Scudo Sports

Argon 18 nitrogen

Özcancan

Argon 18
Tepki
837
İsim
Özcan
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar
Argon 18 nitrogen kadro set almayı düşünüyorum. Marka ve model hakkında bilgisi olan var mı? Bir de fren sistemi iyi midir? Ultegra kadar iyi midir? Teşekkür ederim

Scudo
@Özcancan Kadrosetin içinde dediğiniz bileşenler olmaz. Kadroyu ben çok beğeniyorum boyası da harika.

Üst seviye bi model argon nitro. Pro pelotonda kullanılıyor zaten. Paranız yetiyosa düşünecek bişey yok :D

@Cem cm bu kadro sizin bildiğiniz kadrolar gibi değil :snzdglsn:

Nitrogen_16_3.jpg

Freni ayarlamak için jantı komple çıkarmanız gerekiyor, fren çok derinde demiş kullanıcı. 28c lastik desteklememesini de eklemiş
(link)

(link)
TRP markasına aitmiş frenler

argon-18-nitrogen-pro-det2-1453388784324-mekomunfe0ej-630-354.jpg

Frenlerin bu derece yakın olması ve açılmaya çok da elvermemesi bence o kadar da iyi birşey değil. Jant akordunuzun her daim çok düzgün olması gerekir. En ufak bir ayarsızlıkta bu pabuç değer :snzdglsn: Freni açabilmenize ne kadar müsade edecek bu sistem, belli değil :tskler:

Teşekkür ederim yorumlar ve cevaplar için. @Serkan Mıstınoğlu hocam merak ettiğim sadece fren performansı. Çünkü TPR markasını hiç kullanmadım kullanan da görmedim.

(link)

Hiç kimsede bu nitrojen kaç lira dememiş. Bir amme hizmeti yapayım bari.
Bu arada merlinde güzel indirime girmiş ama yinede o fiyata almak için oz büyücüsü olmamız gerekiyor.

Kadroyu alacak bütçen varken, frenemi takıldın dayı :D Frenler Sora olsa bile alırım :D

@Özcancan kadro boyu için boy , bacak arası yükseklik , omuz genişlik , kol uzunluk vs gibi ölçüleriniz gerekiyor.
Bu arada kadro üreticisinin bir ölçü tablosu vardır ki siz bu ölçü tablosuna bakarak size uygun olan kadroyu seçebilirsiniz.

@Özcancan Böyle üst seviye bir kadro toplayacaksanız bir bike fit randevusu alın. Mesela sedona concept'teki idmatch sisteminde bu kadro ve tüm ölçüleri tanımlıdır zaten. Gidin, sürüş - spirnt gibi farklı açılarda hangi kadro size uygun görün. Bu kadroda almanız gereken sele - gidon boğazı ve gidon seçeneklerini de belirlemiş 1 kere masraf yapmış olursunuz.
Argon gibi bir bisikleti planlıyorsanız kadro ölçüm tabloları yerine 450-500 tl'lik bir fit ve gerekirse 50-100 liralık bir yol parasını gözden çıkartın derim :harika:

@Özcancan TRP kötü değil
Boyunuzu ve bacak boyunuzu bilsek belki tahminde bulunabilirdik beden konusunda

Tekrar merhaba arkadaşlar
ölçülerimi aldım ve geldim. Boy 168cm, bacak boyum 74cm, omuz 42cm, kol 57cm,
şimdi kullandığım bisikletim mosso 730 tca ölçüleri tob şube 52cm, stack 48cm, saddle height 69cm
Xs beden daha uygun olacak gibi ama tavsiye ve yorumlara açığım.
@BerkEvren hocam vaktim yok inan ki ve yarın sabah alınacak kadro :/

resim eklemeyi bilmediğim için kadro geometri linkini atıyorum
teşekkür ederim...

(link)

@Cem cm hocam malasef xs kadro kalmamış
Sizce S kadro alsam çok büyük fark olur mu?

İç bacak boyunuzu doğru ölçmüşseniz tabloya göre bariz bir beden büyük oluyor

Ama bir beden büyük kadro ayarlarla ne kadar tolere edilebilir bunu cevaplayabilecek tecrübeye sahip değilim. Yerinizde olsam boyuma uygun olanını tercih ederdim gerekirse başka marka model bakarak

argon 18 in bir başka kadrosnu al derim
Argon 18 Krypton

kadrosuda çok güzel

birde galium süper

@Özcancan bacak boyunuzu 74 kullandığınız bisiklete ait sele yüksekliğini 69 olarak belirtmişsiniz. Normalde 74 bacak boyu için (0,883 ile çarpıyorum) ortalama sele yüksekliğinizin 65-66 olması lazım. Ben bu hesapla çıkan ölçünün 1 cm altında kullanıyorum üstüne çıkılma ihtimali daha az. Yani iki ölçünüzden biri yanlış olabilir veya sele ayarınız olması gereken yerde değil.

Geri