATTACH] Screenshot_2015-03-01-15-38-13.png

Dosyalar

• Screenshot_2015-03-01-15-38-05.png
    Screenshot_2015-03-01-15-38-05.png
    87 KB · Okunma: 59
  • Screenshot_2015-03-01-15-38-19.png
    Screenshot_2015-03-01-15-38-19.png
    37 KB · Okunma: 58
Scudo
Ne yapmam gerektiğini bilen yokmuu ☺ :)

Hayır suan capraz değil,göstermek için oraya aldım.Rublenin 6.sından itibaren jant teline carpıyor

Bariz yamulmuş ayak. Bir yere çarptınız mı ?

Çarpma olmadı.Jantları çıkarıp kadroyu çimene koydum sonra jantı taktım, üstüne bindim pedalı çevirdiğim gibi jant teline çarptı hemen indim

@Ebubekir videodan bakarak yapabilirim ama 3 büyük rubleye gelince direk jant teline çarpıyor

@Emre Akkanat
Konu lınkını incelersen aktarıcının yamulup yamlumadıgını anlarsın.
Burada sorun vıtes ayarlarından zıyade aktarıcının ilk ve son vıteste yere paralel olup olmadıgı ;)
Anlayamazsan da aynı vıdeodakı gıbı bır vıdeo cekıp yuklersen yardımcı olmaya calısılır.

videoyu izledim aktarıcıyı vidalar ile öne çekmek mümkünmu?

1- Jant takılırken kadronun oyuklarına tam oturuyormu buna dikkat etmek lazım.
2- Arka aktarıcı yere paralel mi hareket ediyor? Buan bakmak lazım. Aktarıcı veya kadro kulağı yamulmuş olabilir.

Yamulma durumlarında aktarıcıyı kadro kulağından ayırıp, kadro kulağını ayarlı ingiliz anahtarıyla tutup düzeltebilirsiniz. Kadro kulağını da yenilemek mümkün ama yenisini bulmak zahmetli olabilir.

Geri